CloudVPS lanceert Europees OpenStack IaaS-platform van de toekomst

Ontwikkeling platform in samenwerking met Dell EMC, Mirantis en Equinix

Rotterdam, 14 september 2017 CloudVPS, een van de grootste Nederlandse onafhankelijke IaaS-providers, introduceert per direct hét OpenStack IaaS-platform van de toekomst. Dit nieuwe public cloud-platform maakt gebruik van de meest geavanceerde technologie aangevuld met de dienstverlening van CloudVPS, gebaseerd op haar jarenlange ervaring met OpenStack. Het platform is tot stand gekomen in samenwerking met Dell EMC, Mirantis en Equinix. De eerste OpenStack-klanten zijn inmiddels live.  

CloudVPS omarmde als eerste onafhankelijke cloudprovider OpenStack in Europa. OpenStack is een verzameling van open source-componenten (compute, storage en networking) waarmee bedrijven en organisaties public, private en hybrid cloudtoepassingen ontwikkelen. Momenteel maken al duizenden klanten en channelpartners gebruik van CloudVPS’ huidige OpenStack-platform om hun applicaties op te bouwen en aan hun eindgebruikers aan te bieden. In samenwerking met Mirantis, Dell EMC en Equinix heeft CloudVPS het nieuwe OpenStack IaaS-platform van de toekomst gebouwd om dit, naast in Nederland en België, ook in Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië uit te rollen. Het CloudVPS OpenStack IaaS-platform is uniek in Europa en biedt bedrijven, SaaS-leveranciers en developers de vrijheid en het gemak om een eigen cloudomgeving neer te zetten.  

Chris de Jongh, CEO CloudVPS: “We zijn enorm trots op wat we als team hebben bereikt. De kracht en innovatie van dit platform zijn ongekend. Om wat zaken te noemen: OpenStack Mitaka-versie, volledig programmeerbare infrastructuur, full SSD-technologie, redundantie in alle lagen van het platform, het standaard drie keer kopiëren en in minimaal twee availability zones in Nederland opslaan van klantdata, ongelimiteerd dataverkeer en uiteraard uitgebreide ondersteuning van onze specialisten. We zijn in staat om deze clouddiensten aan te bieden in een zeer goede prijs-prestatieverhouding. Het nieuwe platform is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met onze businesspartners Dell EMC, Mirantis en Equinix. Ze hebben een substantiële bijdrage geleverd op het gebied van design, realisatie en ondersteuning.”  

Iko Saadhoff, CTO Mirantis: “CloudVPS is een van de eerste providers, die op deze schaal ons MCP OpenStack-platform aanbiedt. De flexibele, onmiddellijk inzetbare cloud resources geven CloudVPS direct een voorspong op de concurrentie. In de afgelopen maanden is een zeer hechte samenwerking ontstaan en vanuit Mirantis zijn we onder de indruk van de kennis en ervaring van het OpenStack-team bij CloudVPS. Met dit team zal CloudVPS haar OpenStack-platform-gebruikers een buitengewoon goede ondersteuning kunnen bieden.”  

Michiel Eielts, Managing Director Benelux Equinix: “De datacenters van Equinix huisvesten al jarenlang de clouddiensten van CloudVPS. We gaan CloudVPS actief ondersteunen om de huidige OpenStack-klantenkring in Nederland, België verder uit te breiden naar andere landen. Hierbij faciliteren we de expansie van OpenStack resources naar onze datacenters in bijvoorbeeld Frankfurt, Parijs en Londen. Daarnaast kunnen we wereldwijd low-latency connectiviteit bieden naar de CloudVPS OpenStack-omgeving.”  

Director Global Compute & Networking Leon Gelderblom van Dell EMC zegt hier het volgende over: “Als huisleverancier voor datacenterswitches, compute- en storagenodes heeft Dell EMC haar innovatieve  technologie ingezet. Middels een doordacht design hebben we samen met de engineers van CloudVPS de beschikbaarheid en performance kunnen maximaliseren.”  

CloudVPS biedt per direct de nieuwe OpenStack-diensten aan via haar website www.cloudvps.com en biedt bedrijven de mogelijkheid om dit innovatieve platform vrijblijvend te testen.  

# # #

Over CloudVPS
CloudVPS is een van de grootste Nederlandse onafhankelijke cloudproviders en verzorgt al meer dan tien jaar cloud- en infrastructuuroplossingen voor duizenden Nederlandse en Europese klanten. CloudVPS biedt naast virtual private servers ook private, public en hybrid cloud voor elke organisatie. Door haar expertise is CloudVPS in staat om steeds state-of-the-art techniek te bieden met de daarbij behorende technische ondersteuning. Vanaf de oprichting vervult CloudVPS een pioniersrol en streeft ze vernieuwing na. Zo omarmde CloudVPS als eerste cloudprovider OpenStack in Europa en loopt ze voorop met de ontwikkeling van OpenStack. CloudVPS richt zich op bedrijven en organisaties die flexibiliteit en gemak van implementatie zoeken. Zie www.cloudvps.com voor meer informatie.  

Over Equinix
Equinix, Inc. (Nasdaq: EQIX) verbindt toonaangevende bedrijven en overheden overal ter wereld rechtstreeks met hun klanten en partners in datacenters met de grootste keuze in netwerken. In 44 markten, verspreid over vijf continenten, brengt Equinix bedrijven samen om nieuwe groeimogelijkheden te realiseren en hun organisatie-, IT- en cloudstrategieën te versnellen. In de hedendaagse digitale economie, waar zakelijke businessmodellen steeds afhankelijker zijn van elkaar, is interconnectie essentieel voor succes. Equinix exploiteert het enige wereldwijde interconnectieplatform. Dit creëert constant nieuwe mogelijkheden voor bedrijven die op deze manier bij elkaar worden gebracht. Zie ook: www.equinix.com.

Over Dell EMC
Dell EMC maakt onderdeel uit van Dell Technologies en stelt organisaties in staat hun datacenter te moderniseren, te automatiseren en te transformeren middels een converged infrastructuur, servers, storage en databeschermingstechnologie. Dit zorgt voor een betrouwbare fundering voor bedrijven om hun IT te transformeren op basis van een hybrid cloud en hun business te transformeren met de inzet van cloud-native applicaties en big-dataoplossingen. Dell EMC bedient klanten in 180 landen, inclusief 98 procent van de Fortune 500, met het meest uitgebreide en innovatieve portfolio van edge tot core tot cloud.  

Over Mirantis
Mirantis biedt open-cloudinfrastructuren aan bedrijven op basis van OpenStack, Kubernetes en gerelateerde open source-technologieën. Het bedrijf levert een belangrijke bijdrage aan open-infrastructuurprojecten en volgt een build-operate-transfer-model voor het leveren van het Mirantis Cloud Platform en cloudmanagementservices. Hiermee zijn klanten in staat te profiteren van open source-innovatie zonder vendor lock-in. Mirantis heeft al meer dan tweehonderd bedrijven geholpen met het bouwen en gebruiken van de grootste clouds in de wereld. Klanten zijn onder meer AT&T, Comcast, Shenzhen Stock Exchange, eBay, Wells Fargo Bank en Volkswagen. www.mirantis.com  

Noot voor de redactie:  

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:  

CloudVPS
Arjan de Jong
Marketing Manager 
E: adejong@cloudvps.com
T: +31 (0)85 76 00 233  

Progress Communications
Inger Hund
E: inger@progresscommunications.nl
T: +31 (0)20 363 11 52