Datum: (263 dagen oud)
Bedrijf:
PR: LEWIS

REHAU Automotive rolt Siemens-software wereldwijd uit  • Automotive-leverancier zet Siemens in als standaard-platform en vervangt huidige systemen
  • Geïntegreerde oplossing om digitalisering van engineering en manufacturing mogelijk te maken
  • Wereldwijde uitrol om Industrie 4.0 mogelijk te maken
's-Hertogenbosch, 26 oktober 2017 - REHAU Automotive, een Duitse automotive-leverancier en specialist in polymeren, rolt exclusief Siemens-softwareproducten uit die de bestaande engineering-, manufacturing- en kwaliteitsmanagementsystemen vervangen. Met deze uitrol is REHAU één van de eerste automotive-leveranciers die bedrijfsbreed een Manufacturing Execution System (MES) inzet. Daarnaast implementeert de organisatie een Quality Management System (QMS) geïntegreerd in een Product Lifecycle Management (PLM) systeem voor product- en procesdigitalisatie en closed loop manufacturing. REHAU vervangt alle bestaande softwaresystemen op 15 locaties wereldwijd met het volledige Manufacturing Operations Management (MOM) portfolio van Siemens. Dit om concurrentievoordeel te behouden in de vierde industriële revolutie, ofwel Industrie 4.0.

Helmut Ansorge, lid van de Raad van Bestuur bij REHAU Automotive, zegt: “Dit nieuw geïntegreerde softwaresysteem biedt ons de mogelijkheid om alle processen en de logistiek eenvoudig te standaardiseren, zodat we de beste kwaliteit producten kunnen ontwikkelen en leveren op 15 locaties wereldwijd. Siemens’ geïntegreerde portfolio, enorme ervaring in de industrie en marktleiderschap bieden voor ons het verschil. Zij zijn de perfect geschikte partner om ons te helpen bij de digitalisering en automatisering van al onze engineering- en manufacturing-processen.”

Lees hier het volledig Engelstalige bericht.Siemens PLM Software, een businessunit van de Siemens Digital Factory Division, is een wereldwijde aanbieder van softwareoplossingen om digitale transformatie binnen de industrie te stimuleren. Hiermee creëert de organisatie nieuwe mogelijkheden voor fabrikanten om te innoveren. Met het hoofdkantoor in Plano, Texas, en ruim 140.000 klanten wereldwijd, werkt Siemens PLM Software met bedrijven van alle groottes samen om de manier waarop ideeën worden vormgegeven te transformeren. Denk hierbij aan de manier waarop producten worden gemaakt en de manier waarop producten en middelen worden ingezet. Meer informatie over de producten en diensten van Siemens PLM Software staat op:http://www.siemens.nl/plm.

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldwijd toonaangevend technologiebedrijf dat al meer dan 165 jaar staat voor uitmuntende techniek, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en internationaliteit. De organisatie is actief in meer dan 200 landen en richt zich op elektrificatie, automatisering en digitalisering.

Siemens is, naast één van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en zuinige technologieën, wereldleider op het gebied van offshore windturbines om energie op te wekken. Bovendien is het een belangrijke leverancier van aandrijftechniek-oplossingen en een pionier op het gebied van infrastructuur-oplossingen en automatiserings-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industriële sector. Het bedrijf is ook een vooraanstaande leverancier van apparatuur voor de medische sector, zoals systemen voor tomografie en magnetic resonance imaging (MRI), en leider qua laboratoriumdiagnostiek- en klinische IT.

In het fiscale jaar 2016, welke eindigde op 30 september 2016, behaalde Siemens een omzet van 79,6 miljard euro en een nettowinst van 5,6 miljard euro. Eind september 2016 bestond het personeelsbestand uit ongeveer 351.000 werknemers. Meer informatie is te vinden op:www.siemens.com.Contactgegevens:
Siemens PLM Software
Ronald Meijerink
Tel: +31 (0) 73 680 2532
E-mail: ronald.meijerink@siemens.com

Voor verdere persinformatie en fotomateriaal kunt u contact opnemen met:
LEWIS
Tel: + 31 (0) 40 235 4600
E-mail: siemensbenelux@teamlewis.com