Datum: (254 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Lubbers De Jong

De Baalderborg Groep verbetert zorg proactief met managed IT van PreviderHengelo, 14 september 2017 – De Baalderborg Groep, zorginstelling voor kinderen, jong volwassenen en ouderen, draagt een groot gedeelte van zijn operationele ICT-beheer over aan Previder. Het eigen IT-team kan zich hierdoor weer richten op het verbeteren van ICT-diensten en processen voor zorgmedewerkers. Verder zijn de beheerkosten van de zorginstelling verlaagd en is de betrouwbaarheid van de IT-omgeving toegenomen.

De Baalderborg Groep had oorspronkelijk een vrij traditionele IT-omgeving met eigen servers op twee locaties die door middel van Citrix naar de circa 60 zorglocaties werden ontsloten. Het draaiend houden van deze complexe ICT-omgeving kostte de IT-afdeling veel beheertijd. Bovendien gebruikten niet alle zorglocaties een zakelijke internetverbinding, wat impact had op de betrouwbaarheid. Door het ICT-beheer over te dragen aan Previder is een belangrijke professionaliseringsslag gemaakt.  ICT’ers kunnen zich nu met het daadwerkelijk verbeteren van de zorgprocessen bezighouden.

Mark Strampel, Coördinator ICT en Inkoop van de Baalderborg Groep, is heel tevreden met de keuze voor de managed IT van Previder: “Als ik zie hoe de ICT-zaken er in vergelijking tot vier jaar geleden voorstaan, dan is dat een wereld van verschil. De betrouwbaarheid is sterk toegenomen en we kunnen ons nu bezighouden met essentiële dingen die direct toegevoegde waarde hebben voor de bedrijfsvoering. Dankzij Previder krijgen we nu meer kwaliteit voor ons ICT-budget.”

Er is nog één beheerder op locatie overgebleven, puur als aanspreekpunt voor andere facetten van ICT, zoals applicatiebeheer. Voorheen waren er drie fulltime beheerders in dienst. Strampel: “Van een partij als Previder verwacht je dat ze het beheer vele malen beter kunnen doen. Van een storing merk je als klant niet veel meer. Voor deze continuïteit hebben we bewust gekozen.”

Hart voor zorg
Door de operationele ICT-zaken buiten de deur te beleggen kan het ICT-team van de Baalderborg Groep nu weer gaan doen waar het goed in is: het beter inspelen op de vraag van de zorgmedewerker. Tim Timmerman, directeur van Previder: “Wij geloven bij Previder dat elke organisatie zich vooral moet kunnen richten op zijn core business, of nu in de zorg is, retail of softwareontwikkeling. Wij zijn trots op het vertrouwen dat De Baalderborg Groep in ons toont door het beheer van hun IT-systemen aan ons over te dragen. Wij werken dagelijks hard om ervoor te zorgen dat hun mensen zich volledig kunnen richten op het continu verbeteren van zorg.”

Het  volledige klantverhaal is hier te lezen: https://www.previder.com/nl/klantcases/de-baalderborg-groep

***

Over De Baalderborg Groep
De Baalderborg Groep ondersteunt en begeleidt kinderen, (jong) volwassenen en ouderen met een ondersteuningsvraag in het leiden van een waardevol en zo zelfstandig mogelijk leven. Het gaat uit van de eigen regie van mensen, waarbij de versterking van hun eigen regie en van hun zelfredzaamheid wordt gestimuleerd. De professionals van De Baalderborg Groep werken nauw samen met het netwerk van de cliënt.

Over Previder
Previder levert managed IT diensten en adviseert, bouwt en beheert; van werkplek tot in de cloud. Oplossingen worden op locatie of veilig vanuit de eigen twin-datacenters in Nederland geïmplementeerd. Van daar uit worden technische infrastructuur en cloud-technologie geleverd die nodig zijn voor het betrouwbaar en schaalbaar hosten van bedrijfskritische applicaties. Previder is carrier- én cloudneutraal, waardoor meerdere technologieën direct gekoppeld kunnen worden zoals public clouds als Azure en Amazon. Naast een breed aanbod van producten en diensten staat Previder vooral voor een persoonlijke aanpak, betrokkenheid en directe lijnen. Hierdoor is het bedrijf een sterke samenwerkingspartner voor zorg, overheid, bedrijfsleven en de IT sector. Meer informatie: www.previder.nl.