www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nl
2488 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (895 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Yellow Communications

Eaton, Nissan en Mobility House kondigen de volgende fase aan in de samenwerking met energiebedrijf Amsterdam Energy ArenA

Zaltbommel/Hengelo, 7 september 2017 - Powermanagementbedrijf Eaton, Nissan en Mobility House gaan voor de Amsterdam ArenA één van de grootste duurzame energieopslagsystemen van Europa realiseren. De partners ontwikkelen en implementeren een energieopslagsysteem bij de parkeergarage van het stadion met een minimale capaciteit van 3 megawatt, die later nog kan worden opgeschaald. Het energieopslagsysteem functioneert als noodstroomvoorziening, vangt pieken in de energiebehoefte op en zorgt voor stabiliteit in het energienet. Het helpt als grid-service het reguliere energienetwerk stabiel te houden bij de sterke wisselingen in energieopwekking (van onder meer de ruim 4.000 zonnepanelen van het stadion) en -levering.

Het Eaton/Nissan xStorage Building-systeem maakt gebruik van een combinatie van hergebruikte en nieuwe EV batterijen – het equivalent van 63 hergebruikte en 85 nieuwe batterijen van de elektrische auto van Nissan, de Nissan LEAF. De implementatie van het eerste xStorage system is op dit moment in volle gang. Naar verwachting wordt het project in het eerste kwartaal van 2018 afgerond.

De Amsterdam ArenA heeft voor de realisatie en exploitatie van het batterijsysteem een eigen energiebedrijf opgericht: Amsterdam Energy ArenA bv. Amsterdam Energy ArenA wekt en slaat energie op en distribueert en verhandelt deze. Het energieopslagsysteem dat Eaton samen met Nissan heeft ontwikkeld, speelt hierin een centrale rol. Matty Hummelink, general manager Benelux van Eaton: “We zijn trots op onze deelname aan deze wereldprimeur en op de meerjarige verbinding die we zijn aangegaan met Amsterdam Energy ArenA. Eaton was al in een vroeg stadium betrokken bij de conceptontwikkeling en nu is het partnerschap voor de komende tien jaar officieel bekrachtigd.”

Grootste Europese energieopslagsysteem in een stadion, gebouwd op een combinatie van hergebruikte en nieuwe batterijen
Het energieverbruik van de Amsterdam ArenA kent enorme pieken bij evenementen en voetbalwedstrijden en periodes waarin nauwelijks energie wordt gebruikt. Het xStorage-systeem helpt bij ‘peak shaving’ door tijdelijk grote capaciteit te leveren die dan niet aan het reguliere landelijke netwerk onttrokken hoeft te worden. Verder fungeert het opslagsysteem als noodstroomvoorziening bij stroomuitval. Het systeem heeft een vermogen van 3 megawatt – vergelijkbaar met de energiebehoefte van enkele duizenden huishoudens.

“Voor Eaton is dit een bijzonder project, alleen al vanwege de ongekende omvang van het opslagsysteem”, vervolgt Matty Hummelink. “Maar ook het feit dat we zo’n innovatieve oplossing moesten inpassen in een bestaande situatie, maakte het een complexe en interessante opdracht. Het is tegelijk een project waar we ons als wereldwijde voorloper in powermanagement zeer bij thuis voelen.”

Het stadion van de toekomst
Het batterijopslagsysteem is een van de eerste concrete resultaten van het innovatieprogramma van het stadion – Amsterdam Innovation Arena - waarin bedrijven, overheden en kennisinstellingen samenwerken aan het stadion van de toekomst. Amsterdam Innovation Arena bundelt vernieuwende concepten en bewezen oplossingen op het gebied van stadionbouw, -management en -exploitatie en maakt die beschikbaar voor ambitieuze en duurzame stadions en recreatieprojecten wereldwijd. Partners van de Amsterdam Innovation Arena zijn, behalve Eaton en Nissan, de gemeente Amsterdam, Amsterdam Smart City, Amsterdam ArenA, TNO, KPN, KPMG, Huawei, Microsoft, Philips Lighting, BAM en Honeywell.

