Red Hat Ceph Storage 3 biedt betere ondersteuning voor OpenStack en heterogene omgevingen, verbetert usability en prestaties

Sydney, Australië – Openstack Summit – 7 november 2017 Red Hat, Inc. (NYSE: RHT), leverancier van opensourceoplossingen, kondigt vandaag Red Hat Ceph Storage 3 aan. Deze versie is een grote upgrade van het schaalbare, software-defined object storage-platform en biedt ondersteuning voor block storage via iSCSI en voor file storage via CephFS. Dankzij deze toevoegingen vergroot Red Hat Ceph Storage 3 de waarde van unified storage in OpenStack en heterogene omgevingen.

Red Hat Ceph Storage 3 komt voort uit de jarenlange leiderspositie van Red Hat op het gebied van object storage. Het platform biedt betrouwbare en verbeterde prestaties en introduceert de mogelijkheid om storage in containers in te zetten om kostenbesparing te realiseren en de operationele efficiëntie te verbeteren.

Enkele voordelen van Red Hat Ceph Storage 3:
  • Sluit aan op een grote variëteit aan storage-behoeften in OpenStack, en helpt bedrijven te profiteren van de schaalvoordelen van het platform voor cloudinfrastructuurimplementaties, zonder de kosten voor losse storagesystemen die afzonderlijk aangeschaft en beheerd moeten worden. De introductie van CephFS, een POSIX-compatibel scale-out file system, vult de bestaande block- en object-storage-ondersteuning aan die wordt geboden door Red Hat Ceph Storage voor OpenStack. Klanten kunnen storage effectiever integreren met OpenStack voor private cloud-implementaties, waaronder web-scale cloud, Network Functions Virtualization infrastructure (NFVi) en development/compute clouds.
  • Vergemakkelijkt de migratie van legacy storage-platformen door de nieuwe ondersteuning voor de iSCSI-interface, die bredere platformondersteuning en bredere inzetmogelijkheden biedt, waaronder backup en recovery. Dit is met name voordelig voor heterogene storage-omgevingen, zoals VMware en Windows, die geen native Ceph-driver hebben. De iSCSI-gateway stelt bedrijven in staat om een kosteneffectief, schaalbaar en geïntegreerd block storage-platform met geavanceerde storage-functies te gebruiken voor hun bestaande virtualisatie-infrastructuur, naast het gebruik van Ceph met moderne workloads. Hierdoor is er minder doorzaak voor dedicated Storage Area Networks (SAN).
  • Inzetten van enterprise storage in Linux-containers zorgt voor vereenvoudigde operations en een kleinere hardware footprint. Storage daemons in containers stellen gebruikers in staat om Red Hat Ceph Storage op minder servers draaien door diensten samen te voegen die voorheen aparte hardware vereisten. Hierbij worden de risico’s op conflicten qua resources vermeden. Voorlopige testen gebaseerd op een standaard configuratie van Red Hat Ceph Storage-cluster tonen aan dat de hardwarekosten ten minste 24 procent lager zijn. Dit is met name relevant voor klanten in de telecomindustrie, zoals degenen die NFVi implementeren, en kampen met beperkingen ten aanzien van hardware en ruimte.
Red Hat Ceph Storage 3 beoogt ook de gebruikerservaring sterk te verbeteren door beheerders te helpen met het proactief monitoren van distributed storage clusters en het oplossen van problemen via een grafische weergave van gebruiksdata voor het gehele cluster of voor de individuele componenten. De nieuwe web-gebaseerde interface omvat meer dan een dozijn aan dashboards en is gebaseerd op het upstream Ceph Metrics-project. Ook zijn er verschillende usability-verbeteringen en automatiseringslagen in de nieuwe versie opgenomen, zoals dynamic bucket sharding, wat bedoeld is om het onderhoud te vergemakkelijken en de operationele kosten te verlagen.

Deze nieuwe versie bouwt voort op het momentum van Red Hat in de storage-markt. Onlangs werd Red Hat Storage voor het tweede jaar op rij in het ‘visionaries quadrant’ geplaats van Gartner’s October 2017 Magic Quadrant for Distributed File Systems and Object Storage. Red Hat wordt qua volledigheid van visie uiterst rechts gepositioneerd en behaalde in het visionaries quadrant de hoogste score voor ‘ability to execute’.

Red Hat Ceph Storage 3 is gebaseerd op de community-versie van het opensourceproject Ceph Luminous, waar Red Hat een van de grootste contribuanten van is.

Beschikbaarheid
Red Hat Ceph Storage 3 is naar verwachting algemeen beschikbaar in november 2017.

Quotes
Ranga Rangachari, vice president en general manager Storage bij Red Hat
“Red Hat Ceph Storage 3 is een belangrijke mijlpaal voor OpenStack-, VMware- en Windows-communities die een uniforme storage-oplossing nodig hebben. Met deze versie legt Red Hat de basis voor alle software-gebaseerde storage-diensten die in de toekomst als containers geleverd kunnen worden, terwijl klanten worden geholpen hun agility te verbeteren en de implementatiekosten te verlagen.”

Olivier Delachapelle, head of Data Center Category Management EMEIA bij Fujitsu
“Red Hat Ceph Storage 3 is waarschijnlijk de meest geavanceerde software-defined storage-oplossing die extreme schaalbaarheid combineert met inherent disaster resilience en een significante prijs-capaciteitswaarde. Door Red Hat Ceph Storage te combineren met Fujitsu-servertechnologie en -netwerkcomponenten in een complete oplossings-stack, inclusief end-to-end onderhoudsdiensten, helpen we klanten volledig te profiteren van open source SDS zonder de risico’s van de implementatie en de levenscyclus van een ‘build-your-own-storage’-benadering.”

