Datum: (224 dagen oud)
Bedrijf:
PR: En Serio

Colt upgrade wereldwijd onderzeenetwerk en breidt het Colt IQ Network uit naar Noord-AmerikaAmsterdam, 9 november 2017– Colt Technology Services kondigt plannen aan om zijn transatlantische, transpacifische en Aziatische onderzeese kabelnetwerk toekomstbestendig te maken en de capaciteit te upgraden naar 100 Gbps. Colt wil op wereldwijde schaal connectiviteit met hoge bandbreedte aanbieden via netwerktrajecten die zich kenmerken door optimale flexibiliteit en redundantie. De mogelijkheden van het Colt IQ Network worden daarmee wereldwijd toegankelijk. Dit biedt nieuwe kansen voor multinationals die in Europa, Azië en Noord-Amerika actief zijn.

Colt zal zijn netwerk daarnaast uitbreiden naar Noord-Amerika om tegemoet te komen aan de lokale en wereldwijde connectiviteitsbehoeften van ondernemingen. Het Colt IQ Network zal de belangrijkste punten voor cloud-aggregatie omspannen met verschillende transatlantische en transpacifische verbindingen met snelheden van 100 Gbps en aanvullende 100 Gbps-verbindingen in de regio Asia Pacific.

De uitbreiding naar Noord-Amerika zal dertien Amerikaanse en Canadese steden verbinden die belangrijke knooppunten voor telecombedrijven en clouds vertegenwoordigen, evenals belangrijke datacenters in Seattle, San Francisco, LA, Phoenix, Dallas, Atlanta, Miami, Chicago, Ashburn, Newark, New York, Boston en Toronto. Colt maakt hiertoe gebruik van zijn eigen apparatuur, die klanten integrale netwerkmogelijkheden biedt. Met deze stap zal het netwerk van Colt ruim 800 internationale datacenters omspannen. De Amerikaanse datacenters zullen toegankelijk zijn via bedrijfsgebouwen die zijn aangesloten op het Colt IQ Network. Colt zal daarnaast zorgdragen voor interconnects met hoge bandbreedte tussen Amerikaanse datacenters.

Tom Regent, de chief commercial officer van Colt: “In 2016 onthulden we een strategie die was gericht op het aanbieden van verbindingen met hoge bandbreedte op strategische regionale zakelijke knooppunten. Deze uitbreidingsplannen zullen ons netwerk nog toekomstbestendiger maken en ons in staat stellen om beter te voorzien in de groeiende vraag naar netwerkoplossingen met hoge bandbreedte van multinationals in alle delen van de wereld.”

Regent vervolgt: “De Noord-Amerikaanse markt is belangrijk voor Colt. We streven ernaar om de omvang van onze verkooporganisatie in de regio te verdrievoudigen. Met de uitbreiding van het Colt IQ Network naar Amerikaanse steden met de grootste concentratie van digitale ecosystemen kan Colt zijn focus verscherpen op het voorzien in de wereldwijde connectiviteitsbehoeften van multinationals met een hoofdkantoor in deze regio.”

De upgrade van de wereldwijde onderzeese capaciteit en de uitbreiding van het Colt IQ Network naar de Verenigde Staten zullen naar verwachting in de eerste helft van 2018 zijn voltooid.

Over Colt
Colt streeft ernaar om klanten het allerbeste te faciliteren bij hun digitale transformatie door middel van agile en on-demand high bandwidth-oplossingen. Het Colt IQ Netwerk verbindt meer dan 800 datacenters in de grootste zakencentra van Europa,  Azië en Noord-Amerika. Er zijn inmiddels meer dan 25.000 aangesloten gebouwen en dat aantal groeit nog steeds.

Colt heeft een reputatie opgebouwd door klanten op de eerste plaats te zetten. Tot de klanten behoren data-intensieve organisaties verspreid over meer dan 200 aangesloten steden, in bijna 30 landen. Colt is ook erkend als innovator en pionier op het gebied van software defined networks (SDN) en network function virtualization (NFV). Colt biedt de beste klantervaring voor een competitieve prijs. Bezoek voor meer informatie www.colt.nl.