Datum: (252 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Marcommit

Ultimaker lanceert Cura Connect voor optimaal beheer van 3D-printers

De nieuwe feature is onderdeel van de softwarestrategie van Ultimaker en stelt gebruikers in staat om meerdere printers in professionele omgevingen effectief te beherenAmsterdam, 7 november 2017 – Ultimaker, wereldwijd marktleider en producent van 3D-printers, stelt Cura Connect beschikbaar binnen Ultimaker Cura, de softwareoplossing die bestanden voorbereidt op digital fabrication. Met de nieuwe functie kunnen gebruikers meerdere Ultimaker 3-printers beheren, waardoor een toegankelijke oplossing ontstaat voor prototyping, tooling en productie op kleine schaal. Cura Connect is gratis beschikbaar via een firmware update. Het stelt gebruikers direct in staat om de output van Ultimaker 3-printers te optimaliseren en zo tijdsbesparingen en verhoogde efficiëntie te realiseren.

Cura Connect biedt met name voordelen voor organisaties die de Ultimaker 3 gebruiken voor prototyping en producties op kleine schaal en die behoefte hebben aan een overzicht van alle printtaken via één intuïtieve interface. Dankzij de netwerkmogelijkheden van Cura Connect kan de gebruiker printers selecteren en groeperen, taken in de wachtrij plaatsen, de voortgang van prints monitoren en onderhoudswerkzaamheden strategisch plannen. Hij krijgt een notificatie wanneer een printer een probleem signaleert. Daarnaast herkent de software automatisch welke printers materialen van Ultimaker gebruiken en configureert deze op de juiste manier.

De gebruikerservaring van Cura Connect is geoptimaliseerd voor groepen tot 15 personen die maximaal vijf printers gebruiken. Omdat Cura Connect flexibel en schaalbaar is, is de oplossing geschikt voor gebruik in zowel een klein kantoor als een groot bedrijf. Door printers te groeperen en de wachtrij te centraliseren, verbetert de software de doorstroom en de productieplanning aanzienlijk. Dit resulteert in een betrouwbaarder en beter onderbouwd productieproces.

“Bij Ultimaker werken we elke dag hard om professioneel 3D-printing zo toegankelijk mogelijk te maken. Door onze hardware, software, materialen en diensten continu door te ontwikkelen, zorgen we dat medewerkers binnen elk kantoor of elke werkplaats minder omkijken hebben naar 3D-printers”, zegt Paul Heiden, Senior Vice President Product Management. “We hebben veel geïnvesteerd in gebruikersonderzoek om te zorgen dat Cura Connect volledig voldoet aan de behoeften van onze gebruikers. We zijn ervan overtuigd dat Cura Connect bedrijven een concurrentievoordeel biedt door een kortere time-to-market, lagere kosten en een verbeterde product lifecycle met snellere, iteratieve prototyping, de mogelijkheid om aanpassingen te doen en een efficiënte levering van reserveonderdelen.”

Lees onze nieuwe blog voor meer informatie over Cura Connect.

-------------------------

Noot voor de pers

Over Ultimaker
Ultimaker is opgericht in 2011 en is sindsdien uitgegroeid tot marktleider in het ontwikkelen van krachtige, professionele en toegankelijke desktop 3D-printers. Met kantoren in Nederland, New York en Boston en productiefaciliteiten in Europa en de Verenigde Staten, streven de meer dan 300 medewerkers van Ultimaker ernaar om de 3D-printers, software en materialen van de hoogste kwaliteit aan te bieden aan de markt.

Mediacontact Ultimaker:
Moniek Jansink
+31 (0)6 153 862 37
m.jansink@ultimaker.com

Nederlands perscontact:
Wisse Kommunikatie
Koen Uijt de Haag
+31 26 4431523
koen.uijtdehaag@wisse-worldcom.nl