Laura DuBois, group vice president bij IDC
“De uitgaven voor software-defined storage-oplossingen blijven die van traditionele strorage-architecturen overtreffen. Software-defined storage biedt de mogelijkheden die nodig zijn voor digitale transformatie, namelijk IT agility met hogere niveaus van automatisering en lagere kapitaalkosten.  Red Hat Ceph Storage biedt een schaalbaar, uniform en software-defined platform dat prestaties voor huidige workloads schaalbaar ondersteunt. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om storage in containers in te zetten en eenvoudig storage te beheren in OpenStack-cloudinfrastructuurimplementaties.”

Eric Endebrock, vice president, Marketing, Storage Business Unit bij Micron Technology, Inc.
“Cloud computing evolueert naar all-flash-infrastructuren en Red Hat Ceph Storage 3 ondersteunt die trend op vele manieren, zoals het mogelijk maken van native writes naar het block storage-apparaat, wat een krachtige prestatieverbetering biedt. Micron Accelerated Ceph Storage-clusters zijn in samenwerking met Red Hat gebouwd op Red Hat Ceph Storage. Op basis van de schaalbare all-NVMe-referentiearchitecturen zijn ze een goed voorbeeld van de performance-prestaties die zijn behaald met het afstemmen van IT op dergelijke IO-intensieve workloads.”

Bryan Thompson, general manager of OpenStack Private Cloud bij Rackspace
“Rackspace werkt sinds februari 2016 met Red Hat samen aan het verbeteren en vernieuwen van ons ‘Rackspace OpenStack Private Cloud powered by Red Hat’-aanbod. Red Hat Ceph Storage is een integraal onderdeel van ons private cloudaanbod. Wij zijn enthousiast over de voortdurende innovatie in het Ceph-project en in welke mate Red Hat ondersteuning biedt bij het succesvolle gebruik ervan in een enterprise-omgeving.”

Extra informatie
Volg Red Hat
Over Red Hat
Red Hat staat wereldwijd aan de top als leverancier van opensourceoplossingen. Met een communitygedreven benadering biedt Red Hat een betrouwbare en high-performance cloud, Linux, middleware, storage en virtualisatietechnologieën. Daarnaast biedt Red Hat ondersteuning, training en consultancy. Als de verbindende factor in een wereldwijd netwerk van enterprises, partners en open source communities helpt Red Hat essentiële en innovatieve technologieën te creëren die groei faciliteren en klanten voorbereiden voor de toekomst. Kijk voor meer informatie op: www.redhat.com

Gartner does not endorse any vendor, product or service depicted in its research publications, and does not advise technology users to select only those vendors with the highest ratings or other designation. Gartner research publications consist of the opinions of Gartner’s research organization and should not be construed as statements of fact. Gartner disclaims all warranties, expressed or implied, with respect to this research, including any warranties of merchantability or fitness for a particular purpose.

Forward-Looking Statements
Certain statements contained in this press release may constitute “forward-looking statements” within the meaning of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995. Forward-looking statements provide current expectations of future events based on certain assumptions and include any statement that does not directly relate to any historical or current fact. Actual results may differ materially from those indicated by such forward-looking statements as a result of various important factors, including: risks related to the ability of the Company to compete effectively; the ability to deliver and stimulate demand for new products and technological innovations on a timely basis; delays or reductions in information technology spending; the integration of acquisitions and the ability to market successfully acquired technologies and products; fluctuations in exchange rates; the effects of industry consolidation; uncertainty and adverse results in litigation and related settlements; the inability to adequately protect Company intellectual property and the potential for infringement or breach of license claims of or relating to third party intellectual property; risks related to the security of our offerings and other data security vulnerabilities; changes in and a dependence on key personnel; the ability to meet financial and operational challenges encountered in our international operations; and ineffective management of, and control over, the Company’s growth and international operations, as well as other factors contained in our most recent Quarterly Report on Form 10-Q (copies of which may be accessed through the Securities and Exchange Commission’s website at http://www.sec.gov), including those found therein under the captions “Risk Factors” and “Management’s Discussion and Analysis of Financial Condition and Results of Operations”. In addition to these factors, actual future performance, outcomes, and results may differ materially because of more general factors including (without limitation) general industry and market conditions and growth rates, economic and political conditions, governmental and public policy changes and the impact of natural disasters such as earthquakes and floods. The forward-looking statements included in this press release represent the Company’s views as of the date of this press release and these views could change. However, while the Company may elect to update these forward-looking statements at some point in the future, the Company specifically disclaims any obligation to do so. These forward-looking statements should not be relied upon as representing the Company’s views as of any date subsequent to the date of this press release.

###

Red Hat, the Shadowman logo, and Ceph are trademarks or registered trademarks of Red Hat, Inc. or its subsidiaries in the U.S. and other countries. Linux® is the registered trademark of Linus Torvalds in the U.S. and other countries. The OpenStack Word Mark is either a registered trademark/service mark or trademark/service mark of the OpenStack Foundation, in the United States and other countries, and is used with the OpenStack Foundation’s permission. Red Hat is not affiliated with, endorsed or sponsored by the OpenStack Foundation, or the OpenStack community.