Datum: (298 dagen oud)
Bedrijf:

Energie voor en van het datacenterDe opwekking van duurzame energie stijgt en zorgt voor een flinke fluctuatie in zowel productie als prijzen. Het balanceren van het elektriciteitsnet wordt hierdoor uitdagend, duur en oplossingen zijn noodzakelijk. Het energienet biedt interessante opties voor de bestaande datacenter-noodstroomvoorziening, die een rol kan spelen in de stabilisatie van het elektriciteitsnet. Mattieu Terlouw van Eaton toont in zijn presentatie het belang van de energievoorziening (voor en) van datacenters. Meer sprekers leggen focus op dit thema.

De aanwezigheid van AC en DC lekstromen in een datacenter kunnen gevaren en negatieve gevolgen hebben voor mens en systeem. Wet- en regelgeving zal uitgebreid moeten worden. Tijdens de presentatie van Raymond Vergouwe van Bender Benelux wordt ingegaan op het ontstaan, de risico’s en de oplossingen voor het monitoren van deze lekstromen. Er komt een casestudie van RKOM DC Oost-Beieren aan de orde. De spreker toont inhoudelijke voorbeelden, oplossingen en voordelen voor het datacenter.

Raf Bruggeman van GNB Industrial Power gaat in op een lage Total Cost of Ownership met betrekking tot batterij dimensionering. Het ontwerpen van de meest optimale batterijoplossing is het grootste struikelblok voor adviseurs en eindklanten. Het juiste batterijdesign is van invloed op de TCO. De spreker geeft aan waar men op dient te letten en wat de belangrijkste aspecten zijn.

Bekijk hier het totale programma en meld u aan voor een bezoek.