www.EVENTIVE.nlwww.LVTPR.comwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl
2470 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (694 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Yellow Communications

Netskope helpt Colruyt Group het gebruik van cloudapplicaties veilig te stroomlijnen

Hoofddorp, 25 oktober 2017 – De Belgische Colruyt Group heeft Netskope gekozen om het gebruik van clouddiensten te stroomlijnen. Netskope, toonaangevend in veilig cloudgebruik, stelt Colruyt Group in staat in kaart te brengen welke clouddiensten binnen het bedrijf gebruikt worden en te bepalen of deze diensten al dan niet wenselijk zijn voor de organisatie. Zo kan Colruyt Group niet alleen veiliger, maar ook efficiënter werken. En juist die efficiëntie maakt een belangrijk deel uit van het DNA van de Belgische retail groep.

Colruyt Group maakt gebruik van het Netskope Active Platform. Dit beveiligingsplatform biedt de IT-afdeling inzicht in het gebruik van clouddiensten en het dataverkeer binnen deze diensten. Colruyt Group koos voor Netskope als een van de toonaangevende Cloud Access Security Brokers op basis van inzichten vanuit Gartner en vanwege de goede match op prijs en functionaliteit.

“Vierduizend van onze werknemers werken met allerlei clouddiensten”, vertelt Evert Steenhoudt, Chief Information Security Officer bij Colruyt Group. “De clouddiensten worden vaak op persoonlijke titel gebruikt, omdat de beschikbare corporate tools nog niet altijd de gewenste functionaliteit bieden.” In plaats van SaaS-gebruik te verbieden, besloot Colruyt Group een pragmatische oplossing te kiezen.

“We zochten een manier om het gebruik van deze applicaties niet zozeer in te dammen, maar juist te stroomlijnen”, stelt Steenhoudt. De nieuwe oplossing moest het gebruik van cloudoplossingen ondersteunen, maar tegelijk ook kunnen controleren. “Dankzij Netskope kunnen we nu toestaan dat voor zogenaamd laag-vertrouwelijke informatie onder voorwaarden gebruik wordt gemaakt van SaaS-providers waar wij niet noodzakelijk een contract mee hebben.”

Het Active Platform van Netskope controleert permanent hoeveel en welke diensten door Colruyt Group medewerkers worden gebruikt en welke data daarin omgaan. De clouddiensten worden ook langs de Cloud Confidence Index (CCI) gelegd. Deze dienst, een database met meer dan 23.000 profielen van applicaties, controleert of de gebruikte diensten voldoen aan de voorwaarden van de organisatie en waar om veiligheidsredenen mogelijk maatregelen nodig zijn.

Een belangrijk voordeel voor Colruyt Group is dat het gebruik van het Netskope Active Platform informatie oplevert waarmee de eigen development teams hun dienstverlening beter kunnen afstemmen op de wensen van de gebruikers. Steenhoudt: “We willen de gegevens gebruiken om eigen diensten te ontwikkelen en te integreren, en waar mogelijk zelf contracten afsluiten met SaaS-providers. Op die manier verbeteren we de dienstverlening, vergroten we de veiligheid en verhogen we de efficiëntie van het team.”

Over Colruyt Group
Colruyt Group is actief in de distributie van voedingswaren en non-food in België, Frankrijk en Luxemburg, met circa 540 eigen winkels en meer dan 600 aangesloten winkels. In België gaat het om Colruyt, OKay, Bio-Planet, Cru, Dreamland, Dreambaby en de geaffilieerde winkels Spar en Spar Compact. In Frankrijk zijn er naast Colruyt-winkels ook geaffilieerde winkels van Coccinelle, CocciMarket en Panier Sympa. De groep is eveneens actief in de foodservice business (levering van voedingswaren aan ziekenhuizen, bedrijfskeukens en horecabedrijven) in België (Solucious). De overige activiteiten omvatten de distributie van brandstoffen in België (DATS 24), print en document management oplossingen (Symeta) en productie van groene energie (Eoly). De groep telt meer dan 29.000 medewerkers en realiseerde in 2016/17 een omzet van EUR 9,4 miljard. Colruyt is genoteerd op Euronext Brussel (COLR) onder ISIN-nr. BE0974256852.

Over Netskope
Netskope is toonaangevend in veilig cloudgebruik. De gepatenteerde technologie in Netskope’s schaalbare cloudbeveiligingsplatform zorgt voor realtime en contextbewuste controle van datastromen in de cloud, zowel binnen het bedrijfsnetwerk als daarbuiten. Het geeft IT inzicht in riskante activiteiten en helpt gevoelige gegevens te beveiligen, online bedreigingen te blokkeren en te reageren op incidenten op een wijze die aansluit op een moderne manier van werken. De grootste ondernemingen wereldwijd vertrouwen voor hun beveiligingsbeleid op de geavanceerde databeveiliging (Cloud DLP) van Netskope. Bezoek onze website voor meer informatie. www.netskope.com Twitter @Netskope.Netskope Persdesk
Naomi van Duin
e-mail: netskope@yellow-communications.com
tel: +31 (0)23 555 34 24
Tags bij dit bericht  
Deel dit bericht  
Twitter Facebook LinkedIn
Eerder van Netskope  


Reacties  
Er zijn nog geen reacties. Om te reageren moet u inloggen
Logo AvePoint

Logo Thuiswinkel.org

Logo Pinewood

Logo Valid

Logo PQR B.V.

Logo TomTom Telematics

Logo Descartes

Logo SAP

Logo Extreme Networks

Logo Thuiswinkel.org

Logo Conrad.nl
Logo Data Matters BV

Logo Mindbreeze GmbH

Logo Mindbreeze GmbH

Logo Unisys

Logo ZyXEL

Logo NetApp

Logo Visma | Raet

Logo VPRO

Logo Celonis

Logo Dataiku

Logo GitLab
Info  
Geplaatst:
Verstreken tijd: 694 dagen
Bron:
PR bron: Yellow Communications
Netskope contact  
Logo Netskope
  1-800-979-6988
  contact@netskope.com
  www.netskope.com
Netskope sociaal  
Netskope tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Data Matters BV
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo Kopano
Logo Jet-Stream
Logo Avinty
Logo Cacholong
Logo Comarch AG
Logo Xinno
Logo Leadgate Europe
Logo NewChannel
Logo Enable-U
Logo Sooda internetbureau
Logo Click&Boat
Logo Portiva
Logo Fairbanks
Logo PQR B.V.
Logo Rittal bv
Logo Spryng
Logo CLOUDOE BV
Logo Belcentrale.nl
Logo Broad Horizon
Logo CloudSuite B.V.
Logo Medius
Logo Postex Nederland B.V.
Logo SCOS Software bv
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Curvature
Logo Mansystems Nederland B.V.
Logo CloudSuite B.V.
Logo Rittal bv
Logo AvePoint
Logo Valid
Logo TomTom Telematics
Logo Descartes
Logo SAP
Logo Extreme Networks
Logo Mindbreeze GmbH
Logo Mindbreeze GmbH
Logo Unisys
Logo ZyXEL
Logo NetApp
Logo Visma | Raet
Logo Motiv ICT Security
Logo PA Consulting
Logo WorldStream
 
www.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl