Contentbureauwww.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nlwww.lubbersdejong.nl
2472 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (698 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: AddIT Benelux

Altair en APWORKS presenteren innovatieve ontwerpprocessen, materialen en softwaretools voor additive manufacturing op formnext 2017

3i-PRINT maakt potentieel van simulaties en industrieel 3D-printen voor automobielindustrie inzichtelijk

Böblingen en Taufkirchen - 24 oktober 2017 –  simulatiespecialist Altair en Airbus-divisie APWORKS nemen samen deel aan formnext 2017, in Frankfurt van 14 – 17 november. Daar presenteren de beide bedrijven in hal 3.1 op stand E69/F70 nieuwe ontwerpprocessen, materialen en software voor industrieel 3D-printen en het gezamenlijke 3i-PRINT-project.

3i-PRINT
3i-PRINT is een project van Altair, APWORKS, csi entwicklungstechnik, EOS GmbH, GERG en Heraeus, om de mogelijkheden van simulaties en industrieel 3D-printen voor de automobielindustrie inzichtelijk te maken. Op de stand van Altair en APWORKS is een 3D-geprint voorframe voor een klassieke VW Caddy te zien, dat dankzij moderne simulatiesoftware en innovatieve materialen zowel lichter als sterker is dan het origineel. Door het ontwerp te optimaliseren met de vrijheden die 3D-printing biedt, is het team er tevens in geslaagd functionaliteit voor het passief en actief koelen van de elektrische aandrijving te integreren.

Engineers van csi entwicklungstechnik hebben de constructie van het VW Caddy-voorframe geoptimaliseerd met Altair's HyperWorks applicaties. Vervolgens heeft APWORKS alle onderdelen geprint op een EOS M 400 systeem, met behulp van het door APWORKS ontwikkelde Scalmalloy materiaal, geleverd door Heraeus.  Tenslotte hebben specialisten van GERG met de 3D-geprinte onderdelen het nieuwe voorframe gecreëerd. Bezoekers en de pers kunnen zelf 'The making of 3i-PRINT' ervaren, tijdens een workshop op 15 november om 10.00 uur, lees hier meer over op: http://web2.altairhyperworks.com/workshop-experience-3iprint

Beursnieuws
Altair en APWORKS presenteren op formnext 2017:
  • Altair's software voor het gehele digitale productontwikkelingsproces voor additive manufacturing, waaronder nieuwe functionaliteit van solidThinking Inspire. Deze software ondersteunt voortaan supportconstructies voor 3D-printing, het genereren en visualiseren van hybride 'lattice' structuren, de oriëntatie van componenten in de printer en andere verbeteringen voor het optimaliseren van de topologie.  

  • Inspire Unlimited, Altair's platform voor productontwikkeling in de cloud, dat binnenkort in Europa beschikbaar komt. Formnext bezoekers kunnen alvast de functionaliteit en performance van dit browsergebaseerde platform ervaren en ontdekken.

  • Bij APWORKS is de gepatenteerde Scalmalloy aluminiumlegering te ervaren, het eerste materiaal dat speciaal is ontwikkeld voor 3D-printing. Scalmalloy combineert de buigzaamheid van titanium met het gewicht van aluminium, waarmee dankzij de ontwerpvrijheid van additive manufacturing efficiëntere componenten te produceren zijn.

  • Bezoekers kunnen bij APWORKS tevens meer leren over 'ontwerpen voor additive manufacturing' en de bijbehorende concepten, processen en services van het bedrijf voor additive manufacturing.

Over AIRBUS APWORKS GmbH
AIRBUS APWORKS GmbH is een divisie van AIRBUS die bewezen concepten uit de vliegtuigindustrie, zoals 3D-metaalprinten, in andere marktsectoren toepast. Het bedrijf richt zich op de hele waardeketen voor de productie van constructies en reserve-onderdelen, waaronder het optimaliseren van ontwerpen, selecteren van geschikte materialen, maken van prototypes en validaties voor de serieproductie. Met als belangrijkste toegevoegde waarde beter geïntegreerde, geoptimaliseerde en lichtere componenten in een korte tijd, voor klanten in de robotica, automotive, werktuigbouwkundige engineering, medische technologie en luchtvaart. AIRBUS APWORKS is sinds 2013 gevestigd op de Ludwig Bölkow campus in Ottobrunn vlakbij München. Meer informatie is te vinden op: www.apworks.de

Over Altair
Altair is gespecialiseerd in de ontwikkeling en brede toepassing van simulatietechnologie, voor het optimaliseren van productontwerpen, engineeringmethoden en -processen en beslissingen die de prestaties van bedrijven verbeteren. Er werken ruim 2.600 mensen in het hoofdkantoor in Troy, Michigan in de Verenigde Staten en de 68 andere kantoren in 24 landen. Wereldwijd gebruiken meer dan 5.000 bedrijven in verschillende markten de oplossingen van Altair. Meer informatie is te vinden op: www.altair.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Altair Benelux
Theo Verbruggen
Altair Engineering GmbH
Tel.: +31 6 520 73 825
verbruggen@altair.de

AddIT Benelux
Peter Gloudemans
Tel: +31 6 53471777
peter.gloudemans@addit-benelux.nl

APWORKS
Angela Grünewald
+49 89 954738751
angela.gruenewald@apworks.de

Tags bij dit bericht  
Deel dit bericht  
Twitter Facebook LinkedIn
Eerder van Altair  
Reacties  
Er zijn nog geen reacties. Om te reageren moet u inloggen
Logo Google

Logo WIBU-SYSTEMS

Logo Interxion
Logo Red Hat, Inc.

Logo AvePoint

Logo Valid

Logo PQR B.V.

Logo TomTom Telematics

Logo Descartes

Logo SAP

Logo Extreme Networks

Logo KPN

Logo SAP Concur

Logo Thuiswinkel.org

Logo Pinewood

Logo Thuiswinkel.org

Logo Conrad.nl

Logo Tableau Software

Logo Tableau Software

Logo Freshworks

Logo Freshworks
Geplaatst:
Verstreken tijd: 698 dagen
Altair contact  
Logo Altair
Altair sociaal  
Altair tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Data Matters BV
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo Kopano
Logo Jet-Stream
Logo Avinty
Logo Cacholong
Logo Comarch AG
Logo Xinno
Logo Leadgate Europe
Logo NewChannel
Logo Enable-U
Logo Sooda internetbureau
Logo Click&Boat
Logo Portiva
Logo Fairbanks
Logo PQR B.V.
Logo Rittal bv
Logo Spryng
Logo CLOUDOE BV
Logo Belcentrale.nl
Logo Broad Horizon
Logo CloudSuite B.V.
Logo Medius
Logo Postex Nederland B.V.
Logo SCOS Software bv
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Curvature
Logo Mansystems Nederland B.V.
Logo CloudSuite B.V.
Logo Rittal bv
Logo WIBU-SYSTEMS
Logo Interxion
Logo Red Hat, Inc.
Logo AvePoint
Logo Valid
Logo TomTom Telematics
Logo Descartes
Logo SAP
Logo Extreme Networks
Logo Mindbreeze GmbH
Logo Mindbreeze GmbH
Logo Unisys
Logo ZyXEL
Logo NetApp
Logo Visma | Raet
 
Contentbureauwww.marcommit.nlwww.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nl