Contentbureauwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nl
2517 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (4 jaar en 114 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Wisse Kommunikatie

Somat eDAQXR: een nieuw, robuust en mobiel data-acquisitiesysteem van HBM

HBM, de Duitse specialist in meet- en weegtechnologie, komt met een nieuwe generatie van het veelgebruikte en robuuste eDAQ data-acquisitiesysteem. Het nieuwe Somat eDAQXR-systeem is krachtiger en biedt veel meer mogelijkheden. Het systeem is volledig getest conform MIL-STD202G, waardoor het bestand is tegen vibraties van 20g en schokken tot 75g. Ook is het systeem conform IP67/IP65 volledig afgesloten en bestand tegen vocht en stof. Bestaande klanten van het eDAQ-systeem kunnen eenvoudig overstappen naar de verbeterde SomatXR hardware- en softwaretools.
 
Het nieuwe eDAQXR-systeem voor data-acquisitie is aanmerkelijk compacter dan de voorloper, maar het biedt een krachtiger processor, een uitgebreidere temperatuurrange van -40 tot +80 graden Celsius en het kan volstaan met een voeding van 8 tot 36 volt. Somat eDAQXR blijft een gelaagd centraal beheerd data-acquisitiesysteem, maar biedt ook de mogelijkheid om op afstand te koppelen met SomatXR-modules voor signaalconditionering. Daardoor kan SomatXR als centraal beheerd en gedistribueerd systeem functioneren en zo voldoen aan alle mogelijke testeisen.
 
Een eigen intern geheugen maakt het mogelijk tests uit te voeren zonder dat het apparaat met een PC verbonden is. Met het robuuste Linux operating systeem en de ingebouwde back-up voorziening kan met het systeem zowel een begeleide test van een uur of een cross-country test van een maand uitgevoerd worden. De data hoeven na afronding van de tests alleen maar in een PC geladen te worden voor verdere analyse.
 
Of er nu CAN-data, video, temperaturen, versnelling, rekstroken of digitale signalen gelogd moeten worden; SomatXR kan zelfs in de zwaarste omstandigheden gelijktijdig informatie uit honderden kanalen verwerken. eDAQXR beschikt ook over een nieuwe en krachtige browser-gebaseerde software-interface voor de setup en het beheer van tests. Er hoeft geen software geïnstalleerd te worden. Een browser op een PC, een tablet of een smart phone volstaat om een test te configureren, te monitoren en uit te voeren.
 
De software beschikt over een groot aantal functies en mogelijkheden:
 • een verbeterde real time weergave van display kaarten, FFTs, digitale schermen en tabellen
 • een sensor database
 • import en export van data van en naar Excel
 • de import van CAN.dbc bestanden
 • het bekijken van spreadsheets of informatie over de kanalen voor een snel overzicht en het snel doorvoeren van aanpassingen
 • het zichtbaar maken van bedradingsschema's voor de setup per kanaal
 • standaard terminologie voor een snelle leercurve vanuit TCE
 • ondersteuning voor busnetwerken in toekomstige voertuigen
 • het bekijken van real time data door meerdere gebruikers tegelijkertijd
 • het definiëren van meerdere gebruikersprofielen voor de beveiliging van setups
 • een emulator voor de off-line setup van een test

De huidige eDAQ-klanten kunnen hun huidige processor vervangen door de nieuwe eDAQXR processor - EXRCPU. De EXRCPU is de eerste stap in de migratie naar een kleiner maar krachtiger robuust en mobiel next generation data-acquisitiesysteem, terwijl tegelijkertijd de investering in het bestaande eDAQ-systeem en de eDAQ modules (layers) voor signaalconditionering niet verloren gaat.
 
Als het eDAQXR-platform zich verder ontwikkelt, kunnen klanten hun bestaande eDAQ signal conditioning layers samen met de eDAQXR signal conditioning layers gebruiken en ze tevens combineren met remote modules van het SomatXR-platform. De synchronisatie over alle kanalen is dan toch gegarandeerd.
 
