Datum: (230 dagen oud)
Bedrijf:

John Laban komt naar Den Bosch om Open Compute Project toe te lichtenOp initiatief van Facebook is, in samenwerking met onder andere Intel, een open platform ontwikkeld voor software, servers, power distributie en koeling, zonder zich te laten beperken door conventionele technologieën die gangbaar zijn in de huidige datacenters. Er komt veel meer flexibiliteit in de operatie en daardoor groeit de geïnteresseerde groep datacenters gestaag. De man in Europa voor het Open Compute Project, John Laban, komt speciaal naar Den Bosch om de ontwikkelingen en de aanpak toe te lichten.  

Het verhaal van John Laban gaat u informeren en onderhouden. Hij begint met het verwijderen van de traditionele 19 inch racks en daarna haalt hij een historisch opgebouwde overkill weg. Je kan zeggen dat hij vanuit een ouderwets systeem een nieuwe aanpak schept met een Open Compute Project geoptimaliseerd datacenter. De grote verschillen tussen de oude en nieuwe aanpak zullen door hem aangetoond worden. Dit soort designs worden al op grote schaal toegepast in de hyperscale datacenters van bijvoorbeeld Facebook en Google.

De presentatie van John Vink van Koning & Hartman gaat ook in op het OCP platform. De OCP community groeit en bestaande datacenters vragen zich af hoe zij zich kunnen ombouwen tot een OCP-faciliteit. In deze presentatie worden basis aspecten en voordelen van het OCP principe toegelicht. De spreker gaat ook dieper in op de specifieke eisen van de Telecom markt en daardoor zal blijken, dat het principe niet zomaar toegepast dient te worden.

Bekijk hier het totale programma en meld u aan voor een bezoek.