www.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekersContentbureauwww.lubbersdejong.nl
2517 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (4 jaar en 157 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Marcommit

Lightspeed POS haalt 166 miljoen dollar op met financieringsronde onder leiding van Caisse de dépôt et placement du Québec

Lightspeed zal de kapitaalinjectie aanwenden voor verdere innovaties ten behoeve van haar snelgroeiende, bijna 50.000 bedrijven tellende klantenkring

Amsterdam, 18 oktober 2017 – Lightspeed POS Inc., leverancier van ‘s werelds meest geavanceerde cloud based point-of-sale (POS)-oplossing voor onafhankelijke winkel- en restauranthouders, maakt bekend dat het een Serie D-financieringsronde heeft voltooid, waarmee het 166 miljoen Amerikaanse dollar heeft opgehaald. De ronde werd geleid door Caisse de dépôt et placement du Québec (la Caisse), dat zelf 136 miljoen Amerikaanse dollar investeerde. Investissement Québec (IQ), iNovia Capital en Silicon Valley Bank rondden de transactie af.

In een tijd waarin de wereldwijde vraag naar cloud-gebaseerde POS- en handelsoplossingen blijft groeien, geeft deze investering blijk van de kansen die in het verschiet liggen voor het Canadese technologiebedrijf. Met deze financieringsronde meegeteld is er in totaal 292 miljoen Amerikaanse dollar in Lightspeed geïnvesteerd.

Lightspeed blijft zich focussen op de ontwikkeling van klantgerichte en marktleidende POS-oplossingen voor winkels en restaurants. Deze extra kapitaalinjectie zal bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de volledig geïntegreerde omnichannel retailoplossingen en mobiele restaurantoplossingen van Lightspeed en de wereldwijde expansie in reactie op de sterke marktvraag.

“In de retail- en restaurantsector moeten bedrijven geoptimaliseerde en unieke klantenervaringen bieden om succes te boeken,” zegt Dax Dasilva, de oprichter en CEO van Lightspeed. “Lightspeed is koploper in digitale transformatie. Dit is te danken aan ons krachtige en gebruiksvriendelijke platform. Hiermee kunnen lokale bedrijven hun omzet vergroten, blijven innoveren en uiteindelijk een uitmuntende winkel- of etenservaring bieden.”

"Toen we twee jaar geleden voor het eerst in Lightspeed investeerden, werd het bedrijf al als de Canadese marktleider beschouwd. Inmiddels worden hun oplossingen in meer dan 100 landen gebruikt. Lightspeed is ‘s werelds grootste onderneming in haar sector. Dit succes heeft het te danken aan de indrukwekkende innovaties en de strategische visie van het ervaren managementteam,” zegt Christian Dubé, Executive Vice President bij Québec (la Caisse). “Deze investering geeft blijk van ons streven om duurzame ondersteuning te bieden aan de internationale groei van bedrijven in Québec, die in de nieuwe economie actief zijn.”

Lightspeed blijft prominent aanwezig in Amsterdam. Onlangs is het bedrijf nog verhuisd naar een nieuw kantoor in het centrum van de stad. Het Nederlandse team is in de afgelopen 18 maanden verdubbeld en focust zich voornamelijk op de ontwikkeling en uitbreiding van de omnichannel-oplossingen. De investering zal zorgen voor een verdere uitbreiding van sales, marketing, support en product developement in Amsterdam. 

Momenteel is Lightspeed actief in meer dan 100 landen en verwerkt jaarlijks voor meer dan 15 miljard Amerikaanse dollar aan transacties. Het platform biedt ondersteuning voor meerdere talen en valuta’s en wordt door bijna 50.000 klanten gebruikt. De technologie van Lightspeed leent zich bij uitstek voor winkel- en restauranthouders die hun processen willen vereenvoudigen en praktische inzichten willen putten uit complexe data, ter verbetering van hun besluitvorming ten aanzien van voorraden, klanten en werknemers.