"Het eDAQ-systeem is een zeer succesvol data-acquisitiesysteem voor het uitvoeren van tests in zware omstandigheden", zegt Walt Farchmin, eDAQXR Product Manager. Farchmin begon in 1994 met Somat en is samen met het ontwikkelteam in Champaign (VS) verantwoordelijk voor de lancering van Somat eDAQXR. "We zijn er trots op dat we een robuust en mobiel next generation data-acquisitiesysteem kunnen aanbieden, waarmee de investeringen, die onze klanten in de afgelopen jaren in ons data-acquisitiesysteem hebben gedaan, niet tenietgedaan worden. Ze kunnen echter wel profiteren van onze nieuwste hardware- en softwaretechnologie."
 
---------------------------
Noot voor de pers: meer informatie over HBM is te vinden op www.hbm.com. U kunt ook contact opnemen met René Bastiaanssen, telefoon: 0416-286040 of per e-mail: info@bnl.hbm.com.
Nederlands perscontact: Theo Snijders van Wisse Kommunikatie, telefoon: 026-4431523 of per e-mail: theo.snijders@wisse-worldcom.nl.

Over HBM
HBM staat al meer dan 65 jaar wereldwijd bekend om haar betrouwbaarheid, nauwkeurigheid en innovatie. HBM levert producten en diensten voor een uitgebreide range aan meettoepassingen in vele bedrijfstakken. Gebruikers over de hele wereld vertrouwen op de perfect op elkaar afgestemde componenten in de meetketen. Die garanderen een maximale nauwkeurigheid van de meetresultaten en maken het mogelijk de complete product life cycle te optimaliseren vanaf de productontwikkeling tot en met de testfase. Het productportfolio omvat sensoren, opnemers, rekstroken, meetversterkers en data-acquisitiesystemen, maar ook software voor structurele duurproeven, tests en analyse. De toepassingsgebieden beslaan virtuele en fysieke tests en metingen in elke bedrijfstak, waar engineering van belang is.
 
HBM heeft 27 vestigingen en verkoopkantoren in Europa, Amerika en Azië. Daarnaast heeft HBM vertegenwoordigingen in meer dan 40 andere landen over de hele wereld. Naast het hoofdkantoor in Darmstadt, heeft HBM productiefaciliteiten in Marlborough (USA), Massachusetts (USA) en Suzhou (China).

Bijlagen:
- Somat eDAGXR data-acquisitiesysteem.jpg

Laatste van HBM  
Nieuwe testkit van HBK voor snelle check van printed circuit board (PCB’s)

HBM biedt uitgebreide range maatwerk sensoren voor de OEM-markt

Grondige update voor het MGCplus data-acquisitiesysteem van HBM
Geplaatst:
Verstreken tijd: 4 jaar en 114 dagen
HBM contact  

Logo HBM

  +31416286040
  info@bnl.hbm.com
  www.hbm.com/nl
HBM sociaal  


HBM tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Maunt
Logo ESTG
Logo Adwise
Logo Webton
Logo Mulder-Hardenberg
Logo ValidSign
Logo eV-ict
Logo Klantcontact Partnership Studie (KPS)
Logo BIM4Production
Logo 123zakelijk
Logo Music in Brands
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Priemo
Logo Techone B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Cellnex
Logo Frontline Solutions
Logo Spryng
Logo Spryng
Logo BarTrack
Logo Techone B.V.
Logo PQR
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Medius
Logo Cellnex
Logo PayIBAN BV
Logo MCS B.V.
Logo Thinkwise
Logo Flanderijn
Logo Pegasystems
Logo XpertHR
Logo ENGIE
Logo Zoom
Logo NTT Ltd.
Logo Poly
Logo Citrix
Logo VTKE
Logo Banking Circle
Logo Lightspeed
Logo Thinkwise
Logo ilionx
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91124 persberichten
- 5977 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10274 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nl