Datum: (208 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Franssen Communicatie

Wibu-Systems lanceert CodeMeter platform voor verstrekken gebruikslicenties uit de cloudHengelo, oktober 2017 – Wibu-Systems, toonaangevend in innovatieve technologie voor beveiliging en licentiebeheer van software, annonceert CodeMeter Cloud Lite. Daarmee kunnen software ontwikkelaars hun Software as a Service (SaaS) applicaties, standaard PC software of mobiele apps via de cloud beveiligen tegen ongeoorloofd gebruik van hun producten of inbreuk op het intellectueel eigendom. The server achter de cloud dienst koppelt rechtstreeks met CodeMeter License Central, een platform dat zich zeer flexibel laat inzetten voor het aanmaken en distribueren van gebruiksrechten en het beheer van de licenties.

CodeMeter Cloud Lite kan onderdeel uitmaken van het dienstenpakket van een Independent Software Vendor (ISV). De dienst wordt tevens rechtstreeks door Wibu-Systems geleverd. De cloud dienst omvat de benodigde interfaces, waaronder de open standaard voor autorisatie (OAuth2) en de XML gebaseerde standaard voor autorisatie en authentificatie (SAML). Daarmee werkt de de Wibu-Systems oplossing naadloos met de gangbare Single-Sign-On (SSO) oplossingen van de meeste IT-omgevingen. CodeMeter Cloud Lite gebruikt dezelfde mechanismen als CodeMeter License Central en stemt zijn processen af op ofwel een cloud gebaseerde dan wel een on-premise  gebeaseerde licentie. Het licentiebeheersysteem laat zich integreren met SAP, Salesforce en andere ERP, CRM, en e-commerce toepassingen. 

Licenties van software voor mobiel gebruik op tablets en smartphones laten zich eveneens via CodeMeter Cloud Lite registreren en beheren via een directe integratie met de app of via een verbinding met een webserver. Op die manier zijn afzonderlijke PC gebaseerde applicaties in een licentiestructuur te vatten en via CodeMeter Protection Suite en een locaal uitgegeven Protection Only licentie te beveiligen tegen softwaremisbruik en reverse engineering.

CodeMeter Cloud Lite biedt koppelingsfaciliteiten via de Application Programming Interface (API) SOAP en REST. Daardoor is deze cloud dienst toch bruikbaar op systemen waarvoor geen CodeMeter Runtime beschikbaar is of waarvoor een aansluiting niet gemakkelijk is te realiseren zoals bij HTML5 applicaties met JavaScript of PHP applicaties op de server.

Volgens Oliver Winzenried, CEO en oprichter van Wibu-Systems, zijn CodeMeter toepassingen altijd ontworpen vanuit het perspectief van de eindgebruiker. “Wereldwijd zien we de rol van cloud gebaseerde systemen belangrijker worden. Wij stellen ons tot doel om de transformatie van tradtioneel on-premise licentiebeheer naar een cloud variant zo soepel mogelijk te laten verlopen. CodeMeter Cloud Lite zorgt daarvoor in samenhang met CodeMeter License Central. Deze combinatie biedt ISV’s de mogelijkheid nieuwe verdienmodellen te introduceren bij de ontwikkeling en uitrol van hun software applicaties.”

Over Wibu-Systems
WIBU-SYSTEMS AG (WIBU®) met het hoofdkantoor in het Duitse Karlsruhe, is in 1989 opgericht door Oliver Winzenried en Marcellus Buchheit. De onderneming is een innovatieve marktleider op het gebied van beveiligingstechnologie voor mondiaal softwarelicentiebeheer. De brede reeks oplossingen van Wibu-Systems bieden een oplossing voor het afschermen van alle vormen van digitale content, inclusief intellectueel eigendom en software applicaties voor computer systemen, mobiele toepassingen, industriële automatiseringsoplossingen en cloud-diensten.  Wibu-Systems BV is een zelfstandige onderneming, gevestigd aan de Welbergweg 19, 7556 PE in Hengelo en staat onder leiding van Marcel Hartgerink. Via zijn bedrijf Identi-Holding BV is hij tevens eigenaar van Wibu-Systems Ltd en de overige bedrijven, verantwoordelijk voor de activiteiten in België, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Portugal en Spanje.

Voor meer informatie: www.wibu-systems.nl, tel.: 074 7501495