Datum: (252 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Lubbers De Jong

Fintech bedrijf Ohpen wint innovatie prijs van het Britse ministerie van internationale handel

Award werd toegekend voor "revolutionair core banking platform in de cloud"16 oktober 2017 - Amsterdam / Londen. Afgelopen donderdagavond kreeg Ohpen de jaarlijkse “Department for International Trade Investment Award” voor haar bijdrage aan de economie van het Verenigd Koninkrijk. Ohpen won in de categorie innovatie. De Britse ambassadeur Peter Wilson en professor Barbara Baarsma overhandigden de prijs aan CEO Ohpen UK, Angelique Schouten en COO Matthijs Aler.

De jaarlijkse ceremonie vond plaats in Amsterdam, de thuisbasis van Ohpen. Michiel Veldhuizen, Directeur Nederland van het Department for International Trade, namens de jury:

“Met een team van ruim 25 mensen in Londen en met een revolutionair core banking platform in de cloud, verandert Ohpen de manier waarop financiële dienstverleners werken fundamenteel. Ohpen’s innovatie biedt een oplossing voor een groot probleem waarmee alle financiële dienstverleners worden geconfronteerd. Namelijk dat ze afhankelijk zijn van een lappendeken van verouderde core banking systemen. Het kost steeds meer tijd, geld en moeite om ze simpelweg te laten werken. De innovatie van Ohpen stelt haar klanten in staat om zich te concentreren op hun corebusiness: financiële dienstverlening aan hun klanten."

Het Ohpen-team was aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen. Een verheugde Angelique Schouten: "Wij gaan voor innovatie en niet stagnatie. Dat is niet altijd makkelijk in een conservatieve sector. Onze filosofie is “legacy out, agility in”. Ons team werkt hard aan de beste core banking oplossing voor retail banken, vermogensbeheerders, verzekeraars, hypotheekbanken en andere financiële dienstverleners. Wij bieden ze gemoedsrust en tot 80% IT-besparing. Deze erkenning door het ministerie van internationale handel is een grote eer. Namens het hele Ohpen UK team - bedankt!"

Over Ohpen
Het core banking platform van Ohpen is beschikbaar als BPO-dienst of SaaS oplossing voor banken, verzekeringsmaatschappijen en vermogensbeheerders. Ohpen werd in 2009 opgericht door een team van ervaren bankiers en softwareontwikkelaars, om spaar- en beleggingsrekeningen te administreren. Ohpen heeft meer dan 130 medewerkers en kantoren in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Spanje.

Voor meer informatie over Ohpen, bezoek www.ohpen.com.

Noot voor de redactie 
De quote van Michiel Veldhuizen is vertaald naar het Nederlands door Ohpen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sicco Brakema per email: sbrakema@ohpen.com of telefonisch +31(0)207221012/ +31(0)630325033.

Klik hier voor afbeeldingen, portretten en het Ohpen logo. Klik hier voor een foto van de prijsuitreiking.