Datum: (256 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Edelman

BT en Cisco breiden samenwerking omtrent het netwerk van de toekomst uitBT kondigt vandaag, tijdens het Gartner Symposium/ITxpo in Barcelona, een uitbreiding aan van zijn strategische samenwerking met Cisco die klanten twee nieuwe mogelijkheden gaat bieden:  
  • Een nieuwe op Cisco-technologie gebaseerde virtualisatieoplossing voor on-premise apparatuur (BT Connect Edge)
  • De integratie van Cisco's softwareplatform voor netwerkautomatisering en orchestration in BT's netwerkaanbod (BT Connect Services Platform)
Deze aankondiging met Cisco is onderdeel van BT’s Dynamic Network Services-programma en volgt op de lancering van Agile Connect in september en BT’s partnership met AWS vorige week.

Het volledige persbericht vind je hieronder:

BT EN CISCO BREIDEN SAMENWERKING OMTRENT HET NETWERK VAN DE TOEKOMST UIT
  • Cisco's Network Services Orchestrator (NSO)-softwareplatform voor netwerkautomatisering wordt geïntegreerd in BT's aanbod
  • Cisco's Enterprise Network Compute System (ENCS) virtualisatietechnologie wordt ingezet via nieuw BT-servicemanagementplatform
BT kondigt vandaag een uitbreiding aan van zijn strategische samenwerking met Cisco die klanten twee nieuwe mogelijkheden gaat bieden: een nieuwe op Cisco-technologie gebaseerde virtualisatieoplossing voor on-premise apparatuur (BT Connect Edge) en de integratie van Cisco's softwareplatform voor netwerkautomatisering en orchestration in BT's netwerkaanbod (BT Connect Services Platform). De nieuwe mogelijkheden maken onderdeel uit van BT's Dynamic Network Services-initiatief, ontwikkeld om klanten meer keuze, veiligheid, robuustheid, service en flexibiliteit te bieden tijdens het uitrollen van toekomstige netwerken die hun digitale transformatie ondersteunen.

Dankzij de combinatie van Connect Edge en Connect Services Platform kunnen klanten de benodigde tijd en kosten verlagen die nodig zijn om netwerkfuncties - zoals routing, acceleratie en beveiliging - in te zetten, en de risico’s verkleinen die gepaard gaan met de overgang van standalone, op hardware-gebaseerde toepassingen, naar een volledig gevirtualiseerde netwerkomgeving.

Met Connect Services Platform kunnen klanten, gebruikmakend van de geïntegreerde BT- en Cisco-technologie, binnen enkele uren nieuwe netwerkfuncties implementeren binnen vestigingen en op andere locaties. Deze functies draaien op de multifunctionele Connect Edge-hardware, en combineren de voordelen van Cisco's Enterprise Network Compute System (ENCS)-platform met BT's wereldwijde servicemanagement, ontwerpmogelijkheden, beveiliging en ondersteuning. Dit voorziet klanten van een veilige, end-to-end dienst die de pijn en tijd geassocieerd met het implementeren van nieuwe apparatuur wanneer nieuwe functionaliteit vereist is, wegneemt. Deze functies worden op afstand geïmplementeerd en beheerd, zonder dat elke locatie bezocht hoeft te worden door gespecialiseerd personeel om de installatie uit te voeren. Omdat de dienst door BT beheerd wordt, ondersteunt de oplossing virtuele netwerkfuncties (VNF's) van meerdere leveranciers en is deze toegankelijk voor klanten via hun BT MyAccount-portaal.

Connect Edge is een nieuwe virtualised customer premise equipment (vCPE)-dienst gebaseerd op Cisco's ENCS-technologie die netwerkfunctievirtualisatie (NFV) mogelijk maakt voor indivuele vestigingen. De geassocieerde virtuele netwerkfuncties draaien op het BT Connect Services Platform, BT's nieuwe managed services-oplossing.

Om zijn nieuwe virtualisatieproducten aan te bieden, heeft BT Cisco's Network Services Orchestrator (NSO)-softwareplatform en virtuele Branch Core Function Pack geïntegreerd in zijn eigen netwerken en gebruikt BT netwerkautomatisering om topkwaliteit diensten sneller en eenvoudiger te kunnen leveren. Het NSO-platform verbetert BT’s vermogen tot het gelijktijdig beheren, verbeteren en organiseren van de serviceverlening voor NFV-projecten, software-defined networking (SDN)-producten en traditionelere netwerken.

Maria Grazia Pecorari, president, digital, global portfolio & marketing, Global Services, BT, zegt: "BT's Dynamic Network Services-initiatief helpt internationale bedrijven hun netwerk- en beveiligingsstrategie te realiseren en te profiteren van software-defined networks, virtualisatie en cloudservices. BT heeft zichzelf al bewezen met het implementeren van NFV- en SDN-diensten, die internationale klanten de automatisering, flexibiliteit en keuze geven die ze nodig hebben om hun bedrijsvoering te transformeren. We werken al 25 jaar samen met Cisco, een van de sterkste samenwerkingen in de sector en de fundering van de toekomstige netwerken van onze klanten. Door BT's krachtige virtualisatie, servicemanagement en beveiligingsexpertise en nieuwe Cisco-technologieën te combineren, versterken we onze positie als een betrouwbare partner voor onze klanten, en helpen we ze op weg naar hun digitale transformatie."

"BT maakt wederom de weg vrij voor de toekomst van netwerken, en evolueert naar een intent-based netwerk dat zijn configuraties automatiseert om aan toenemende eisen te voldoen, om zijn klanten zo eenvoudigere manieren te bieden om diensten sneller te leveren," aldus Scott Harrell,senior vice president en general manager, Enterprise Networking Business, Cisco, "Met deze nieuwe oplossingen voor netwerkautomatisering, orchestration en virtualisatie van Cisco, beheert BT een intuïtiever netwerk dat hen de schaal, intelligentie en beveiliging biedt om de meest dynamische zakelijke toepassingen ter wereld met gemak aan te kunnen."

Connect Services Platform en Connect Edge wordt in de eerste helft van 2018 beschikbaar en wordt vervolgens uitgerold in 180 landen.

Ga voor meer informatie over de samenwerking tussen BT en Cisco naar: https://www.globalservices.bt.com/bnlx/en/partnerships/bt_cisco_partnership

Aanvullende informatie
EINDE  

Voor meer informatie:

BT 
Dennis Doodeman, PR & Corporate Relations, Benelux & Nordics
Tel. +31 88 212 5194 
E-Mail: dennis.doodeman@bt.com

Edelman
Danielle Vreeken, Senior Account Executive
Tel. + 31 20 5042 516
E-Mail: danielle.vreeken@edelman.com