Datum: (234 dagen oud)
Bedrijf:

Koeling en de kansenBij Vodafone / Ziggo loont het optimaliseren van de datacenter koeling. De sprekers Martin Amsterdam en Marius Klerk (Air@Work) delen hun ervaringen aan de hand van een aantal cases. Er zijn nogal wat datacenters en computerruimtes die de koeling draaien op setpoints. Door deze te optimaliseren binnen de ASHRAE grenzen wordt er voldaan aan de IT equipment specificaties en kan er aanzienlijk op energie worden bespaard. De betrouwbaarheid wordt daarbij vergroot. Kortom er zijn nogal wat kansen in de koeling.

Ook andere sprekers gaan in op koeling. Rob van Roijen van KSB Nederland en Ruben Strijk van HUAWEI bespreken de keuze tussen een luchtgekoeld en een watergekoeld datacenter. Op dit moment zijn twee koeloplossingen populair: gekoelde watersystemen met vrije koeling en luchtbehandelingskasten met een platenwisselaar. In de presentatie worden de verschillen met betrekking tot EUE, PUE, WUE, beschikbaarheid, vermogensdichtheid en kosten op een rij gezet.

Ron den Biesen van datacenter Vlaanderen gaat specifiek in op de laatste ontwikkelingen op het gebied van vloeistofgekoelde IT-apparatuur. Wat zijn de consequenties voor het ontwerp en het gebruik van datacenters? Er wordt ingegaan op principes, mogelijkheden, voor- en nadelen, trends, gebruikte materialen en alternatieve toepassingen van vloeistofkoeling.
 
Bekijk hier het totale programma en meld u aan voor een bezoek.