Datum: (274 dagen oud)
Bedrijf:

Meer dataverkeer vraagt om innovaties en lager energieverbruikSinds de introductie van het internet verdubbelt het dataverkeer zowat ieder jaar. Datacenters proberen dat bij te benen met parallelprocessing en de micro-elektronica. Dat vreet energie. De verwachting is dat we daar de komende jaren op vast gaan lopen. Fotonica kent niet alleen een veel hogere verwerkingssnelheid dan micro-elektronica, het verbruikt ook aanzienlijk minder energie per verwerkt bit aan informatie. De presentatie van Ewit Roos, TU/e en PhotonDelta, gaat in op het belang van fotonische chips voor datacenters.

De professionals in datacenters ontwikkelen zich op vele vlakken, om bijvoorbeeld beter met het energieverbruik om te gaan. Door het hele programma van het IT Room Infra event zijn er nogal wat voorbeelden van mogelijkheden om de werkwijzen te verbeteren. De presentatie van Niek van der Pas over de NEN –EN 50600 normering is een sterk voorbeeld van deskundigheid waarbij de gehele branche in de afgelopen jaren betrokken is

Datacenter normen zijn continue in beweging. De Tier classificatie was lange tijd de facto standaard. Nu komt steeds meer de nieuwe Europese norm NEN-EN 50600 in het licht te staan. De opstap naar ISO/IEC norm is inmiddels in volle gang. Tijdens de presentatie wordt ingegaan op de design aspecten en het gebruik van de NEN-EN 50600 norm tijdens het ontwerptraject van een datacenter, de opbouw van de norm, certificering en uitgangspunten waarop deze norm  is gebaseerd.

Bekijk hier het totale programma en meld u aan voor een bezoek.