Nederlandse automobilist gebruikt verkeersapps het meest

Apps die je helpen om van A naar B te gaan, zijn in Nederland inmiddels ruimschoots ingeburgerd. Vooral verkeersapps zijn populair in ons land. Meer dan de helft van de Nederlanders gebruikt een applicatie zoals Google Maps, Flitsmeister of Waze in de auto. En dat is veel vaker dan de gemiddelde Europeaan. Uit Europees onderzoek van ALD Automotive blijkt namelijk dat 29 procent van de Europeanen minimaal 1 keer per maand gebruikt maakt van dit soort apps. Terwijl maar liefst 52 procent van de Nederlanders dit doet.

Apps voor openbaar vervoer, zoals die van de NS en 9292, staan bij Nederlanders op de tweede plek (47 procent). Gevolgd door taxi-apps, zoals die van Uber en TCA (15 procent).

Openbaar vervoer
In landen als Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje zijn apps voor het openbaar vervoer het meest gebruikt. Apps om te carpoolen of auto’s te delen zoals BlaBlaCar, komen bij al deze landen in de top 3. Nederland blijft op dat vlak nog wat achter. Opvallend is dat in Duitsland het gebruik van taxi-apps zoals Uber het laagst scoort van alle mobiliteitsapps.

Over het onderzoek
Het onderzoek is een initiatief van ALD Automotive. Aan het onderzoek werkten ruim 5.021 respondenten uit Duitsland, Spanje, Frankrijk, Italië en Nederland mee.

Over ALD Automotive
ALD Automotive is gespecialiseerd in Operational Leasing en Fleet Management. De organisatie staat vooraan op het gebied van productontwikkeling, marktonderzoek en innovatie. Met ruim 1,4 miljoen voertuigen en meer dan 6.000 werknemers in 43 landen, behoort ALD Automotive tot de top drie van grootste autoleasemaatschappijen wereldwijd. In juni 2016 is ALD Automotive gekroond tot beste leasemaatschappij van Nederland.