Digital Shadows lanceert ecosysteem voor digital risk management

Nieuwe partnerships stellen organisaties in staat digitale risico’s beter te managen

Amsterdam, 11 oktober 2017 – Digital Shadows, expert op het gebied van digital risk management, lanceert vandaag het ‘digital risk management technology’ ecosysteem. De krachtenbundeling van partners verbetert het intelligence en digital risk management-aanbod van Digital Shadows, zowel binnen het open en deep als het dark web. Klanten hebben nu een geïntegreerd portfolio van technologie-, product- en servicepartijen tot hun beschikking. Dit stelt hen in staat risico’s beter te managen en hun bedrijf, merk en reputatie effectiever te beschermen, terwijl zij tegelijkertijd het rendement op bestaande security-oplossingen verhogen.

Samen sterk
Cyber- en fysieke dreigingen nemen toe in complexiteit en volume door de combinatie met de blootstelling van gevoelige data, merkinformatie en informatie over VIP’s en infrastructuren. Daarom hebben organisaties een snelle en goed gecoördineerde aanpak nodig om deze bedreigingen te analyseren en hier tijdig op te acteren. Echter, de oplossingen die bedrijven nu in gebruik hebben zijn vaak niet gericht op samenwerking om efficiënt risico’s te beheersen. Om in deze behoefte naar samenwerking te voorzien, ontwierp Digital Shadows het digital risk management technology ecosysteem. Bij het netwerk zijn al twaalf bedrijven aangesloten op gebied van security analytics, security information & event management (SIEM), product orchestration & automation, risk & compliance en intelligence.

Doug Cahill, Senior Analyst bij Enterprise Strategy Group: “De huidige digitale economie vereist dat organisaties volledig inzicht krijgen in hun digital footprint. Alleen dan kunnen zij begrijpen welke risico’s ze lopen en proberen deze te beperken. Hiervoor is een holistische aanpak nodig door samenwerking en integratie. Dit stelt organisaties in staat om grote stappen te zetten richting efficiëntie en effectiviteit van security.”

De eerste digital risk management technology ecosysteem-partners zijn geïntegreerd zijn met Digital shadows Searchlight, de software die schaalbare data analytics met menselijke analisten combineert om cyberdreigingen, datalekken en reputatierisico’s te monitoren. Tot de partners behoren: 
  1. IBM QRadar, Splunk Enterprise, en Micro Focus ArcSight voor verbeterde security analytics/SIEM;
  2. Phantom, ServiceNow, en Demisto voor de optimalisatie van orchestration & automation;
  3. Anomali, ThreatConnect, ThreatQ, en TruStar Technology voor verbeterde intelligentie;
  4. Cisco Cloud Security voor sterkere handhaving.
Alex Seton, VP Business & Corporate Development bij Digital Shadows: “Klanten die de intelligentie en digital risk management-services van Digital Shadows Searchlight willen gebruiken in combinatie met de producten van een derde partij, kunnen nu op effectieve manier reageren op digitale bedreigingen. Door het nieuwe ecosysteem te benutten krijgen organisaties nu nog betere inzichten, een gestroomlijnde benadering van workflows en een goed netwerk om risico’s te verifiëren.”

------

Over Digital Shadows
Digital Shadows geeft organisaties inzicht in externe digitale risico's van een organisatie en de kwaadwillenden die deze organisaties bedreigen. Digital Shadows SearchLight ™ combineert schaalbare data analytics met menselijke analisten om cyberdreigingen, het lekken van gegevens en reputatierisico’s te monitoren. Digital Shadows controleert het internet voortdurend, over het zichtbare, deep en dark web, evenals andere online bronnen en creëert een realtime weergave van een organisatie en bedreigingen die voor hen relevant zijn. Het bedrijf heeft een hoofdkantoor in Londen en San Francisco. Voor meer informatie, bezoek www.digitalshadows.com

Meer informatie
Marcommit
Tessie Woestenberg
035 - 582 27 30
digitalshadows@marcommit.nl