www.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nlwww.LVTPR.comwww.marcommit.nl
2488 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (853 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Archetype Agency BV

Salesforce voorspelt dat Black Friday drukste online shopping-dag ooit wordt in de VS

Tijdens de feestdagen komt 60 procent van al het verkeer wereldwijd dit jaar van mobiele devices

Consumenten willen slimmere, gepersonaliseerde service – 58 procent hecht waarde aan persoonlijke service op de winkelvloer en 60 procent hecht waarde aan relevante productaanbevelingen online

Twee van de vijf millennials gebruikt stem-geactiveerde assistants om warenonderzoek te doen alvorens over te gaan tot een online aankoop


Amsterdam – Salesforce (NYSE: CRM), marktleider op het gebied van CRM, heeft haar inzichten en voorspellingen omtrent consumentengedrag tijdens de feestdagen van 2017 gepubliceerd. Salesforce verwacht dat Black Friday de drukste online shopping-dag ooit zal worden in de Verenigde Staten, waarmee het voor het tweede jaar op rij Cyber Monday van de troon stoot als drukste online-shopping dag.

Salesforce combineert inzichten in het wereldwijde winkelgedrag van 500 miljoen consumenten in 53 landen met miljarden Commerce Cloud-transacties, miljoenen publieke social media interacties die zijn geanalyseerd met Marketing Cloud en data van Salesforce’s jaarlijkse Connected Shoppers Report. Dit om retailers van de kennis te voorzien die ze nodig hebben om handel te drijven.

De vijf belangrijkste voorspellingen en inzichten voor de feestdagen van 2017:

