Datum: (312 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Lubbers De Jong

Icologiq lanceert no-code platform Universe

Geen onnodig tijdsverlies aan randzaken, meer tijd voor kerntakenIcologiq, techbedrijf uit Enschede, lanceert vandaag het no-code platform Icologiq Universe, een intelligente omgeving waarmee iedereen code-vrij applicaties kan ontwikkelen. De traditionele aanpak van softwareontwikkeling blijkt in de praktijk te kostbaar en tijdrovend. Met Icologiq Universe kunnen medewerkers zich weer richten ophun kerntaken en worden organisaties die een digitale transformatie ondergaan niet langer geremd door een gebrek aan IT-specialisten.

Stefan Vissia, Operations Manager van Icologiq: ‘Bedrijven die willen digitaliseren vissen allemaal in dezelfde ondiepe en bijna lege vijver op zoek naar IT-specialisten. Er is gelukkig geen tekort aan slimme professionals op de werkvloer. Met Icologiq Universe bieden we deze medewerkers de mogelijkheid om zelf simpel werkprocessen in elkaar te zetten, informatie te delen en autorisatiepatronen in te richten. Denk bijvoorbeeld aan een filiaalmanager in de Retail die de verwerking van retouren met Icologiq Universe wil stroomlijnen en innoveren, zodat er betere rapportages worden gegenereerd die vervolgens kunnen worden gebruikt om de kwaliteit van het proces en de dienstverlening er omheen te verbeteren.’

Het platform is responsive zodat professionals het op de werkvloer met tablets en telefoons gemakkelijk kunnen gebruiken. Om zo efficiënt mogelijk te werken is het mogelijk om met Office 365 of Google Apps te synchroniseren, waardoor het bijvoorbeeld mogelijk is om taken automatisch in de agenda te laten verschijnen. Ook kunnen ERP-systemen of andere databronnen worden gekoppeld. Icologiq Universe is direct inzetbaar (SaaS), en is beschikbaar vanaf enkele euro’s per gebruiker per maand.

Corporate-software voor het MKB
Van de Nederlandse bedrijven is 99% een MKB-bedrijf. Dat zijn ondernemingen met maximaal 250 medewerkers. Deze bedrijven kunnen met Icologiq Universe gebruik maken van software die normaal gesproken in grote, internationale organisaties wordt gebruikt. Vissia: ‘Met Icologiq Universe betreden we een nieuwe markt. Dure software is voor MKB-bedrijven vaak geen optie, maar met Icologiq Universe verlagen we die drempel. Icologiq heeft al decennialang ervaring met het ondersteunen van digitale transformaties, onder andere bij NS en De Heus. Deze kennis hebben we nu gebundeld in een platform dat voor iedere gebruiker zelf is in te richten, ongeacht de IT-kennis. Met klikken en slepen kun je processen automatiseren.’

Over Icologiq
Icologiq zorgt ervoor dat medewerkers meer tijd hebben om zich te richten op hun kerntaken, in plaats van randzaken. Het bedrijf levert al twee decennia softwareplatformen en toepassingen waarmee organisaties, van MKB tot corporate, hun processen digitaliseren. Met de software van Icologiq zijn gebruikers in staat efficiënter te werken, de productiviteit te verhogen en uiteindelijk hun producten en dienstverlening te verbeteren. Vanuit het kantoor in Enschede worden klanten als de Heus Diervoerders, Bayer, Air Liquide en de Nederlandse Spoorwegen bediend.


icologiq_universe_logo-02.png
22.36 KB


StefanVissia.jpg
835.67 KB