Datum: (292 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Marcommit

Gemalto lanceert software monetisatie-oplossing voor intelligente IoT-apparatenAmsterdam – 28 September 2017 – Gemalto, wereldleider in digitale beveiliging, lanceert Sentinel Fit. De minimale systeembelasting van deze beveiligings- en licentie-oplossing voor ingebedde software en IoT-apparaten is uniek in de markt. Sentinel Fit biedt een totaaloplossing voor het beheer van licenties en gebruiksrechten om het rendement van softwaregebaseerde producten te verbeteren, zelfs voor de kleinste IoT-apparaten en intelligente machines.

Dankzij de modulaire architectuur van Sentinel Fit, tilt Gemalto software monetisatie-oplossingen naar een hoger niveau. Verkopers kunnen hierdoor de geheugenbelasting aanpassen en verminderen tot 6,5KB flashgeheugen en 1,5KB RAM-geheugen. Dit is klein genoeg om op een Cortex-M-processor te functioneren, waardoor het de kleinste commerciële licentie-oplossing is die vandaag beschikbaar is.

“Producenten van apparaten stemmen met ingebedde software hun producten af op trends als de cloud, virtualisatie en het IoT. Hierdoor verschuift de waarde van hardware naar software,” zegt Shlomo Weiss, Senior Vice President, Software Monetization bij Gemalto. “Bedrijven met een hardwaregebaseerd business model zitten daarom in de transisite naar business modellen die softwaregebaseerde diensten ondersteunen en nieuwe inkomstenbronnen genereren. Sentinel Fit, als de kleinste beveiligde commerciële licentiëringsoplossing in de markt, ondersteunt deze transitie optimaal en biedt de flexibiliteit die nodig is om software te beheren. En biedt daarnaast ook nog eens het monetisatieplatform waarop kennis rondom dit onderwerp wordt gedeeld.”

Aanvullende bronnen:

---

Over Gemalto
Gemalto (Euronext NL0000400653 GTO) is de wereldleider in digitale beveiliging met een jaaromzet in 2016 van € 3,1 miljard en klanten in meer dan 180 landen. Wij bieden vertrouwen in een steeds meer verbonden wereld. Van beveiligingssoftware tot biometrie en encryptie, dankzij onze technologieën en diensten kunnen bedrijven en overheden identiteiten authenticeren en gegevens beschermen zodat deze veilig blijven. Ook maken wij veilige diensten mogelijk voor persoonlijke en verbonden apparaten, de cloud en wat daartussen ligt. Gemalto’s oplossingen staan centraal in het moderne leven, van betalingen en beveiliging van bedrijfsgegevens tot het internet der dingen. Wij authenticeren mensen, transacties en objecten, versleutelen gegevens en creëren waarde voor software, waardoor onze klanten veilige digitale diensten kunnen aanbieden aan miljarden mensen en apparaten. Onze meer dan 15.000 werknemers zijn actief vanuit 112 kantoren, 43 personaliserings- en gegevenscentra, en 30 centra voor onderzoek en ontwikkeling van software, verspreid over 48 landen.

Ga voor meer informatie naar www.gemalto.com, of volg @gemalto op Twitter.

Meer informatie

Marcommit
Pauline van Die
gemaltoidp@marcommit.nl
035-5822730