Datum: (263 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Lubbers De Jong

MarkLogic maakt indruk tijdens de Computable AwardsUtrecht, 1 november 2017 – MarkLogic, de marktleider op het gebied van NoSQL databases voor enterprises, greep samen met de internationale IT-dienstverlener Endava net naast de Computable Award voor het ICT-project van het jaar in het MKB. Het digitaliseringsproject voor OAZ Subsidieadvies maakte wel veel indruk bij de jury door de snelle implementatie en de slimme toepassing van machine learning-technologie.

De oplossing die Endava voor OAZ Subsidieadvies ontwikkelde, is het schoolvoorbeeld van een digitaal transformatieproject. Het aanvragen van subsidies gaat namelijk gepaard met de handmatige verwerking van heel veel papieren documentatie. Om dit proces radicaal te moderniseren gebruikte Endava een combinatie van optical character recognition (OCR), machine learning, natural language processing en de NoSQL-database van Marklogic. Het systeem werd op basis van Intelligent Process Management (IPM) ingericht, en stelde OAZ Subsidieadvies vervolgens in staat om alle documentatie rond subsidieaanvragen te digitaliseren, doorzoekbaar te maken en het  verwerkingsproces grotendeels te automatiseren. Al binnen twee weken bespaarde de organisatie hiermee 20 procent aan tijd en verhoogde de productiviteit binnen zes weken met 30 procent.

“Ondanks dit resultaat, zijn wij toch heel trots om genomineerd te zijn voor deze Computable Award,” zegt Jurriaan Krielaart, Regional Director van MarkLogic. “Endava heeft met de MarkLogic NoSQL-database een indrukwekkend systeem ontwikkeld, waarmee een primair documentgedreven bedrijfsproces compleet getransformeerd is. Het spreekt misschien zoveel tot de verbeelding als 3D-printen of karten met augmented reality, maar OAZ Subsidieadvies kan met deze toepassing een ware digitale transformatie van het subsidielandschap ontketenen.”

Administratieve rompslomp
Met dank aan het project van Endava en Marklogic werden de bestaande bedrijfsprocessen van OAZ Subsidieadvies volledig vernieuwd. Door veel handmatig controlewerk te automatiseren, kunnen analisten nu hun tijd efficiënter besteden en 30 procent meer aanvragen verwerken. Bovendien opent het nieuwe mogelijkheden voor OAZ Subsidieadvies om instanties proactief te wijzen op aanvullende subsidiemogelijkheden.

Krielaart: “Dit innovatieve systeem van Endava heeft in korte tijd zijn meerwaarde bewezen voor OAZ Subsidieadvies. Het systeem is in principe toepasbaar op elke organisatie die procesmatig afhankelijk is van papieren dossiers en documenten, zoals hypotheekverstekkers of overheidsinstanties. De unieke eigenschappen van MarkLogic zullen hier ook een cruciale rol spelen. Denk aan het in één database opslaan en doorzoekbaar maken van allerlei verschillende gegevensbronnen, deze gebruiken in de operationele processen, en bovendien de geavanceerde mogelijkheden om  specifieke informatie in documenten te beveiligen. Wij verwachten de komende jaren nog heel veel vergelijkbare projecten te doen met Endava!”

###

Over OAZ subsidieadvies
OAZ subsidieadvies is gespecialiseerd in het financieel en administratief optimaliseren van subsidiestromen, fiscale regelingen en kostenbesparingen op het gebied van personeel en arbeid. Sinds onze oprichting in 2000 profiteren vele zorginstellingen, profitorganisaties en verschillende overheden van onze deskundigheid. Wij worden intensief betrokken bij ontwikkelingen op het gebied van subsidies en andere regelingen. Hierdoor kunnen wij onze klanten vroegtijdig adviseren en ondersteunen op basis van de laatste actualiteit. OAZ subsidieadvies heeft twee vestigingen, in Goes en Soeterberg. Kijk voor meer informatie op wwww.oazsubsidie.nl.

Over Endava
Endava is een IT-dienstverlener met meer dan 16 jaar ervaring met ’s werelds meest toonaangevende bedrijven in de financiële sector, verzekeringen, telecommunicatie, media, technologie, detailhandel en in de reisbranche. Door de oplossingen op het gebied van Agile Transformatie, Digitale Evolutie en Automatisering helpt Endava haar klanten meer betrokken, flexibel en efficiënt te worden. Endava heeft meer dan 3,800 medewerkers met vestigingen in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Amerika en applicatieontwikkelcentra in Roemenië, Servië, Macedonië, Moldavië en Colombia.
www.endava.com

Over MarkLogic
Al meer dan een decennium vertrouwen organisaties over de hele wereld op MarkLogic voor hun innovatieve informatietoepassingen. Met experts op het gebied van het integreren van gegevens uit silo’s, stelt MarkLogic’s operationele en transactionele enterprise NoSQL-database-platform onze klanten in staat om de volgende generatie applicaties te bouwen op een uniform, 360-graden beeld van hun gegevens. Het hoofdkantoor is gevestigd in Silicon Valley, en MarkLogic heeft kantoren in de Verenigde Staten, Europa, Azië en Australië. Voor meer informatie kunt u terecht op www.marklogic.com.