www.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nlwww.LVTPR.nlwww.lubbersdejong.nl
2471 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (706 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: INFLUX PR

Pegasystems lanceert als eerste de T-Switch waarmee bedrijven controle kunnen uitoefenen op de mate van transparantie van hun AI

Nieuwe T-Switch helpt organisaties bij veilige implementatie van AI en GDPR-compliance

Amsterdam, 10 oktober 2017 Pegasystems Inc. (NASDAQ: PEGA), de softwareleverancier van krachtige customer engagement toepassingen voor toonaangevende organisaties, introduceert als eerste de T-Switch waarmee bedrijven controle kunnen uitoefenen op de mate van transparantie van hun Artificiële Intelligentie (AI) customer engagement modellen. De nieuwste versie van Pega´s Customer Decision Hub zorgt ervoor dat gebruikers eenvoudiger en veiliger AI-algoritmen kunnen inzetten, gebaseerd op bepaalde transparantieniveaus binnen de organisatie.

Bedrijven zetten steeds vaker AI in voor meer inzicht in de klantbehoeften en meer gepersonaliseerde service, sales en marketing. Echter niet alle AI-modellen hebben het gewenste transparantieniveau dat bedrijven volledig inzicht geeft in de manier waarop het systeem beslissingen neemt – iets dat vooral kritisch is in bedrijfstakken met strenge regelgeving. Hoewel sommige ondoorzichtige AI-algoritmen krachtige prestaties leveren, is de complexe logica achter deze ´black boxes` niet altijd volledig te verklaren; een afweging die problematische gevolgen kan hebben op het moment dat het betreffende model onbedoelde acties veroorzaakt. Dit wordt volgend jaar mei nog verder aangescherpt als gevolg van de General Data Privacy Regulation (GDPR). Hiermee worden bedrijven verplicht de logica te kunnen verklaren achter AI-modellen die gebruik maken van Europese klantgegevens. Anders riskeren zij hoge boetes die kunnen oplopen tot meer dan vier procent van de wereldwijde omzet.

Als onderdeel van de AI-gestuurde Pega® Customer Decision Hub, zorgen nieuwe controls voor het juiste level van AI transparantie of ondoorzichtigheid. Bedrijven kunnen de niveaus op elk AI-model vooraf instellen met een eenvoudige schuifregelaar van één (minst transparant) tot vijf (meest transparant). De transparantiescores helpen bedrijven bij het ontwikkelen van AI-systemen die zijn afgestemd op de vereiste bedrijfstransparantie terwijl aandacht voor de klantbeleving blijft gewaarborgd.

Gebruikers kunnen nu zelf de mate van transparantie van hun AI-model bepalen voor het gewenste resultaat. Zo is het risico erg laag bij een niet-transparant model voor beeldherkenning dat helpt bij het signaleren van belangrijke databases die nog gebruik maken van verouderd reclame- of brandingmateriaal. Omgekeerd, voor financiële instellingen die onder strikte regelgeving staan voor de soorten leningen die zij aan bepaalde klanten mogen aanbieden, geldt dat een marketeer zeer transparante AI-modellen nodig heeft. Dit om ervoor te zorgen dat het systeem kan aantonen dat de voorgestelde productaanbiedingen geschikt zijn voor de financiële behoeften van elke afzonderlijke klant.

Gebruikers van de Pega Customer Decision Hub hebben toegang tot de T-Switch en alle andere Pega AI-tools via een nieuw gecentraliseerd Business Control Center voor AI. Gebruikers kunnen vanaf een dashboard hun eigen AI-modellen creëren, importeren, aanpassen en monitoren. Dit omvat de modellen die gebruikmaken van:
  • Pega Predictive Analytics Director waarmee snel modellen kunnen worden ontwikkeld die nauwkeurig het consumentengedrag voorspellen;
  • Pega Adaptive Decision Manager waarmee automatisch modellen snel kunnen worden aangepast, afgestemd op acties van de klant;
  • Pega Text Analytics voor tekstclassificatie, sentimentanalyse en herkenning van het doel;
  • Alle via PMML geïmporteerde third-party modellen.
De kracht van Pega Customer Decision Hub werkt samen met  Pega’s suite of CRM applicaties voor marketing, sales en customer service die inspelen op de verschillende klantbehoeften en zorgen voor een optimale contextuele merkbeleving bij elke afzonderlijke klant.