Klanten van Lightspeed realiseren tijdens het eerste jaar dat ze het platform gebruiken een omzetstijging van 20 procent. Voorbeelden van gerenommeerde winkelketens die hun dagelijkse processen met het POS-platform ondersteunen zijn ETQ, Jogha, Baskèts, The Phonelab, About Lifestyle for Men en Mendo. Restauranthouders beginnen in sneller tempo dan ooit nieuwe technologie toe te passen. Voorbeelden van locaties waar het platform van Lightspeed te vinden is, zijn Restaurant Zuid, Poké Perfect, Salsa shop, Zoku Amsterdam en de Pizzabakkers.

----

Noot voor de redactie: bijgaand treft u een foto van Ruud Stelder met Dax Dasilva en afbeeldingen van de kassasystemen.

Over Lightspeed
Het in Montréal gevestigde Lightspeed is de leverancier van de krachtigste point-of-sale (POS)-oplossing voor onafhankelijke bedrijven. Deze kan zowel binnen fysieke winkels als online worden ingezet. Bijna 50.000 winkel- en restauranthouders die samen jaarlijks 15 miljard Amerikaanse dollar aan transacties verwerken maken gebruik van het platform van Lightspeed om hun onderneming te runnen en te doen groeien. De technologie van Lightspeed is in meer dan 100 landen te vinden, waar het de favoriete winkels en eetgelegenheden van de lokale bevolking ondersteunt. Het in 2005 opgerichte Lightspeed heeft bijna 600 werknemers in dienst en beschikt over vestigingen in Australië, Canada, Europa en de Verenigde Staten.

Zie voor meer informatie: http://www.lightspeedhq.com,
Facebook: Facebook.com/LightspeedHQ, Twitter: @LightspeedHQ en Instagram: @LightspeedHQ.

Over La Caisse de dépôt et placement du Québec
Caisse de dépôt et placement du Québec (CDPQ) is een institutionele belegger met een lange-termijnbenadering die voornamelijk fondsen beheert namens verzekeraars en pensioenorganisaties van overheidsinstellingen en semi-overheidsinstellingen. Op 30 juni 2017 bedroeg zijn beheerde vermogen 286,5 miljard Canadese dollar. Als een van de meest vooraanstaande institutionele fondsbeheerders van Canada richt Caisse de dépôt et placement du Québec zijn focus op wereldwijde financiële markten, privaat vermogen, infrastructuur, vastgoed en onderhandse schulden. Meer informatie is te vinden op cdpq.com, op Twitter @LaCDPQ, op Facebook en op LinkedIn.

Meer informatie
Marcommit
Lisanne van der Drift
035-5822730
lightspeed@marcommit.nl

Auteur persbericht:
Bradley Grill 
Director of Public Relations, Lightspeed 
Bradley.Grill@lightspeedhq.com 
+001 514.616.2000


Laatste van Lightspeed  
Lightspeed en Google helpen retailers bij het verhogen van hun lokale winkelomzet

Lightspeed introduceert ‘Winkelen op afspraak’ en biedt retailers zekerheid rondom heropening

Lightspeed biedt flexibele en veilige betaalmogelijkheid voor restaurants door integratie met Tikkie Check
Geplaatst:
Verstreken tijd: 4 jaar en 157 dagen
PR contact  

Logo Marcommit
Lightspeed contact  

Logo Lightspeed

  +31 (0) 20 820 23 91
  info.nl@lightspeedhq.com
  www.lightspeedhq.nl
Lightspeed sociaal  


Lightspeed tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Maunt
Logo ESTG
Logo Adwise
Logo Webton
Logo Mulder-Hardenberg
Logo ValidSign
Logo eV-ict
Logo Klantcontact Partnership Studie (KPS)
Logo BIM4Production
Logo 123zakelijk
Logo Music in Brands
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Priemo
Logo Techone B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Cellnex
Logo Frontline Solutions
Logo Spryng
Logo Spryng
Logo BarTrack
Logo Techone B.V.
Logo PQR
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Medius
Logo Cellnex
Logo PayIBAN BV
Logo MCS B.V.
Logo Thinkwise
Logo Flanderijn
Logo Pegasystems
Logo XpertHR
Logo ENGIE
Logo Zoom
Logo NTT Ltd.
Logo Poly
Logo Citrix
Logo VTKE
Logo Banking Circle
Logo Lightspeed
Logo Thinkwise
Logo ilionx
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91124 persberichten
- 5977 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10274 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekersContentbureauwww.lubbersdejong.nl