Datum: (277 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Wisse Kommunikatie

thyssenkrupp brengt 3 innovaties naar Rehacare 2017"Hoe zou een traplift er in mijn huis uitzien?" De adviseurs van thyssenkrupp kunnen deze vraag binnenkort beantwoorden met behulp van de HoloLens-technologie. Met de HoloLens, ‘een mixed-reality device', kan de installateur de trap van de klant al bij het eerste bezoek inmeten. Het device visualiseert de meetgegevens vervolgens in een mixed-reality omgeving, waarin de klant de traplift in zijn eigen woning geprojecteerd ziet. Hierdoor wordt het voor de klant veel eenvoudiger om de geschikte traplift te kiezen en kan thyssenkrupp haar levertijd bovendien aanzienlijk terugdringen.

Innovatie 1: HoloLens
thyssenkrupp zal haar toepassing van de HoloLens-technologie, naast twee andere innovaties, presenteren op Rehacare 2017. Rehacare is een toonaangevende internationale beurs voor revalidatie, preventie en zorg in Düsseldorf en zal dit jaar plaatsvinden van 4 tot 7 oktober. thyssenkrupp is te vinden in hal 6 op stand C25.

Op de thyssenkrupp-stand kunnen beursbezoekers bijvoorbeeld ervaren hoe de adviseurs van thyssenkrupp met de HoloLens een traplift kunnen inmeten, visualiseren en configureren en een inschatting kunnen maken van de prijs. Inge Delobelle, CEO thyssenkrupp Access Solutions vertelt: "Een traplift is altijd maatwerk: iedere klant heeft verschillende wensen met betrekking tot het type, de samenstelling, de locatie en de uitstraling van een traplift. Met de HoloLens krijgen de adviseurs al met één bezoek inzicht in deze wensen. Hierdoor kan de totale levertijd van een traplift met factor vier worden teruggebracht."
 
Innovatie 2: Geïntegreerde alarmknop
thyssenkrupp zal op Rehacare ook een nieuw communicatiesysteem presenteren, dat geschikt is voor de Swing-traplift. Het communicatiesysteem bestaat uit een geïntegreerde alarmknop, een speaker en een microfoon. In geval van nood kan de trapliftgebruiker hulp inschakelen via de alarmknop, waarmee direct een van zijn familieleden of kennissen wordt gebeld. De alarmknop kan zowel op de armleuning als op de stoel van de traplift worden gemonteerd, de gebruiker kan 3 contactpersonen in het systeem opslaan.
 
Dankzij de DECT-technologie kan de alarmknop worden aangesloten op de vaste telefoonlijn. De gebruiker heeft dus altijd een uiterst betrouwbare verbinding, zelfs als de traplift in een kelder of afgesloten trap is gemonteerd. Delobelle: "De toevoeging van het alarmsysteem aan een traplift zorgt voor zowel rust in het hoofd van de gebruiker als in dat van zijn of haar familie, vrienden of kennissen."
 
Innovatie 3: H300-huislift
Ook de H300, de meest recente toevoeging aan het assortiment huisliften, zal tijdens de beurs worden gepresenteerd. De H300 is een zeer geavanceerde oplossing voor mensen die zowel hun mobiliteit als hun comfort in en om het huis willen vergroten. De ‘tandrem'-technologie zorgt voor een geluidloze rit en zeer zachte start en stop. Daarnaast is er voor de H300 een brede selectie van op maat gemaakte afwerkingen beschikbaar, waardoor iedere klant zijn huislift naar persoonlijke smaak kan inrichten.
 
Met zijn gereduceerde put- en kopruimte past de H300 binnen alle gangbare bouwafmetingen en -configuraties, en voldoet hij aan alle strenge eisen voor veilige toegankelijkheid. Bovendien is de lift dankzij de gepatenteerde metalen as bestendig tegen alle weersomstandigheden.
 
Meer informatie over Rehacare 2017 is te vinden op: www.rehacare.com.
 
-------------------------

Noot voor de pers:
Dit persbericht inclusief afbeeldingen staat ook op pers.tkencasa.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Serge Beckers van Wisse Kommunikatie, via +31 26 4431523 of via serge.beckers@wisse-worldcom.nl.
 
Over thyssenkrupp Elevator
De Elevator Technology business area brengt de wereldwijde activiteiten van de thyssenkrupp Group op het gebied van personenvervoerssystemen samen. Met een omzet van 7,2 miljard euro in het boekjaar 2014/2015 en klanten in 150 landen, is Thyssenkrupp Elevator een van de meest toonaangevende liftleveranciers ter wereld. Met 50.000 werknemers biedt het bedrijf innovatieve en energie-efficiënte producten die ontworpen zijn om aan de individuele eisen van klanten te voldoen. Het portfolio omvat personen- en goederenliften, roltrappen en rolpaden, passagiersbruggen, trap- en platformliften alsmede dienstverlening op maat voor alle producten. Het uitgebreide verkoop- en servicenetwerk met 900 locaties over de hele wereld garandeert klanten nabijheid van producten en diensten.
 
thyssenkrupp, Engineering. Tomorrow. Together.
Engineering zit ons in het bloed. Technische toepassingen ontwikkelen, dat is wat we doen. Sterker nog, bij thyssenkrupp denken we in techniek. Of we nu op industriële complexen werken of op kantoor. Waar dan ook ter wereld. Dat betekent dat we constant werken aan nog slimmere, innovatievere oplossingen, voor zowel grote als kleine klanten. Dat doen we al 200 jaar.
 
En als het aan ons ligt, gaan we daar nog minstens 200 jaar mee door. Samen met onze klanten. Want wij kennen hen door en door, zij kennen en vertrouwen ons voor de volle 100%. Ongeacht of ze nou oplossingen zoeken voor hun fabrieken, voor hun werktuigbouwkundige uitdagingen, voor de toenemende verstedelijking of voor mensen die langer thuis moeten blijven wonen: thyssenkrupp investeert in technologische innovaties en maakt de wereld daarmee stukje bij beetje een betere wereld. Dat beloven we u.
 
Meer informatie is te vinden via www.tkencasa.nl