Datum: (232 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Wisse Kommunikatie

Nieuwe meercomponenten sensor van HBM maakt kracht- en koppelmeting in 6 graden van vrijheid mogelijkHBM, de Duitse specialist in meet- en weegtechnologie, heeft de nieuwe, compacte MCS10 meercomponenten sensor geïntroduceerd, waarmee kracht en koppel langs drie assen simultaan gemeten kunnen worden. De sensor biedt dus driedimensionale informatie over belasting. Dat soort informatie is noodzakelijk voor diverse applicaties zoals robotica, het ontwerp van testbanken of productielijnen of metingen in windtunnels.
 
De nieuwe MCS10 meercomponenten sensor minimaliseert overspraak over de assen en biedt veel verschillende mogelijkheden voor de configuratie. Zo zijn een gemakkelijk integratie in meetoplossingen en een hoge nauwkeurigheid gegarandeerd. Deze gestandaardiseerde meercomponenten sensor van HBM biedt een betrouwbare oplossing met alle voordelen van serieproductie, zoals snelle levertijden en technische parameters, die dankzij grondig testen gegarandeerd zijn. De configureerbare MCS10 standaardsensor biedt veel mogelijkheden voor aanpassing aan specifieke applicaties en meetsituaties.
 
Behalve driecomponenten sensoren voor het meten van kracht langs drie assen, bevat de productlijn ook een zescomponenten sensor, die behalve kracht ook het koppel in de x-, y- en z-richting meet.
 
De overspraakeffecten die meestal optreden bij meercomponenten sensoren zijn in de MCS10-sensor beperkt dankzij het geoptimaliseerde ontwerp. HBM-meetversterkers met rekenkanalen (zoals de PMX-lijn) zorgen voor een verdere reductie van deze effecten. Zij maken compensatie mogelijk door het real time berekenen van de overspraakmatrix, die bij iedere sensor wordt meegeleverd. Gebruikers kunnen profiteren van betrouwbare meetresultaten door de hele meetketen heen. De sensoren beschikken bovendien over geïntegreerde TEDS-functionaliteit (Transducer Electronic Data Sheet), die in combinatie met de meetelektronica van HBM voor optimaal gebruiksgemak zorgt.