Datum: (287 dagen oud)
Bedrijf:

Veiligheid van datacenters is een topprioriteitVeiligheid van datacenters is een topprioriteitZowel de fysieke beveiliging als de cyber security zijn meer dan ooit van cruciaal belang voor een datacenter en de klanten die vanuit het datacenter bediend worden. Met de komst van het Internet of Things worden veel voordelen bereikt door interconnecties. Voor gebruikers is de veiligheid dan wel een grote randvoorwaarde. Datacenters worden zowel technische als organisatorische oplossingen geboden. Op het IT Room Infra event verzorgen KPN en DearBytes presentaties met concrete deskundigheid rond de veiligheid van datacenters.

Met de titel ‘Help, mijn datacenter is gehackt!’ geeft Han Pieterse van KPN aan, dat het ook zomaar kan gebeuren. Via de bewakingscamera’s zijn hackers het netwerk van het datacenter binnengedrongen en via ‘identity theft’ zijn ze binnengedrongen in het centrale netwerk van de klanten. De dominostenen vallen achtereenvolgens in een niet te keren proces. Hoe veilig is uw datacenter?

Wesley Neelen van DearBytes gaat in op de risico’s van smart homes voor datacenters. Welke kwetsbaarheden bevatten smart home devices? Veel mensen hebben tegenwoordig slimme meters, thermostaten en verlichting. Hoe werkt het en welke risico’s brengt een smart home met zich mee? Smart home devices maken verbinding met de cloud. Krijgt een aanvaller toegang tot uw datacenter of serverruimte via deze devices?

Bekijk hier het totale programma en meld u aan voor een bezoek.