Datum: (250 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Edelman

UPS kondigt recordinvestering in Nederland aan

Nieuwbouw t.w.v. €130 miljoen toont vertrouwen in Nederlandse en Europese economie en creëert meer dan 200 banenAMSTERDAM, 10 november 2017 - UPS® (NYSE: UPS) heeft een officiële steenleggingsceremonie gehouden om het plan  voor  een nieuw sorteer- en distributiecentrum voor pakketten in de regio Eindhoven bekend te maken. Het gebouw, ter waarde van 130 miljoen euro, opent naar verwachting in het 4e kwartaal van 2018. Dan vervangt het de twee bestaande, kleinere centra in Eindhoven en creëert naar verwachting 200 extra banen.

Eindhoven is een strategische locatie in een regio waar meerdere industrieën gehuisvest zijn, waaronder hightech en gezondheidszorg. Het gebouw is naast het distributiecentrum voor de regio bovendien een doorvoercentrum dat zorgt voor een snelle en betrouwbare goederenstroom naar de rest van Nederland, maar ook naar België en Duitsland. "Dit is de grootste infrastructurele-investering in de geschiedenis van ons bedrijf in Nederland en een van UPS’ grootste investeringen in Europa", aldus Tim Helsen, countrymanager UPS Nederland. "Dit hoogtechnologische gebouw is een gamechanger, waardoor we Nederland kunnen dienen, een groeiende Europese exporteconomie en een belangrijke speler en logistieke hub in de wereldeconomie van vandaag."

Eenmaal afgerond, heeft de vestiging in Eindhoven een oppervlakte van meer dan 27.000 vierkante meter en is uitgerust met geavanceerde technologie die tot 29.000 pakketten per uur kan sorteren, met ruimte om uit te breiden tot meer dan 50.000 pakketten. Het nieuwe gebouw heeft meer dan 100 laad- en losplaatsen, bijna 100 parkeerplaatsen voor de vrachtwagens van UPS en is uitgerust met UPS' geautomatiseerde pakketsorteringstechnologie.

"Met deze aanzienlijke investering in Nederland zijn we verheugd om ons investeringsplan van twee miljard US dollar in Europa, een belangrijke groeimotor voor UPS, voort te zetten", aldus Nando Cesarone, President van UPS Europe. "We zijn optimistisch over de toekomst van Europa en met meer kleine en middelgrote bedrijven die grensoverschrijdend willen verzenden, hebben we ons Europese netwerk versneld. We helpen onze klanten sneller te gaan, hun bedrijf te laten groeien en kansen te helpen benutten over de hele wereld. "

UPS biedt sinds 1985 zijn service aan in Nederland en heeft momenteel 16 centra in het hele land. Nabij Eindhoven heeft UPS 66.000 vierkante meter aan toegewijde logistieke gezondheidszorgcentra in Venlo en Roermond, en biedt klanten diensten als temperatuurbeheersing, een geformaliseerd kwaliteitsmanagementsysteem en een compliance-programma aan.

Over UPS
UPS (NYSE: UPS) is wereldwijd een vooraanstaande speler in logistiek. Het biedt een breed gamma aan oplossingen, waaronder het vervoer van pakketten en vracht, het vereenvoudigen van internationale handel en het gebruik van geavanceerde technologie om de wereld van het zakendoen op een efficiëntere manier te beheren. Het hoofdkantoor is gevestigd in Atlanta, Verenigde Staten. UPS biedt wereldwijd diensten aan in meer dan 220 landen en gebieden. Meer informatie over UPS is beschikbaar op ups.com®, de corporate blog kunt u vinden op longitudes.ups.com. Om direct nieuws over UPS te UPS te ontvangen, kijk op pressroom.ups.com/RSS of volg  @UPS_News.