Datum: (301 dagen oud)
Bedrijf:
PR: LVTPR

Hiltermann Lease Groep maakt sterke groei door in eerste half jaar 2017

Aantal leasecontracten van leasemaatschappij groeit met ruim 28 procent naar 21.500Hoofddorp, 28 augustus 2017 – Hiltermann Lease Groep, de holding van Strix Lease Service, Auto Lease Company en The Lease Factory, presenteert uitstekende halfjaarcijfers. De top 10-speler op de Nederlandse leasemarkt maakte in de eerste helft van 2017 een sterke groei door. Het aantal leasecontracten steeg van 16.700 op 30 juni 2016 naar 21.500 leasecontracten per 30 juni 2017. Ook boekte de leasemaatschappij de afgelopen zes maanden fors meer winst.

Niet alleen het aantal leasecontracten van Hiltermann Lease Groep steeg, ook de omzet maakte een flinke sprong – van 44 miljoen euro in het eerste half jaar van 2016 naar 55 miljoen euro in het eerste half jaar van 2017. Hiltermann Lease Groep verwacht dat de totale omzet voor 2017 zal uitkomen op circa 120 miljoen euro. Het balanstotaal steeg van 235 miljoen naar circa 300 miljoen euro. Het resultaat voor belasting groeide van 4,5 miljoen in de eerste helft van 2016 naar 5,5 miljoen euro in het eerste half jaar van 2017.

Het afgelopen kalenderjaar maakte Hiltermann Lease Groep al een forse groei door. Waar de markt in 2016 met circa zes procent groeide, was de groei bij de leasemaatschappij maar liefst 35 procent. “Die lijn hebben we het afgelopen half jaar door weten te zetten. We verwachten dat de groei ook in de tweede helft van dit jaar zal aanhouden”, aldus de directie van Hiltermann Lease Groep.Focus op de klant
Hiltermann Lease Groep bestaat uit drie gespecialiseerde werkmaatschappijen met elk hun eigen kennis en ervaring. Strix Lease Service richt zich op de operational service lease en verhuur van personenauto’s en lichte bestelwagens. Auto Lease Company houdt zich met name bezig met financial lease van personen- en bedrijfswagens voor kleinere partijen en bedient de consumentenmarkt met Private Leasing. Voor financiering van bedrijfsmiddelen kan men terecht bij The Lease Factory. “We hebben onze diverse leasevormen bewust ondergebracht bij verschillende werkmaatschappijen. Zo zijn we in staat doelgroepen heel gericht service te bieden, elke maatschappij heeft immers een eigen specialisme. Dankzij een sterke focus op klanttevredenheid zijn we in staat om harder te groeien dan de markt”, benadrukt de directie.

++++++++

Over Hiltermann Lease Groep
Hiltermann Lease Groep is een leasemaatschappij gericht op het midden- en kleinbedrijf in Nederland. Het beheert een portefeuille van ruim 21.500 leasecontracten, waardoor het zich mag scharen bij de top 10-leasemaatschappijen van Nederland. Hiltermann Lease Groep werd opgericht in 2004 en is gevestigd in Hoofddorp. De directie wordt gevormd door Norbert Karthaus en Michel Akerboom. In de Raad van Commissarissen zetelen Boudewijn Hiltermann en Freddy Hollander.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Voor meer informatie over Hiltermann Lease Groep kunt u contact opnemen met:

Norbert Karthaus | Michel Akerboom
E-mail: NorbertKarthaus@strixleaseservice.nl | M.Akerboom@autoleasecompany.nl
Tel.: 088 - 5543900

LVTPR
Gijs van Beek 
E-mail: Gijs@lvtpr.nl
Tel.: 030 – 6565070