Inkopen doen voor de feestdagen gebeurt tot laat op de avond en tot laat in het seizoen:
 • De meeste consumenten bezoeken retail-websites tussen acht uur en tien uur ‘s avonds, dan worden tevens de meeste bestellingen geplaatst.
 • Consumenten hebben op zondag 3 december pas 50 procent van hun inkopen voor de feestdagen in huis wat oploopt naar 80 procent op vrijdag 15 december.
 • Tijdens Cyber Week (van Thanksgiving tot Cyber Monday) zien we de hoogste kortingen (gemiddeld 28 procent korting op de adviesprijs) en de meeste gratis verzendingen (86 procent van alle bestellingen zal gratis verzonden worden). Na Cyber Week zal maandag 11 december de hoogste kortingen en de meeste gratis verzendingen hebben.
Bestellingen vanaf mobiele devices blijven desktop-bestellingen verslaan
 • Traffic vanaf mobiele telefoons naar de retailsites zal deze feestdagen wereldwijd tot 60 procent groeien (vergeleken met 34 procent vanaf desktops en 5 procent vanaf tablets), terwijl slechts 40 procent van de bestellingen tijdens belangrijke winkeldagen zoals Black Friday vanaf een mobiele telefoon daadwerkelijk geplaatst zullen worden.
 • 7 tot 10 procent van alle bestellingen via een iPhone gaat via Apple Pay.
 • Hoewel 28 procent van de consumenten aangeeft dat ze via SMS producten van een e-tailer zouden kopen, heeft slechts 16 procent een SMS of pushbericht ontvangen met een aanbieding o.i.d. terwijl ze in de buurt of in een winkel van een bepaald merk aanwezig waren.
Consumenten gebruiken nog steeds meerdere digitale kanalen voor research
 • De kanalen die consumenten het meest gebruiken voor research alvorens over te gaan tot aankoop zijn website (74 procent), social media (38 procent) en mobiele apps van de retailers (36 procent).
 • Ook opvallend is dat het gebruik van stem geactiveerde assistants zoals Amazon Alexa, Apple Siri en Google Assistant door maar liefst 40 procent van de millennials wordt omarmd als tool om onderzoek te doen alvorens over te gaan tot aankoop.
 • Meer dan de helft van de consumenten (58 procent) vindt dat winkelmedewerkers via een mobiel device productgegevens op moeten kunnen zoeken voor een betere klantervaring.
Millennials verwachten naarmate AI zich steeds verder ontwikkelt een meer gepersonaliseerde ervaring
 • Ruim een derde van de millennials (35 procent) geeft aan dat de mogelijkheid om met behulp van een afbeelding in een winkel of een online catalogus te zoeken naar vergelijkbare producten en op basis van die afbeelding aanbevelingen te krijgen ze aanspreekt.
 • 2,5 keer zoveel (28 vs. 11 procent) millennials als babyboomers (53-71 jaar) geven aan dat gepersonaliseerde aanbiedingen op basis van hun aankoopgeschiedenis hen aanspreken.
Retailers vinden het moeilijk om tegemoet te komen aan de wens van de klant voor een naadloze en slimme winkelervaring:
 • Ondanks de wens voor meer gepersonaliseerde ervaringen, geeft 63 procent van de consumenten aan dat zij het gevoel hebben dat retailers niet echt weten wie ze zijn.
 • Daarnaast geeft 61 procent aan dat zij geloven dat het inzicht van een winkelmedewerker in de gehele inventaris van andere winkels en distributiecentra bijdraagt een uitstekende winkelervaring wanneer een item niet meer leverbaar is.
 • 59 procent van de millennials geeft aan dat zij denken dat als winkels inzicht zouden hebben in hun online research-gedrag voordat ze naar de winkel gaan, dat bij zou dragen aan betere service, en toch is 61 procent het erover eens dat winkelervaringen verschillen per kanaal.
Commentaar op het nieuws
 • “Net zoals bij tv kijken is winkelen voor de feestdagen nu een on-demand activiteit geworden,” aldus Rob Garf, VP Industry Insights bij Salesforce Commerce Cloud. “Salesforce verwacht dat de groei niet alleen in mobiele orders en website bezoeken te zien zal zijn, maar ook in de inzet van nieuwere technologieën zoals mobiele betalingen en AI. Het is niet te laat voor retailers om die aanpassingen te doen die ervoor zorgen dat ze deze feestdagen meer tegemoet komen aan de wensen van de klant en beter concurreren.”
 • “Elke minuut die we dichterbij het belangrijkste retail-moment van het jaar komen, ontstaan er winnaars en verliezers,” stelt Shelly Bransten, SVP Retail Industry Solutions bij Salesforce. “De inzet blijft stijgen voor retailers om artificial intelligence en de opkomende stemgeactiveerde platforms in te zetten om naadloze, verbonden en gepersonaliseerde merkervaringen te leveren.
Extra bronnen
Methodologie Salesforce inzichten en voorspellingen 2017
Salesforce heeft op data gebaseerde inzichten in het winkelgedrag van 500 miljoen consumenten in 53 landen gecombineerd met miljarden transacties die werden beheerd door Commerce Cloud en miljoenen publieke social media interacties die zijn geanalyseerd met Marketing Cloud Social Studio. Dit in aanvulling op het Connected Shoppers Report 2017 van Salesforce, waarvoor 2.011 volwassen 18-plussers in de VS, waaronder 529 millennials (18-36 jaar), 530 leden van Generatie X (37-52 jaar) en 737 babyboomers (53-71 jaar) ondervraagd werden. Neem voor de complete methodologie inclusief de gebruikte variabelen contact op met jciarallo@salesforce.com.

#####

Over Salesforce
Salesforce, hét customer success platform, en ‘s werelds marktleider op het gebied van CRM, stelt bedrijven in staat op een geheel nieuwe manieren verbinding te maken met hun klanten. Ga voor meer informatie over Salesforce (NYSE: CRM) naar www.salesforce.com.

Alle services en/of features die nog niet zijn verschenen en waarnaar wordt verwezen in dit, of in andere persberichten of publieke statements, verschijnen mogelijk niet op tijd of zelfs helemaal niet. Klanten die Salesforce-applicaties aanschaffen moeten hun aankoopbeslissingen maken op basis van features die op dat moment beschikbaar zijn. Salesforce heeft zijn hoofdkantoor in San Francisco en heeft verder kantoren in Europa en Azië. Het bedrijf staat genoteerd aan de New York Stock Exchange onder het ticker-symbool ‘CRM’. Ga voor meer informatie naar: http://www.salesforce.com/nl
Laatste van Salesforce.com  
Wereldwijd 4,2 miljoen banen dankzij ecosysteem Salesforce

Salesforce lanceert Integration Cloud en geeft Trailblazers de tools om verbonden klantervaringen te maken met het Salesforce-platform

