Datum: (229 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Lubbers De Jong

Orange en Red Hat bundelen krachten om voorop te lopen met innovaties rond netwerkvirtualisatie

Orange en Red Hat werken samen om technologische innovatie te stimuleren bij community-projecten; Orange gebruikt Red Hat OpenStack Platform om netwerktransformatie te bevorderenSydney, Australië – OpenStack Summit 2017 – 8 november 2017 – Red Hat, Inc. (NYSE: RHT), leverancier van opensourceoplossingen, kondigt een samenwerking aan met Orange, een grote multinationale telecomoperator, om een moderne infrastructuur te bouwen voor een agile, responsieve netwerk, bedoeld om klanten sneller te voorzien van nieuwe innovaties en voor het dynamisch opschalen van diensten. De twee bedrijven werken samen in opensource-community-projecten om technologische innovatie in netwerkvirtualisatie te versnellen. Orange gebruikt verder ook het Red Hat OpenStack Platform voor zijn network functions virtualization infrastructure (NFVi).

Orange werkt met Red Hat samen als onderdeel van een gezamenlijk engineeringprogramma om extra functies te bieden die NFV in OpenStack en andere opensourcecommunities ondersteunen. Het doel van het programma is om beter in te spelen op de specifieke behoeften van communicatieserviceproviders en hun netwerken bij het ontwikkelen van technologieën. Deze samenwerking heeft recentelijk geleid tot de integratie van het OpenStack BGP VPN-project en de referentie-implementatie (BaGPipe), waar Orange belangrijke bijdragen aan levert. Dit BGP VPN-project is bedoeld om telecomoperatoren in staat te stellen Infrastructure-as-a-Service (IaaS)- of NFV-datacenters en organisaties met elkaar te verbinden, gebruikmakend van standaard routing-technologieën.

Orange omarmt NFV als onderdeel van zijn netwerktransformatiestrategie, die gericht is op het creëren van meer agility. Dit wordt mogelijk gemaakt door de softwarelaag van de hardware-stack los te koppelen. Om dat te doen gebruikt Orange het Red Hat OpenStack Platform voor zijn multinationale NFV-deployment van zeer schaalbare en agile cloud IaaS, die een betere integratie van virtual network functions (VNF’s) van verschillende leveranciers mogelijk maakt.

Quotes

Darrell Jordan-Smith, vice president, Global Information and Communications Technology, Red Hat
“Orange vervult de rol van moderne aanbieder van open communicatie, niet alleen door een volledig open technologieplatform te gebruiken met Red Hat OpenStack Platform en Red Hat Ceph Storage, maar ook door zijn expertise van ontwikkelactiviteiten voor community’s toe te voegen. We zijn verheugd dat onze technologieën het gestandaardiseerde NFVi-platform van Orange ondersteunen en dat we onze samenwerking qua opensource-initiatieven, die gericht is op het leveren van nieuwe bedrijfswaarde, voort kunnen zetten.”

Christian Gacon, vice president, Wireline Networks and Infrastructure, Orange
“Wij vervullen graag een voortrekkersrol voor technologieplatformen zoals OpenStack, die onze toekomstige netwerken kunnen aansturen. We werken nauw met Red Hat samen om innovatie in open community’s te stimuleren door ze in lijn te brengen met eisen uit de echte wereld. Als opensourceleider kan Red Hat die innovatie vervolgens naar zijn OpenStack Platform brengen. Ons gezamenlijk werk voor het BGP VPN-project is een geweldig voorbeeld van een belangrijk stuk netwerktechnologie dat we verbeteren voor moderne communicatie. De markt streeft immers naar meer dynamische, agile en zelfaanpassende netwerken. We werken aan een industriële uitrol van NFVi en zijn ervan overtuigd dat standaardiseren op open source, interoperabiliteit naar het ecosysteem brengt voor grote, schaalbare cloudomgevingen. We zien Red Hat als een waardevolle partner om VNF’s van verschillende leveranciers te onboarden.”

Extra informatie
Volg Red Hat

Over Red Hat
Red Hat staat wereldwijd aan de top als leverancier van opensourceoplossingen. Met een communitygedreven benadering biedt Red Hat een betrouwbare en high-performance cloud, Linux, middleware, storage en virtualisatietechnologieën. Daarnaast biedt Red Hat ondersteuning, training en consultancy. Als de verbindende factor in een wereldwijd netwerk van enterprises, partners en open source communities helpt Red Hat essentiële en innovatieve technologieën te creëren die groei faciliteren en klanten voorbereiden voor de toekomst. Kijk voor meer informatie op: www.redhat.com