Datum: (233 dagen oud)
Bedrijf:
PR: OCTANE PR

Dexia en Cognizant ondertekenen overeenkomst voor een samenwerking rond IT- en Business Process-services

Deze lange termijn overeenkomst moet voor Dexia de operationele efficiëntie vergroten, operationele risico’s verminderen en kosten verlagenDe Europese bankgroep Dexia (EBR: DEXBT) en de Amerikaanse vennootschap Cognizant gespecialiseerd in professionele dienstverlening (NASDAQ: CTSH) makeen vandaag bekend dat zij een tienjarige overeenkomst hebben ondertekend, waarbij Cognizant Dexia’s strategische dienstverlener wordt rond informatietechnologie en businessprocessen voor kapitaalmarkten en kredietverrichtingen in Frankrijk en België*.

Volgens deze overeenkomst zullen 150 medewerkers van Dexia overstappen naar een specifieke, pas door Cognizant in Frankrijk opgerichte onderneming waarin de activiteiten van Dexia inzake informatietechnologie en businessprocessen zullen worden ondergebracht. Om de overgang vlot te laten verlopen, zal het akkoord in twee fasen worden uitgevoerd, met een overdracht van de IT- diensten in november 2017 en van de back-offices uiterlijk in mei 2018. Cognizant zal een nieuw platform bouwen om de kredietverrichtingen van de bank in goede banen te leiden, die een brede waaier van activiteiten omvat, waaronder de betalingen, de clearing en het bijhouden van data.

De overeenkomst zal Dexia toelaten zijn kostenbasis flexibeler te beheren en over de hele looptijd van de overeenkomst zo’n honderd miljoen euro te besparen. Anderzijds laat de technologische ondersteuning van Cognizant aan Dexia toe het geschikte investeringskader ter versterking van zijn IT-infrastructuur op te zetten.

“De keuze van Cognizant past perfect in het geordende resolutieplan van de Groep”, aldus Wouter Devriendt, CEO van Dexia. “Deze samenwerking voor de IT- en back-office-activiteiten zal ons toelaten het operationele model, één van onze belangrijkste prioriteiten gelet op de gefragmenteerde en achterhaalde infrastructuur van de Groep, veilig te stellen en zal besparingen opleveren en ons kostenmodel flexibeler maken. Ik ben blij dat dit partnership met Cognizant aan de betrokken medewerkers carrièrekansen op langere termijn biedt binnen een sterk groeiende groep.”

“Wij willen snel met Dexia samenwerken om de technologie-infrastructuur van de groep te transformeren en om een flexibelere, efficiëntere en veiligere architectuur op te zetten en de toekomstige innovatie te ondersteunen.” Zegt Santosh Thomas, voorzitter Global Growth Markets bij Cognizant. “We kijken ernaar uit om de medewerkers van Dexia in onze teams te verwelkomen, want door hun expertise breiden wij onze mogelijkheden in de regio aanzienlijk uit.”

Deze overeenkomst stelt Cognizant in staat om zijn aanwezigheid in Europa verder te versterken, met name in Frankijk, waar het de voorbije acht jaar meer dan 800 nieuwe jobs creëerde via het opzetten van vestigingen in Parijs, Lyon en Grenoble. Hierdoor kunnen klanten uit de sector van banken en financiële instellingen lokaal een beroep doen op de uitgebreide expertise in kapitaalmarkten, financiën, risico’s en regelgeving.

* Cf. Persbericht van Dexia van 17 mei 2017, beschikbaar op www.dexia.comOver Dexia
Dexia is een bankinstelling die voor 94,4% in handen is van de Belgische en Franse Staat en die rechtstreeks onder prudentieel toezicht staat van de Europese centrale bank binnen het kader van het SSM (Single Supervisory Mechanism). Sinds de start van de geordende resolutie in december 2012 heeft Dexia als opdracht om de restactiva te beheren in een uitdoofscenario en om tegelijk de belangen van de aandeelhouders en borgverleners te beschermen.Het moederbedrijf van de Groep, Dexia nv, is een naamloze vennootschap en financiële onderneming naar Belgisch recht. Dexia Crédit Local, gevestigd in Frankrijk, is de belangrijkste operationele entiteit van de Groep. Op 30 juni 2017 telde Dexia 1 108 werknemers en bedroeg het balanstotaal 199,4 miljard euro.Meer informatie over Dexia is beschikbaar op www.dexia.com.

Over Cognizant
Cognizant (NASDAQ-100: CTSH) is een wereldwijd toonaangevende dienstverlener die klanten helpt hun business-, operationele en technologiemodellen te transformeren voor het digitale tijdperk. De unieke marktgerichte en adviserende benadering van Cognizant ondersteunt klanten bij het creëren en implementeren van een innovatievere en efficiëntere bedrijfsvoering. Cognizant heeft zijn hoofdkantoor in de VS, staat in de Fortune 500-lijst op nummer 205 en wordt gezien als een van de meest bewonderde bedrijven ter wereld. Lees meer over hoe Cognizant organisaties begeleidt bij het bereiken van digitaal leiderschap op www.cognizant.com of volg ons via @Cognizant.Voor meer persinformatie kunt u contact opnemen met:
OCTANE PR
Tel: +31 (0)40 266 1130
E-mail: cognizantnl@octanepr.com