www.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nlwww.lubbersdejong.nl
Herken zakelijke websitebezoekers#INFLUX PR

2514 volgers @ICTberichten
Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.Herken zakelijke websitebezoekers
Deel dit nu via
Datum: (4 jaar en 87 dagen geleden)
Bedrijf:

Smart City & Living Demo Day van Startupbootcamp viert 5 Jaar Startup Innovatie in Amsterdam

Amsterdam, 21 juli 2017 – Startupbootcamp, de in Amsterdam gevestigde internationale startup accelerator, introduceerde gisteren op de Investeerder Demo Day tien Smart City & Living ondernemingen, die de gelegenheid kregen zich te presenteren aan een groot aantal VC’s en investeerders. Het evenement markeert het vijfjarige bestaan van Startupbootcamp Amsterdam, dat de lessen van de afgelopen 5 jaar gebruikt om vooruit te kijken naar de komende jaren.

Het eerste programma van Startupbootcamp ging in april 2012 van start. Tot nu toe zijn er 11 accelerator programma’s succesvol uitgevoerd. Meer dan 100 startups hebben deel genomen aan deze programma’s in Amsterdam. De Smart City & Living startups van de Demo Day horen daar nu ook bij en zijn de ‘Alumni’ van Startupbootcamp.

Voor een blauwdruk van Startupbootcamp zie onderstaande infographic:

SBC 5 years in Adam Infographic FINAL

Klik hier om de volledige infographic te downloaden.

Het 3 maanden durende programma is nu afgerond met de Demo Day,  het eindresultaat van een proces dat in maart begon, toen deze finalisten werden gekozen uit meer dan 400 startups.

Demo Day biedt deelnemende ondernemers de kans om innovatieve ideeën te pitchen voor een publiek van investeerders. Gedurende het accelerator programma stonden meer dan 150 mentors, partners en investeerders ter beschikking van de Smart City & Living startups.

“In de laatste 5 jaar zijn er meer dan 100 startups uit drie industriële sectoren verwelkomd in de community van Startupbootcamp Amsterdam. Samen met ons Alumni Growth Program en partnernetwerk helpen we hen om hun succes verder te brengen; ook nadat het programma bij Startupbootcamp is afgelopen. Meer dan 85 procent van onze alumni zijn nog steeds actief. De Smart City & Living 2017 groep bestaat uit intelligente tech-startups die de potentie hebben om uit te groeien tot duurzame en innovatieve bedrijven in logistiek, mobiliteit, reclame en afvalbeheer. Ze veranderen de manier waarop wij werken en wonen. We zijn heel trots op de vorderingen van de afgelopen 3 maanden,” zegt Marc Wesselink, Managing Director van Startupbootcamp Smart City & Living Programma.

Volgens de startups was het netwerk van Startupbootcamp zeer belangrijk in het versnellen van hun ideeën:
“Startupbootcamp was de spoedcursus bij het starten van ons bedrijf. Dankzij het programma hebben wij nu alle tools, tips en trucs om succesvolle ondernemers te zijn. We kunnen bij het verder uitbouwen van onze bedrijf gebruik maken van hun netwerk van alumni, mentoren en partners uit de bedrijfswereld.” (Mr. Clouseau, Nederland)

“We dachten een ervaren team van oprichters te hebben. Maar het ‘hockey-stick effect’ in onze leercurve bleek ongelooflijk.” (SharePeople, Nederland)

De 10 startups omvatten diverse aspecten van de industrie; van Smart Mobility, Smart Government, Smart Advertising, Afvalbeheer, Smart Society tot Smart Travel. Deze technologieën worden als onmisbaar gezien voor tal van belangrijke industrieën.

