Datum: (264 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Lubbers De Jong

Woningcorporaties kiezen gezamenlijk voor de Previder CloudHengelo, 25 oktober 2017 – De woningcorporaties Domijn, Welbions en De Woonplaats hebben hun nieuwe ERP-oplossing, Dynamics Empire van cegeka-dsa, in de Previder Cloud geïmplementeerd. Het softwarepakket draait inmiddels naar tevredenheid op het Infrastructure as a Service-platform van Previder, een cloudomgeving die speciaal is ontworpen voor het hosten van bedrijfskritische applicaties.

In 2016 besloten de drie grote woningcorporaties uit Oost-Nederland, Domijn, Welbions en De Woonplaats, om over te stappen op een gemeenschappelijk ERP-systeem en hun IT-processen op elkaar af te stemmen. Hiervoor werd ERP-systeem Dynamics Empire van cegeka-dsa op het IaaS-platform van Previder geïmplementeerd, waarna de bestaande IT-omgevingen van de corporaties met elkaar zijn geïntegreerd. Naast de samenwerking met Previder speelt IT-dienstverlener ITwoon een belangrijke rol in de totstandkoming van het ERP-platform. Het bedrijf is verantwoordelijk voor de IT-automatisering van Domijn, Welbions en De Woonplaats, en heeft zich gespecialiseerd in oplossen van automatiseringsvraagstukken bij woningcorporaties.

Het resulterende ERP-platform is op een uniforme manier ingericht, maar Welbions, Domijn en De Woonplaats behouden afzonderlijk hun eigen identiteit en kunnen zelf vorm geven aan het platform. Dankzij het nieuwe platform beschikken de corporaties over hetzelfde gereedschap en kunnen ze beter kennisdelen en efficiënter werken. Een aanvullend voordeel is dat de woningcorporaties door het cloudplatform van Previder te gebruiken zelf geen grote investeringen in hardware hoeven te doen.

Implementatie
Het nieuwe gezamenlijke ERP-platform is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen de drie woningcorporaties. “Drie jaar geleden zijn wij de samenwerking met Welbions en De Woonplaats gestart, omdat we een nieuw ERP-systeem wilden gebruiken,” aldus Frank te Velde, Informatiemanager IT bij Domijn. “We hebben toen de koppen bij elkaar gestoken en na een uitgebreid selectietraject voor cegeka-dsa gekozen. We zagen al snel een meerwaarde in deze samenwerking, waardoor we besloten om de implementatie en het beheertraject gezamenlijk op te pakken.”

Vervolgens werd er een Request for Proposal (RFP) geschreven voor de verschillende IT-dienstverleners van de corporaties. “Uiteindelijk kozen we voor Previder, de bestaande IT-dienstverlener van Welbions,” zegt Te Velde. “We kregen een heel goed gevoel bij Previder en de fysieke nabijheid speelde ook een grote rol.”

Kennisuitwisseling
In juli 2017 zijn de corporaties gestart met drie opeenvolgende implementaties die vanuit één projectgroep werden gecoördineerd. Inmiddels is de implementatie afgerond. Te Velde: “Het grootste voordeel van ons nieuwe ERP-systeem is dat het uitwisselen van kennis en informatie veel makkelijker werkt. We leren van elkaar, wisselen informatie uit en hoeven niet drie keer opnieuw het wiel uit te vinden. De omgeving doet wat we nodig hebben en bevalt uitstekend, maar we bekijken wel continu hoe we het platform verder kunnen verbeteren. Daarbij is een goede samenwerking tussen Domijn, Welbions, De Woonplaats, cegeka-dsa, ITwoon en Previder ontzettend belangrijk en gelukkig is die uitstekend. Hier wordt echt iets moois neergezet.”

***

Over Previder
Previder levert managed IT diensten en adviseert, bouwt en beheert; van werkplek tot in de cloud. Oplossingen worden op locatie of veilig vanuit de eigen twin-datacenters in Nederland geïmplementeerd. Van daar uit worden technische infrastructuur en cloud-technologie geleverd die nodig zijn voor het betrouwbaar en schaalbaar hosten van bedrijfskritische applicaties. Previder is carrier- én cloudneutraal, waardoor meerdere technologieën direct gekoppeld kunnen worden zoals public clouds als Azure en Amazon. Naast een breed aanbod van producten en diensten staat Previder vooral voor een persoonlijke aanpak, betrokkenheid en directe lijnen. Hierdoor is het bedrijf een sterke samenwerkingspartner voor zorg, overheid, bedrijfsleven en de IT sector. Meer informatie: www.previder.nl.

***

Voor meer informatie voor de pers:

Previder
Pieter de Haer
Productmanager
088 - 332 33 33

Lubbers De Jong
Onno Louwen
Communicatieadviseur
020 - 205 04 25

Dit bericht en aanvullend beeldmateriaal kunt u ook online vinden.

image