Datum: (272 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Franssen Communicatie

TeamWork wordt Centreon Advanced partner.

Met Centreon EMS certificaat levert TeamWork hoogwaardige IT monitoring diensten aan internationale klantenkring en sluit zich aan bij de officiële Centreon partnergemeenschapParijs, oktober 2017 - TeamWork, een Zwitserse consultancy organisatie, gespecialiseerd in onder meer systeemintegratie, SAP-software, facilitair beheer en technologie platforms, heeft een shared service center voor haar international klantenkring opgezet op basis van een partnerovereenkomst met Centreon, de Franse specialist in IT monitoring software. TeamWork slaat een nieuwe strategische richting in met IT monitoringdiensten met het product Centreon EMS.

TeamWork begeleidt zowel grote international ondernemingen als kleine en middelgrote bedrijven bij het initiëren en doorlopen van digitale transformatietrajecten. Vanuit 15 internationale locaties verleent het bedrijf 24x7 technische en functionele facilitaire ondersteuning rondom SAP bedrijfsoplossingen, systeemintegratie en voor data analyse. In die context heeft TeamWork zich aangesloten bij de Centreon Advanced partner club.

De keuze van de Centreon open source IT monitoring oplossingen voor het service center komt voort uit de goede ervaring die de specialisten van TeamWork hebben opgedaan bij een groot aantal projecten met dit technologieplatform.  Doorslaggevend was tevens het initiatief van een serieus partnerprogramma door Centreon en het feit dat Centreon EMS voldoet aan de verwachtigen van IT-afdelingen.

Centreon EMS is een schaalbare IT monitoring oplossing, die zich laat aanpassen aan elke bedrijfsomgeving en aan elk type IT-infrastructuur. De kracht van het platform zit in het vergaren van alle gemeten data om vervolgens deze verzameling na analyses en correlaties als business georiënteerde informatie weer te geven. De rapportage vindt plaats in de vorm van incidentoverzichten en dashboards,  vanuit het gezichtspunt van zowel de applicatiebeheerders als de eindgebruikers. De Centreon software onderscheidt zich van concurrerende producten met een monitoring aanpak van onderop, terwijl een benadering van bovenaf gangbaar is. Bovendien voldoet de software aan de hoogste standaarden van grote ondernemingen met een compleet aanbod van modules met aanvullende functionaliteit, vastgelegd in gecertificeerde open source plug-ins, waarvoor regelmatig upgrades beschikbaar zijn. Op deze wijze zijn pasklare monitoring oplossingen samengesteld, waaronder Centreon EPP, Centreon BAM, Centreon MAP en Centreon MBI.

“Deze partnerovereenkomst past geheel in onze technologie business strategie. We hebben veel tijd en mankracht geïnvesteerd in het ontwikkelen van Centreon-diensten. Ons centrum in Lyon neemt het voortouw en geleidelijk rollen we de services uit naar onze andere internationale centra”, aldus Mathieu Commare, teamleider integratie en infrastructuur bij TeamWork. Hij vertelt verder dat de beschikbaarheid van een gevarieerde reeks plug-ins bij hem en zijn teamleden de doorslag gaf om te kiezen voor Centreon EMS.”Wij hebben niet de tijd om dergelijke krachtige en effectieve gereedschappen te ontwikkelen. Daarmee kunnen we het niveau van de vaardigheden in ons shared service center nog verder verhogen. Onze klanten verwachten steeds meer service desk rapportages, waarbij de focus op de bedrijfsvoering ligt. Centreon EMS leent zich daar uitstekend voor”. 

Over Teamwork
TeamWork is een onderneming opgericht in 1999 in Geneve en is actief op vier terreinen: bedrijfsadvisering;  SAP software oplossingen; technologie platforms en data analyse. Klanten, zowel in grote international ondernemingen als in het segment van het midden- en kleinbedrijf,  waarderen TeamWork vanwege de expertise en de ervaring en schakelen de organisatie in als partner in trajecten voor de digitale transformatie van hun bedrijfsvoering. TeamWork telt momenteel 500 medewerkers, werkzaam vanuit 15 locaties (Zwitzerland, Frankrijk, Vietnam, Singapore, China, India, Canada, Verenigde Staten). TeamWork profileert zich met de garantie om 24x7 in de geografische nabijheid van haar klanten zowel technische als functionele ondersteuning te kunnen bieden in combinatie met facilitaire beheertaken. Hun vaardigheden, het zoeken naar  uitdagingen en begrip voor menselijke waarden zorgen ervoor dat de TeamWork medewerkers lineaire groei en een zeer hoge klanten loyaliteit hebben weten te bewerkstellingen. Meer informatie is te vinden onder www.teamwork.net

Over Centreon
Centreon is een onafhankelijk Franse uitgever van IT monitoring software. De firma is opgericht door Romain Le Merlus (CEO) en Julien Mathis (CTO). Centreon helpt via open source standaarden bedrijven hun ICT-incidenten te verminderen, zodat kostbare uitval van ICT-voorzieningen is te vermijden. Centreon software telt meer dan 200.000 professionele gebruikers, zowel bij de mondiale Fortune 500 organisaties als  in het midden- en kleinbedrijf. Bekende international referenties zijn:  Airbus, Atos, Bolloré, BT, Eurovision, Hugo Boss, Kuehne Nagel, LVMH, Orange, Redbull, Telindus en Thales. Zij kozen voor Centreon voor het inrichten van hun relevante, winstgevende en schaalbare monitoringfaciliteiten van hun ICT-infrastructuur.  Zij kunnen rekenen op de technische ondersteuning en aanvullende diensten van Centreon en ook van de dynamische en innovatieve R&D-activiteiten.

Voor meer informatie: www.centreon.com.