Nu is het tijd voor de nieuwe ondernemingen om hun bedrijfsmodellen echt te valideren en hun groeiplannen uit te voeren door nauw met hun stakeholders te werken. Maak hieronder kennis met de 10 startups:
  • Coavmi (Frankrijk) – Coavmi is een platform dat de verbinding legt tussen particuliere piloten en passagiers die een privé vlucht willen delen evenals de kosten daarvan. Het platform is al live in Frankrijk, Engeland en Duitsland met meer dan 10.000 gebruikers.
  • KAKIS positive sanitation (Slovenië) – KAKIS positive sanitation biedt houten outdoor composttoiletten die zeer gebruiksvriendelijk zijn en een natuurlijke kringloop zonder afval faciliteren. Kakis heeft al verscheidene units verkocht en heeft een toilet in het Vondelpark neergezet, met zeer positieve reacties van de gebruikers. Ze werken momenteel samen met verschillende toonaangevende evenementenorganisaties in Europa.
  • Leave Your Luggage (Nederland) – Leave Your Luggage verandert de manier waarop mensen reizen met bagage. Door het aanbieden van de meest handige en veilige deur-tot-deur bagage bezorgservice verminderen ze structureel bagage afhandeling en verbeteren zij de veiligheid op vliegvelden. Het bedrijf heeft een succesvol operationeel model met 1.500 gebruikers in grote steden wereldwijd.
  • Mahlzeit (Duitsland) – Mahlzeit is het eerste techbedrijf dat een op maat gemaakt systeem aanbiedt aan grote corporates om de werklunch te optimaliseren. Mahlzeit verbindt werknemers tijdens de lunch en bespaart hen tijd door het vermijden van rijen in de kantine. Ze hebben al verscheidene pilots getekend, waaronder een deal met Schiphol Group in Nederland, E.ON in Duitsland en één van de grootste Duitse autofabrikanten.
  • Clouseau (Nederland) – Mr. Clouseau levert een indoor positioning system waarmee gebouwen in real-time kunnen worden gemonitord en bezoekers en personeel worden voorzien van relevante informatie op basis van hun locatie.
  • Visitt van onh. (Israel) – Visitt overbrugt de kloof in communicatie in de wereld van facilitaire voorzieningen door één online platform te creëren waar management, leveranciers, reparateurs en de gebruikers transparant met elkaar kunnen communiceren en samenwerken. Het bedrijf is al succesvol in Israël en begint nu pilots met vijf grote bedrijven in Nederland en een vastgoedorganisatie in Duitsland.
  • Orkestro (Engeland) – Orkestro helpt online detailhandelaren hun sales conversie en klantenbinding te verbeteren door een volledig geautomatiseerde bezorgservice, gedreven door data. Ze zijn succesvol in Londen en zijn bezig met pilots in Amsterdam.
  • Porter (Portugal) – Met Porter kunnen gebruikers alle deuren openen met hun smartphone. Het openen van een kantoordeur, parkeergarage of hotelkamer is nu mogelijk met één app. Binnen een maand lanceert het bedrijf zijn service bij de eerste klanten en heeft een actieve Leapfunder campagne up and running.
  • Bike2Work (Letland) – Bike2Work helpt zorg- en vervoerskosten te verminderen door hun platform voor bedrijfsfietsen. Ze werken al samen met co-working spaces in Amsterdam en richten zich op het uitbreiden naar grotere bedrijven in de komende weken.
  • SharePeople (Netherlands) – SharePeople is een platform waarmee risico’s door sociale netwerken gedeeld worden. Het delen van risico’s door een massa mensen, zonder een betrokken verzekeringsmaatschappij, volledig transparant en tegen lagere kosten. Het eerste product is gelanceerd: inkomensbescherming voor onafhankelijke professionals.
***

Over Startupbootcamp
Startupbootcamp, opgericht in 2010, is een internationale startup accelerator met 20 programma’s in Amsterdam, Barcelona, Berlijn, Istanbul, Londen, Miami, Mumbai, New York, Rome, Chengdu, Singapore, Mexico City, Cape Town, Dubai en Eindhoven. De startups krijgen direct toegang tot een internationaal netwerk dat meer dan 30 landen beslaat en bestaat uit de meest relevante partners, investeerders en mentoren binnen de sector. 76% van de Startupbootcamp alumni teams zijn nog steeds actief, en 71% hebben na het programma extra investeringen opgehaald van internationaal erkende VC’s en angels.

Over Startupbootcamp Smart City & Living
Startupbootcamp Smart City & Living, gestart in 2015, is wereldwijd een voorloper v.w.b. startup acceleratie. Het programma is gevestigd in Amsterdam, en partners zijn onder andere Vodafone, Cisco, Delta Lloyd, ING, Unica, Ricoh, Eneco, TomTom, Schiphol, PwC, Centraal Beheer, Clifford Chance, InContext, The Talent Institute, B. Building Business, Boer & Croon, Innoleaps, Lubbers de Jong en Venture Metrix. Gedurende het programma van drie maanden hebben de geselecteerde startups toegang tot inhoudelijke experts. Aan het einde van de drie maanden pitchen de startups tijdens Demo Day voor een publiek dat bestaat uit meer dan 100+ investeerders, partners en mentors.