Balancering van het elektriciteitsnet
“De batterij fungeert voor ons allereerst als noodstroomvoorziening”, vertelt Henk van Raan, innovatiedirecteur van de Amsterdam ArenA. “Dit is belangrijk in het internationale voetbal en maakt dat er geen dieselgeneratoren meer nodig zijn. Daarnaast dragen we bij aan de balancering van het elektriciteitsnet – dat is ook de basis van het verdienmodel van het energiebedrijf. In de toekomst willen we uitgroeien tot spil in het lokale smart energy grid, door bijvoorbeeld energie te leveren aan andere gebouwen in de omgeving. Het batterijopslagsysteem vervult daarin een cruciale rol. Ook willen we in de toekomst elektrische auto’s kunnen aankoppelen. We realiseren het systeem niet voor niets bij de parkeergarage. De batterijen van geparkeerde auto’s kunnen dan extra opslagcapaciteit bieden en fungeren als flexibel ‘overloopgebied’ voor elektriciteit. Een uitdaging die we samen met Eaton, Nissan en Mobility House aangaan.”

Francisco Carranza, Director of Energy Services, Nissan Europe: “We zijn er trots op dat we deel uit mogen maken van deze wereldwijde innovatie. Nissan staat bekend om zijn innovatie en kwaliteit, zeker waar het onze elektrische auto’s betreft, en we gebruiken die expertise graag om de energiemanagement systemen van commerciële gebouwen aan te pakken. Bij Nissan geloven we dat een betere, meer duurzame wereld, voortkomt uit een veranderde kijk op hoe we leven, bewegen en spelen. Deze oplossing stelt het stadion in staat emissievrij te zijn en geeft fans de gelegenheid een actieve rol te spelen bij hun favoriete voetbalwedstrijden.”

“Amsterdam ArenA is straks het eerste voorbeeld van energieopslag dat meerdere doelen dient. The Mobility House levert de technologie en de kennis van de energiemarkt om dit mogelijk te maken en opslag te maximaliseren,” geeft Marcus Fendt, Managing Director van The Mobility House aan. “Samen met onze partner Eaton en Nissan maken we de Amsterdam ArenA en nog vele andere toekomstige klanten efficiënter en meer duurzaam.”

Accenture Innovation Award
Het xStorage Building-systeem dat Eaton voor Amsterdam ArenA heeft ontwikkeld is tevens genomineerd voor een Accenture Innovation Award.  Deze innovatieprijzen worden jaarlijks uitgereikt aan de meest innovatieve producten, diensten en concepten van Nederlandse bedrijven in tien verschillende categorieën.

Over Eaton
Eaton is een powermanagementbedrijf dat in 2016 een omzet realiseerde van $19,7 miljard. Het bedrijf biedt energie-efficiënte oplossingen die klanten helpen om hun elektrische, hydraulische en mechanische energie efficiënter, veiliger en duurzamer te beheren. Eaton wijdt zich aan het verbeteren van de levenskwaliteit en het milieu door het gebruik van powermanagementtechnologieën en -diensten. Eaton telt ongeveer 95.000 medewerkers en verkoopt zijn producten aan klanten in meer dan 175 landen. Ga voor meer informatie naar www.eaton.nl.

Over Nissan Motor Co., Ltd.
Nissan is een wereldwijde autoproducent van meer dan 60 modellen onder de merknamen Nissan, Infiniti en Datsun. In het boekjaar 2014 verkocht het bedrijf wereldwijd meer dan 5,3 miljoen auto’s, wat neerkomt op een omzet van 11,3 triljoen yen. Nissan ontwikkelt, produceert en verkoopt de populairste elektrische auto in de geschiedenis, de Nissan LEAF. Het internationale hoofdkwartier van Nissan in Yokohama, Japan beheert de activiteiten in zes regio’s: Azië & Oceanië, Afrika, Midden-Oosten & India, China, Europa, Latijns-Amerika en Noord-Amerika. Nissan heeft wereldwijd 247.500 mensen in dienst en vormt sinds maart 1999 een partnerschap met de Franse producent Renault in de Renault-Nissan Alliance.