Dropbox en Salesforce sluiten strategisch partnership
Duidelijkheid over vakmanschap installatiebranche in Centraal Register

PA Consulting boekt recordomzet van £500 miljoen in 2019

Gezamenlijke oplossing van Cloudian en Veeam voor ransomware-bescherming

Previder versterkt landelijke positie na samenvoeging met Platani

LEO neemt Nederland mee in de wereld van de logistiek op SBS 6

USoft zet in op low-code groeistrategie met nieuwe investeerder Holland Capital

WiFi-gebruik tijdens Super Bowl LIV voor zevende jaar op rij gestegen

Scheiding tussen IT en Business kan negatieve impact hebben op de klantervaring, blijkt uit onderzoek van Pegasystems

MeetingpointAdvies breidt dienstverlening bij vergelijkers voor schade particulier verder uit

Nieuwe LANCOM Enterprise SD-WAN-gateway om maximaal drieduizend externe locaties te verbinden

Orange Business Services selecteert Ekinops en Dell Technologies voor uCPE-platforms

AntTail realiseert logistieke doorbraak voor farmaceutische industrie met IoT-app gebouwd met Mendix

Kaspersky behaalt ISO 27001 certificering

Fujitsu presenteert end-to-end retailmogelijkheden tijdens Euroshop 2020

Panasonic Toughbook-tablets optimaliseren Zwitsers openbaar vervoer

Yourhosting reset preventief wachtwoorden van e-mailaccounts

Dell Technologies presenteert innovatieve oplossingen voor de edge

Zorgservice XL ontzorgt ziekenhuizen met inzet Qlik Sense
Trade Cover Exchange lanceert digitaal platform voor kredietverzekering

Veeam lanceert met nieuwe Veeam Availability Suite v10 volgende-generatie back-upplatform

Cisco Annual Internet Report: in 2023 ondersteunt 5G wereldwijd meer dan 10% van de mobiele verbindingen

VZVZ vernieuwt in uitwisseling in de zorg met partners DXC Technology en Visma Connect

Drukwerkdeal.nl kiest voor Verint Monet om medewerkers optimaal te roosteren

Boeren vinden kennis leveranciers belangrijker dan prijs

Data-integratieplatform van Boomi biedt optimale connectiviteit voor IFS-klanten dankzij 200 ingebouwde connectors

Western Digital’s nieuwe iNAND brengt mobiele toepassingen naar het 5G-tijdperk

Digital Days is de proeftuin voor aanstormend ICT-talent in de Regio Foodvalley

Lexmark verbetert wereldwijd partnerprogramma

Machinebouwers zien nieuwe mogelijkheden om proactief diensten voor klanten te ontwikkelen

bGrid smart building backbone voor Le Doublon-torens in Parijs
Geplaatst:
Verstreken tijd: 853 dagen
PR contact  

Logo Archetype Agency BV
Salesforce.com contact  

Logo Salesforce.com

Salesforce.com sociaal  


Salesforce.com tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Synobsys
Logo Trade Cover Exchange
Logo Tilaa B.V.
Logo Fundaments B.V.
Logo Shift Office Support
Logo FLS Nederland B.V.
Logo LinQhost
Logo CommITment BV
Logo ICT-Partners
Logo SoftApp-distribution
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Alcadis
Logo KeenSystems
Logo CONTACTCENTER4ALL
Logo BTG
Logo Frontline Solutions
Logo Keeping
Logo PlanMen
Logo CONTACTCENTER4ALL
Logo Yenlo
Logo Spryng
Logo Belcentrale.nl
Logo Art Of Automation
Logo HPS Connectivity Solutions
Logo SCOS Software bv
Logo Belcentrale.nl
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Yenlo
Logo tradeinterop
Logo Nalanda Technology
Logo PA Consulting
Logo Cloudian B.V.
Logo Odin Groep
Logo BITO Systems nv
Logo USoft
Logo Extreme Networks
Logo Pegasystems
Logo MeetingpointAdvies
Logo Veeam Software
Logo Cisco
Logo DXC Technology
Logo CRM Partners
Logo IFS
Logo Workday
Logo NetApp
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 87757 persberichten
- 5613 bedrijfsprofielen
- 56 PR-bureauprofielen
- 7472 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nlwww.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nl