Voor meer informatie over het Startupbootcamp Smart City & Living programma klik hier

______________________________

Noot voor de redactie
Voor afbeeldingen en logo’s: zie Dropbox
Voor meer informatie en aanvragen voor interviews, neem contact op met:

Startupbootcamp
Eva Bandelj
eva.bandelj@startupbootcamp.org
Tags  
Laatste van Startupbootcamp  
Nieuw programma van Startupbootcamp en We-Rise moet komende jaren tientallen vrouwelijke ondernemers voortbrengen

WORD EEN VOORLOPER IN DUURZAAMHEID

Startupbootcamp Lanceert Digitale Accelerator Voor One Single Hub
Check Point Research schetst landschap cyberaanvallen en meldt 86 procent toename in Nederland

Hybride werken maakt een einde aan wachtwoorden

Vier SAP-partners fuseren en gaan samen verder onder bedrijfsnaam Aiden

CTS organiseert tweedaagse Google Innovation Bootcamp
ValidSign Official eSigning Partner PSV

Fullstaq geselecteerd als partner Belastingdienst voor Cloud Native & Container expertise

Boomi voor achtste jaar op rij leider in Gartner Magic Quadrant

Citrix onderzoek laat stand van zaken rond veilig remote werken zien

Friends for Brands onderdeel van Powered by Meaning Groep

Schneider Electric tekent de Green Deal Zero Emission Stadslogistiek (Green Deal ZES)

Shippeo bereikt 103% jaarlijkse groei als ’s werelds meest aanbevolen RTTV-leverancier

Acht keer goud voor Hogeschool Tio in EW Beste Studies 2021

Van Ameyde lanceert IT-platform voor snellere schade-afhandeling

Bijna de helft van de Nederlandse horeca kampt met personeelstekort

Red Hat OpenStack Platform 16.2 verbetert ondersteuning hybrid cloud- en edge-omgevingen

True stelt Marjolein Rietveld aan als COO

Dell Technologies telecom-software en -solutions versnellen 5G- en Open RAN-innovatie

Dell Technologies brengt IT met vernieuwde Edge-oplossingen tot ver buiten het datacenter

Nutanix voor het eerst genoemd als visionair in het 2021 Gartner Magic Quadrant voor Distributed Files and Objects Storage

Zscaler sluit zich aan bij de CrowdStrike CrowdXDR Alliance en kondigt nieuwe integraties aan die Zero Trust Protection uitbreiden naar interne en externe applicaties
Geplaatst:
Verstreken tijd: 4 jaar en 87 dagen
Startupbootcam.. contact  

Logo Startupbootcamp

  Patrick de Zeeuw, Co-Founder Startupbootcamp
  +31 (0)681429654
  pdz@startupbootcamp.org
  www.startupbootcamp.org
Startupbootcam.. sociaal  


Startupbootcam.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Fullstaq B.V.
Logo Open Line
Logo Techni Team
Logo mnemonic cybersecurity
Logo Stichting ITdonations
Logo BarTrack
Logo Escrow4all B.V.
Logo Bryte Blue
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Transfer Solutions
Logo NPRM NV
Logo Trueson
Logo HubStar
Logo Bergler Flex Solutions
Logo Techone B.V.
Logo Kannegieter
Logo Medius
Logo BarTrack
Logo Facilitor
Logo Trueson
Logo iQibt B.V.
Logo E-mergo
Logo Trueson
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Spryng
Logo VPNdiensten.nl
Logo Yenlo
Logo DNA Services B.V.
Logo Boomi
Logo Citrix
Logo Friends for Brands
Logo Schneider Electric
Logo Shippeo
Logo Hogeschool Tio
Logo OutSystems
Logo Lightspeed
Logo Red Hat
Logo True (Broad Horizon)
Logo Citrix
Logo Kaspersky
Logo Dutchitchannel.nl
Logo Nuance
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Eenmalig publiceren
- Persbericht aanleveren

Regelmatig publiceren
- Bedrijfsabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 92332 persberichten
- 6070 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10909 tags

Publicatiekenmerken
+ Behouden tekstopmaak
+ Foto/illustratie/logo
+ Downloadbare bijlages
+ Profiel met socials
 
www.marcommit.nlwww.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nl
Herken zakelijke websitebezoekers#INFLUX PR