Datum: (253 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Lubbers De Jong

Previder ondersteunt Nijhof-Wassink Groep met bedrijfskritische IT-omgevingNijhof-Wassink Groep, de koepelorganisatie voor een aantal toonaangevende bedrijven in de logistieke sector, werkt samen met IT-dienstverlener Previder voor het beheer en ondersteuning van zijn bedrijfskritische logistieke processen. De verschillende vestigingen van de Nijhof-Wassink Groep worden nu ondersteund vanuit één centrale IT-omgeving die draait in de hoogwaardige datacenters van Previder in Hengelo.

Previder beheert de netwerkinfrastructuur en ondersteunt de productieomgeving van de Nijhof-Wassink Groep. De continuïteit van het IT-platform wordt daarbij gewaarborgd door redundante verbindingen en goed doordachte high availability-oplossingen. Daarnaast is Previder partner voor alle connectiviteitsvraagstukken. Zo regelt Previder in Nederland alle internetverbindingen naar de vestigingen en een directe verbinding met een datacenter in Polen van waaruit de Poolse vestigingen van Nijhof-Wassink worden ondersteund.

“Vrijwel alle operationele processen zouden stil komen te staan als onze IT-systemen uit zouden vallen,” vertelt Gerrit Otten, IT-manager bij de Nijhof-Wassink Groep. “Een voorbeeld is het bestellen en afleveren van veevoer. Dat gaat bijna geheel automatisch en is daardoor cruciaal voor de branche. De dieren zouden geen eten meer krijgen als onze IT-systemen niet zouden werken.”

De ideale rol
“Doordat we onze infrastructuur bij Previder hebben ondergebracht, kunnen we als IT-afdeling de ideale rol spelen,” vertelt Otten. “Namelijk die van een servicegerichte dienstverlener, die de interne gebruikers behandelt zoals je ook externe klanten zou behandelen. Bovendien is de IT-omgeving van de Nijhof-Wassink Groep een stuk flexibeler geworden. We kunnen nu zonder veel moeite honderd man bijschalen. Geen enkel probleem.”

De goede samenwerking met Previder kwam onder andere tot uiting tijdens de migratie naar het Previder datacenter. “Het was een hele onderneming,” vertelt Otten. “Voor de daadwerkelijke overstap moest de hele productieomgeving plat en hebben we twee dagen keihard moeten werken. Maar de volgende maandag werkte alles volgens plan. En nog altijd werken we op dezelfde gestructureerde en duidelijke manier samen. Recent zijn we bijvoorbeeld op full-ssd SAN overgestapt en hebben we de productieomgeving in Polen opgetuigd. Het zijn best ingrijpende projecten, maar omdat je op elkaar kunt rekenen, zijn alle infrastructuurwijzingen probleemloos verlopen.”

Het volledige klantverhaal is hier te lezen

***

Over Previder
Previder levert managed IT diensten en adviseert, bouwt en beheert; van werkplek tot in de cloud. Oplossingen worden op locatie of veilig vanuit de eigen twin-datacenters in Nederland geïmplementeerd. Van daar uit worden technische infrastructuur en cloud-technologie geleverd die nodig zijn voor het betrouwbaar en schaalbaar hosten van bedrijfskritische applicaties. Previder is carrier- én cloudneutraal, waardoor meerdere technologieën direct gekoppeld kunnen worden zoals public clouds als Azure en Amazon. Naast een breed aanbod van producten en diensten staat Previder vooral voor een persoonlijke aanpak, betrokkenheid en directe lijnen. Hierdoor is het bedrijf een sterke samenwerkingspartner voor zorg, overheid, bedrijfsleven en de IT sector. Meer informatie: www.previder.nl.

Over Nijhof-Wassink
Nijhof-Wassink is al ruim een halve eeuw een grote naam in de transport en logistiek. Het bedrijf is vooral bekend als vervoerder van chemische en diervoederbulkproducten, maar ontplooit ook via zusterbedrijven andersoortige transportgerelateerde activiteiten. Onderdeel van de groep zijn onder andere Volvo Trucks en Renaults bedrijfswagendealer Nijwa (vestigingen in Noordoost-Nederland en in Polen), transportplanningsspecialist SilFit en trailer- en opleggerbouwer VB Trailerbouw. Er werken circa 1.200 mensen bij 19 vestigingen in vijf landen. Meer informatie: www.nijhof-wassink.com