Datum: (305 dagen oud)
Bedrijf:
PR: PublieksWerk

Imprima breidt de IROOMS Virtual Data Room uit met real-time rapportage van het datagebruik bij transactiesAmsterdam (NL), 15 september 2017 - Imprima heeft zijn ISO 27001-gecertificeerde Virtual Data Room-platform IROOMS uitgebreid met een extreem krachtig en zeer veelzijdig nieuw rapportage-tool. Dit nieuwe rapportage-tool stelt dealmanagers in staat om real-time verregaand inzicht te verkrijgen over hoe elke partij die betrokken is bij bijvoorbeeld fusies, overnamen of een beursgang, zich bezighoudt met de informatie in de Virtual Data Room.
 
Een Data Room is de omgeving waar alle relevante documenten voor bijvoorbeeld fusies, overnamen, of een beursgang zijn verzameld, en waar kandidaten alleen onder stringente voorwaarden fysieke toegang toe hebben. De mondialiserende zakenwereld profiteert van de efficiëntie van een Virtual Data Room, wat technisch bezien een uiterst gespecialiseerde niche is in de markt voor cloudopslag, waarin veiligheid en betrouwbaarheid absoluut gegarandeerd moeten zijn.
 
Dealversneller
Imprima laat beheerders van zakelijke transacties nu profiteren van real-time inzicht in het informatiegebruik tijdens bijvoorbeeld het boekenonderzoek (due diligence), om zo beter geïnformeerde juridische en financiële beslissingen te nemen, de juiste partner te kiezen en de voortgang te versnellen. De real-time rapportagedata geven diepgaand inzicht in de interesses van potentiële kandidaten, waarop de dealmanager dan terugkoppeling kan geven.
 
"Virtual Data Rooms spelen een belangrijke rol bij het beheren van gegevens tijdens grootschalige zakelijke transacties. Degenen die de deal beheren, hebben een systeem nodig dat extreem flexibel en krachtig is, dat snel is in te stellen en dat eenvoudig is in het gebruik, zodat zij zich op basis van goed geïnformeerde inzichten kunnen focussen op het snel en zorgvuldig sluiten van de deal. Dat is precies wat Imprima voortaan veel beter biedt", zegt Tom Horsman, Head of Technology bij Imprima.
 
Rapportage-dashboard
Met het nieuwe en geavanceerde IROOMS rapportage-tool kan vrijwel elk rapport eenvoudig worden aangemaakt, aangepast en gedeeld met andere dealmanagers of adviseurs. Eenvoudig gebruikersbeheer geeft toegang tot een dynamisch configureerbaar dashboard dat meerdere rapporten kan weergeven, eventueel uit verschillende Data Rooms. Dit is vooral relevant voor dealmanagers die meerdere projecten beheren, bijvoorbeeld in onroerend goed.
 
Over Imprima
Imprima is de toonaangevende, vertrouwde en ISO 27001-gecertificeerde leverancier van de Virtual Data Rooms waarmee al voor meer dan €1 miljard aan transacties in meer dan 160 landen werden verwerkt. Imprima ondersteunt topondernemingen, financiële instellingen en adviseurs in verschillende veeleisende functies zoals fusies en overnamen, bedrijfsfinancieringen, beursgang, vastgoedtransacties en portefeuillebeheer. Imprima onderscheidt zich in de markt door veiligheid, betrouwbaarheid en gebruiksgemak. Meer informatie biedt Imprima.com.
 
Meer informatie voor de media
 
Imprima (Nederland) bv PublieksWerk bv Remi Ramcharan Piet van Reeuwijk remi.ramcharan@imprima.com piet@publiekswerk.nl +31 (642) 47 35 45 +31 (20) 486 21 39