Datum: (283 dagen oud)
Bedrijf:
PR: LEWIS

Vijf cloud-gebruikers en hun uitdagingenCloud computing is helemaal ingeburgerd. Uit een rapport van IDC blijkt dat 68 procent van de bedrijven cloud gebruikt. Toch werkt niet ieder bedrijf op dezelfde manier in de cloud. OVH zet de gebruikers en hun uitdagingen op een rijtje.

Webhosting-gebruikers
Webhosting was aan het begin van de 21ste eeuw een van de belangrijkste focuspunten voor OVH. Hoewel het nog steeds een enorme markt is, is de groei momenteel minder dan tien procent. In tegenstelling tot de marktgroei van Infrastructure as Service (IaaS) en Platform as Service (PaaS), die nu ruim dertig procent is. Dit laat zien dat gebruikers steeds meer gebruik maken van native cloud-technologieën zoals IaaS en PaaS. Maar ook Software as a Service (SaaS) met innovaties als Content Management System as a Service (CMSaaS) zijn interessant gebleken. Het is de taak van aanbieders om te migreren van oude platformen naar de nieuwste technologieën. Leveranciers die in de webhostingmarkt blijven, zijn gedoemd om nichespelers te worden of moeten snel meer professionele diensten bieden die toegevoegde waarde leveren.

Selectieve of tactische IaaS-adopters
De tweede groep cloud-gebruikers, ook wel selectieve of tactische IaaS-adopters genoemd, verscheen halverwege 2000. Deze gebruikers besteden niet hun volledige infrastructuur uit, maar alleen bepaalde onderdelen die de minste toegevoegde waarde leveren, zoals back-ups, e-mails, virtual desktops en opslag. Dit groeide uit tot de fase waar we nu zijn beland: ‘Anything as a Service’ of XaaS. Deze ontwikkeling heeft geleid tot een stijging in de zogenaamde 'shadow IT', hardware en software die door medewerkers gebruikt wordt zonder dat de IT-afdeling hiervan op de hoogte is. De vraag naar XaaS is nog steeds groot; bedrijven zijn nu op zoek naar een uniforme en gestroomlijnde IT-omgeving. Zij doen dit door hun diensten te consolideren met één aanbieder die al hun behoeften dekt.

Startups en digital natives
De derde gebruikersgroep is startups. Deze groep heeft nog geen bestaande applicaties in een verouderende infrastructuur lopen. Startups worden meestal gerund door digital natives die hun projecten in de cloud uitvoeren. Deze jonge bedrijven gebruiken de cloud om hun ideeën te ontwikkelen, diensten te implementeren en snel te groeien. Succesvolle startups onderzoeken infrastructuurkosten nauwkeurig om hun bedrijfsmodel te verbeteren. Ondanks dat deze groep al goed bekend is met cloud-oplossingen, zijn niet alle oplossingen passend. Zo lijken publieke clouds zoals Dropbox aantrekkelijk, maar toch zijn dit niet altijd de beste oplossingen voor snelgroeiende bedrijven.

Cloud-migranten
Cloud-migranten zijn bedrijven waarbij IT nog steeds vaak berust op verouderde systemen waarin ze in het verleden veel hebben geïnvesteerd. Deze bedrijven realiseren zich dat ze moeten migreren naar de cloud om kosten te besparen en de concurrentie aan te gaan met startups. Startups slagen erin marktaandeel van gevestigde concurrenten af te snoepen dankzij een innovatief idee of omdat het oude bedrijfsmodel niet meer voldoet. Dit blijkt nog niet zo eenvoudig te zijn, omdat hun bestaande systemen hier niet op ingesteld zijn. Onzekerheid over de veiligheid van de cloud is grotendeels verdwenen, maar de angst bij bedrijven dat ze niet de juiste expertise in huis hebben is groot. Slechts 27 procent van de ondervraagden door SolarWinds[1] zegt dat ze de vereiste vaardigheden hebben om over te stappen naar de cloud en het beheer van een hybride legacy/ externe cloud-omgeving.

SaaS editors
Daarnaast bestaan er softwarebedrijven die al zijn overgestapt op SaaS, doordat ze goed hebben geanticipeerd of omdat het noodzakelijk was voor hun bedrijfsmodel. Deze bedrijven ondervinden een enorme transformatie in hun bedrijfsmodel, van licentieverkoop tot abonnementen en pay-per-use, en dat allemaal in de cloud. Door de cloud maken organisaties hun applicaties wereldwijd beschikbaar en bieden ze optimale prestaties aan alle gebruikers over de hele wereld. Dit dwingt deze bedrijven om de regels en voorschriften, in de verschillende geografische gebieden waarin ze werken, volledig te begrijpen om de best mogelijke databeveiliging voor klanten te waarborgen.

Laurent Allard, Vicevoorzitter van de Raad van Bestuur bij OVH, zegt: “Het onderzoeken van de profielen van verschillende cloud-gebruikersgroepen geeft inzicht in de geschiedenis van de cloud. Het is dan misschien een korte, maar wel een rijke geschiedenis, dankzij het snelle tempo van de technologische verandering.”Over OVH
OVH is specialist op het gebied van cloud- en internetinfrastructuren en biedt innovatieve producten en services aan die allemaal onder drie domeinen vallen: Web, Dedicated en Cloud. Sinds de oprichting in 1999 is het bedrijf de onmisbare partner geworden van honderdduizenden professionals over de hele wereld. OVH heeft zijn succes te danken aan een ontwikkelingsmodel dat gebaseerd is op innovatie en het volledige beheer van de eigen hosting chain. Dit gaat van de productie van eigen servers tot het onderhouden van eigen infrastructuren en de begeleiding van klanten. OVH garandeert zijn klanten stabiele en betaalbare aanbiedingen voor elke service en aangeboden oplossing en altijd voor de beste prijs/kwaliteitsverhouding. Ga voor meer informatie naarwww.ovh.nlof volg ons op Twitter via @ovh_nlVoor meer persinformatie of fotomateriaal kunt u contact opnemen met:
Contact OVH
Alberto Wieske
Tel: +31 (0)6 2191 3857
alberto.wieske@corp.ovh.com

Contact LEWIS
Telefoon: 040 235 46 00
OVHnl@teamlewis.com