“Vanwege groeiende aantallen wet- en regelgeving dient nagenoeg elke organisatie die wereldwijd opereert, ervoor te zorgen dat hun AI systemen over de juiste transparantieniveaus beschikken zodat bedrijven kunnen uitleggen hoe zij klantdata toepassen”, stelt Dr. Rob Walker, vice president decision management bij Pegasystems. “De T-Switch, ingebouwd in de AI-gestuurde Pega Customer Decision Hub, garandeert dat bedrijven compliant zijn terwijl zij de kracht van AI kunnen inzetten voor uitzonderlijke klantervaringen en daarmee grotere klanttevredenheid en hogere winstgevendheid realiseren.”

T-Switch mogelijkheden als onderdeel van de Customer Decision Hub zijn eind oktober beschikbaar. Meer informatie over AI transparantie is te vinden op: www.pega.com/artificial-intelligence-business

Ondersteunende Bronnen
Over Pegasystems
Pegasystems is toonaangevend leverancier van software voor customer engagement en operationele excellence. Pega’s toepassingen kenmerken zich door de hoge mate van aanpasbaarheid. Het op een cloud-architectuur gebaseerde Pega® Platform stelt gebruikers in staat om applicaties snel in te zetten en uit te breiden om te kunnen voldoen aan strategische business eisen. Al dertig jaar levert Pega mogelijkheden op het gebied van CRM en BPM, aangevuld met kunstmatige intelligentie (AI) en robotic proces automatisering (RPA), om 's werelds meest toonaangevende merken te helpen bij het realiseren van baanbrekende resultaten. Voor meer informatie: www.pega.com.

Voor redactionele informatie:
Influx PR – Gerline van Wijnen – tel: 055 366 3034, e-mail: pega@influx-pr.com.
Deel dit bericht  
Twitter Facebook LinkedIn
Eerder van Pegasystems  


Reacties  
Er zijn nog geen reacties. Om te reageren moet u inloggen
Logo KPN

Logo Western Digital Netherlands B.V.

Logo Kaspersky

Logo TIE Kinetix N.V.

Logo Verizon Connect Netherlands B.V.
Logo Intus Workforce Solutions BV

Logo Kopano

Logo Ultimaker

Logo Klarna

Logo ilionx

Logo Visma | Raet

Logo Telecompaper

Logo VPRO

Logo Graydon

Logo Datto

Logo SentinelOne

Logo Dell Technologies

Logo GitLab

Logo Cognizant

Logo BlackBerry

Logo Kaspersky
Info  
Geplaatst:
Verstreken tijd: 706 dagen
Bron:
PR bron: INFLUX PR
Pegasystems contact  
Logo Pegasystems
  +31 (0)20 3057490
  info@pega.com
  www.pega.com
Pegasystems sociaal  
Pegasystems tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo Kopano
Logo Jet-Stream
Logo Avinty
Logo Cacholong
Logo Comarch AG
Logo Xinno
Logo Leadgate Europe
Logo NewChannel
Logo Enable-U
Logo Sooda internetbureau
Logo Click&Boat
Logo Portiva
Logo Fairbanks
Logo Serverius B.V.
Logo Broad Horizon
Logo CloudSuite B.V.
Logo Medius
Logo Postex Nederland B.V.
Logo SCOS Software bv
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Curvature
Logo Mansystems Nederland B.V.
Logo CloudSuite B.V.
Logo Rittal bv
Logo Belcentrale.nl
Logo XebiaLabs
Logo Yenlo
Logo Belcentrale.nl
Logo Yenlo
Logo Ultimaker
Logo Klarna
Logo ilionx
Logo Visma | Raet
Logo Red Hat, Inc.
Logo Riverbed
Logo Pegasystems
Logo Thales
Logo MPL
Logo Orderchamp B.V.
Logo ThousandEyes
Logo Arrow Electronics
Logo Citrix
Logo OTYS Recruiting Technology
Logo Vertiv
 
www.marcommit.nlContentbureauwww.EVENTIVE.nlwww.lubbersdejong.nl