Datum: (277 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Marcommit

Digital Shadows haalt 26 miljoen dollar op voor de uitbreiding van haar Digital Risk Management-dienst

Nieuwe financieringsronde geleid door Octopus Ventures en World Innovation LabLonden en San Francisco, 20 september 2017 – Digital Shadows, marktleider in digital risk management, heeft 26 miljoen dollar opgehaald tijdens een Series C-financieringsronde. Hiermee kan het bedrijf de mogelijkheden van SearchLight™, de marktleidende digital risk management-dienst, verder uitbreiden en de wereldwijde expansie een impuls geven. Deelnemers aan de financieringsronde waren World Innovation Lab, Industry Ventures en alle bestaande investeerders van Digital Shadows. Deze kapitaalinjectie draagt bij aan de verdere groei. Bovendien ondersteunt het Digital Shadows om haar klanten optimaal te beschermen met de beste oplossing voor digital risk management. Luke Hakes, investeerder bij Octopus Ventures, zal toetreden tot de Raad van Bestuur.

Will Gibbs, Investment Manager bij Octopus Ventures: “Digital Shadows is wereldleider in digital risk management en blijft in een uiterst concurrerend klimaat innoveren in alle verticale markten en geografische regio’s. In onze investeringsportefeuille van technologiebedrijven zien we dat de vraag naar deze dienst enorm toeneemt. Wij denken dat Digital Shadows het beste is gepositioneerd om van deze belangrijke kansen te profiteren.”

Digital Shadows heeft continu geïnvesteerd in SearchLight. Deze dienst combineert schaalbare functionaliteit voor gegevensanalyse met menselijke analyse. Hiermee biedt het bedrijf klanten de context en het bewustzijn die nodig zijn om hun digitale footprint te beschermen tegen digitale risico’s. De dienst biedt onder meer bescherming tegen cyberbedreigingen, datalekken, merkrisico’s en schandalen rond VIP’s, infrastructurele risico’s, fysieke bedreigingen en risico’s die verband houden met externe partijen. Digital Shadows heeft recentelijk ondersteuning voor mobiele apps en nieuwe dark web-mogelijkheden aan SearchLight toegevoegd. De kapitaalinjectie stelt Digital Shadows in staat om het innovatietempo verder op te voeren, zodat klanten nog meer toegevoegde waarde krijgen.

“Risk management is een populair aandachtsgebied voor bedrijven nu de complexiteit van risicoprofielen en onderlinge relaties tussen organisaties explosief toenemen”, stellen John A. Wheeler en Rob McMillan, beide analisten van Gartner. “Om inzicht te krijgen in het complete risicospectrum hebben organisaties een uitgebreid overzicht nodig van alle business units en functies voor risicobeheer en compliance, evenals strategische business partners, leveranciers en externe dienstverleners. Als reactie hierop worden er nieuwe technologische oplossingen ontwikkeld die de samenwerking op het gebied van risk management, zowel binnen als buiten de organisatie, een impuls moeten geven.” 1

“Digital Shadows biedt ons de meest complete en flexibele dienst voor het beheer van digitale risico’s”, zegt Sascha Maier, Manager IT & Information Security bij IWC Schaffhausen. “Dit is van cruciaal belang voor het beschermen van ons intellectuele eigendom en onze merk- en bedrijfsreputatie tijdens de digitale transformatie van onze onderneming.”

Alastair Paterson, de medeoprichter en CEO van Digital Shadows: “Deze financieringsronde vertegenwoordigt een belangrijke mijlpaal voor Digital Shadows. Dankzij deze kapitaalinjectie kunnen we onze voorsprong op de concurrentie vergroten en een brancheleidende dienst voor digital risk management aanbieden. We zijn zeer verheugd met de steun van gerenommeerde investeerders als Octopus Ventures, World Innovation Lab en Industry Ventures nu we de laatste fase van onze ontwikkeling ingaan en de geografische dekking van onze SearchLight-dienst verder uitbreiden. Dit zal onze klanten helpen met het beheer van hun digitale risico’s en het beschermen van hun onderneming, merk en bedrijfsreputatie.”

1 Gartner, Risk Management Program Primer for 2017, John A. Wheeler, Rob McMillan, januari 2017

-------
Noot voor de redactie:
In de bijlage vindt u een foto op hoge resolutie van Luke Hakes.

Over Digital Shadows
Digital Shadows geeft organisaties inzicht in externe digitale risico's van een organisatie en de kwaadwillenden die deze organisaties bedreigen. Digital Shadows SearchLight ™ combineert schaalbare data analytics met menselijke analisten om cyberdreigingen, het lekken van gegevens en reputatierisico’s te monitoren. Digital Shadows controleert het internet voortdurend, over het zichtbare, deep en dark web, evenals andere online bronnen en creëert een realtime weergave van een organisatie en bedreigingen die voor hen relevant zijn. Het bedrijf heeft een hoofdkantoor in Londen en San Francisco. Voor meer informatie, bezoek www.digitalshadows.com

Meer informatie
Marcommit
Laura Rijks
035 - 582 27 30
digitalshadows@marcommit.nl

Over Octopus Ventures
Octopus Ventures is een in Londen en New York gevestigde investeringsmaatschappij die zich ten doel stelt om uitzonderlijk getalenteerde ondernemers te vinden. De afgelopen jaren heeft ondersteuning verleend aan de oprichters van ruim 60 bedrijven, waaronder Conversocial, graze.com, LOVEFiLM, Property Partner, Secret Escapes, Sofar Sounds, SwiftKey, Swoon Editions, Uniplaces, tails.com, Zoopla Property Group en Zynstra.

De investeringsmaatschappij kan tijdens een eerste financieringsronde 250.000 tot 25 miljoen Britse pond investeren en dit herhalen tijdens latere financieringsrondes. Octopus Ventures is trots op zijn reputatie als een van de meest ondernemersvriendelijke investeerders van Europa. Een aanzienlijk deel van zijn investeringsportefeuille is het resultaat van doorverwijzingen door managementteams waarin het reeds had geïnvesteerd of serie-ondernemers die het in het verleden van steun heeft voorzien.

Octopus Ventures maakt deel uit van de Octopus Group. Dit is een snelgroeiende Britse vermogensbeheerder met toonaangevende posities in diverse specialistische sectoren, zoals vastgoedfinanciering, de gezondheidszorg, energiewereld en investeringen in kleinere bedrijven. Het in 2000 opgerichte Octopus beheert meer dan 6 miljoen Britse pond namens 50.000 investeerders.
www.octopusventures.com

Over World Innovation Lab
World Innovation Lab (WiL) voorziet ondernemers van de middelen die ze nodig hebben om hun vleugels wereldwijd uit te slaan. World Innovation Lab is een multi-stage investeringsmaatschappij die investeert in bedrijven die zich bezighouden met zakelijke en consumententechnologie. Met zijn wereldwijde partnernetwerk biedt het start-ups ongekende investerings- en samenwerkingskansen. Kerninvesteerders van World Innovation Lab zijn de investeringstak van de Japanse overheid en meer dan twintig vooraanstaande Japanse ondernemingen, zoals Sony, Nissan, Mizuho Bank, Daiwa Securities, NTT, KDDI en All Nippon Airways. World Innovation Lab heeft vestigingen in Palo Alto en Tokio.

Luke Hakes
Luke Hakes