Datum: (233 dagen oud)
Bedrijf:

Restwarmte als business caseRestwarmte als business caseDe Nederlandse datacenters hebben in 2017 een plan gelanceerd voor het hergebruik van warmte, die door de servers worden geproduceerd. De Dutch Datacenter Association (DDA) benadrukte toen dat het stroomverbruik al veelal door duurzame bronnen wordt opgewekt. Het wordt nu ook tijd om de geproduceerde restwarmte te benutten. Twee sprekers van het IT Room Infra event gaan in op de business cases voor datacenters bij het hergebruik van de restwarmte.

Wim Kessels van Royal HaskoningDHV begint bij een upgrade van de koeling. Bij de vernieuwing van onderdelen in uw datacenter is het een goed moment, om de kansen die restwarmte biedt te bekijken. In de presentatie wordt aandacht besteed aan verschillende energieconcepten, eigenaarschap van de installatie, energieopslag en investeringen. Er worden praktische tools aangereikt en u kunt uw datacenter als energieleverancier gaan zien.

U kunt de restwarmte als MKB’er ook zelf benutten. Martijn Kolk van Apac zal samen met André Zweverink van De Wit Datacenterkoeling ingaan op de mogelijkheden tot hergebruik dankzij de interne computerruimte. De presentatie geeft inzicht in de mogelijkheden van verwarming, bijvoorbeeld van het bedrijfspand of het tapwater.

Bekijk hier het totale programma en meld u aan voor een bezoek.