Over The Mobility House
The Mobility House promoot de energieovergang en bevordert een emissievrije toekomst. Met onze innovatieve laad- en energieopslagoplossingen dragen wij bij tot een doorbraak in de elektrische mobiliteit. Via onze technologieën integreren wij elektrische auto’s in het stroomnetwerk als een verzamelde massaopslag van batterijen en als een stationair opslagapparaat van voertuigbatterijen. The Mobility House werd opgericht in 2009 en ondersteunt vanuit haar locaties in München, Zurich en San Francisco alle autoproducenten in meer dan 10 landen over de hele wereld.Voor meer informatie:
Yellow Communications
Jennifer Schouten
+31 (0)23 555 34 24
jennifer@yellow-communications.com
www.yellow-communications.com
Laatste van Eaton  
Elektrificatie kan uitstoot van vervoer, bouw en industrie in Europa in 2050 met 60% verminderen

Eaton breidt cybersecurity-portfolio uit met IEC-gecertificeerde producten

Eaton breidt 5P-serie uit met lithium-ion UPS
RPA Robotic Process Automation-marktleider UiPath meldt uitstekende resultaten en is de stuwende kracht achter wat Gartner ´Hyperautomatisering´ noemt

Xerxes Group neemt Document House Limburg over

Infoblox kondigt partnerschap aan met Nutanix

Red Hat OpenStack Platform 16 biedt continue community-innovatie en langdurige enterprise-ondersteuning

KnowBe4 presenteert tweede seizoen van spannende videoserie voor security awareness-training: ‘The Inside Man 2’

Thales maakt einde aan wachtwoordtijdperk met een badge die zowel pc’s ontgrendelt als veilige toegang tot cloud biedt

Xerox introduceert PrimeLinkTM B9100 serie multifunctionele printers

4 kansen in process excellence die je in de gaten moet houden

SentinelOne haalt 200 miljoen dollar op in nieuwe investeringsronde
Duidelijkheid over vakmanschap installatiebranche in Centraal Register

PA Consulting boekt recordomzet van £500 miljoen in 2019

Gezamenlijke oplossing van Cloudian en Veeam voor ransomware-bescherming

Previder versterkt landelijke positie na samenvoeging met Platani

LEO neemt Nederland mee in de wereld van de logistiek op SBS 6

USoft zet in op low-code groeistrategie met nieuwe investeerder Holland Capital

WiFi-gebruik tijdens Super Bowl LIV voor zevende jaar op rij gestegen

Scheiding tussen IT en Business kan negatieve impact hebben op de klantervaring, blijkt uit onderzoek van Pegasystems

MeetingpointAdvies breidt dienstverlening bij vergelijkers voor schade particulier verder uit

Nieuwe LANCOM Enterprise SD-WAN-gateway om maximaal drieduizend externe locaties te verbinden

Orange Business Services selecteert Ekinops en Dell Technologies voor uCPE-platforms

AntTail realiseert logistieke doorbraak voor farmaceutische industrie met IoT-app gebouwd met Mendix

Kaspersky behaalt ISO 27001 certificering

Fujitsu presenteert end-to-end retailmogelijkheden tijdens Euroshop 2020

Panasonic Toughbook-tablets optimaliseren Zwitsers openbaar vervoer

Yourhosting reset preventief wachtwoorden van e-mailaccounts

Dell Technologies presenteert innovatieve oplossingen voor de edge

Zorgservice XL ontzorgt ziekenhuizen met inzet Qlik Sense
Geplaatst:
Verstreken tijd: 895 dagen
PR contact  

Logo Yellow Communications
Eaton contact  

Logo Eaton

Eaton sociaal  


Eaton tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Synobsys
Logo Trade Cover Exchange
Logo Tilaa B.V.
Logo Fundaments B.V.
Logo Shift Office Support
Logo FLS Nederland B.V.
Logo LinQhost
Logo CommITment BV
Logo ICT-Partners
Logo SoftApp-distribution
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Alcadis
Logo KeenSystems
Logo CONTACTCENTER4ALL
Logo BTG
Logo Frontline Solutions
Logo Keeping
Logo PlanMen
Logo CONTACTCENTER4ALL
Logo Yenlo
Logo Spryng
Logo Belcentrale.nl
Logo Art Of Automation
Logo HPS Connectivity Solutions
Logo SCOS Software bv
Logo Belcentrale.nl
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Yenlo
Logo tradeinterop
Logo Nalanda Technology
Logo UiPath
Logo Xerxes Group
Logo Infoblox
Logo Red Hat, Inc.
Logo Thales
Logo PA Consulting
Logo Cloudian B.V.
Logo Odin Groep
Logo BITO Systems nv
Logo USoft
Logo Extreme Networks
Logo Pegasystems
Logo MeetingpointAdvies
Logo Veeam Software
Logo Cisco
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 87766 persberichten
- 5614 bedrijfsprofielen
- 56 PR-bureauprofielen
- 7479 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlContentbureauwww.marcommit.nl