www.EVENTIVE.nlwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.marcommit.nl
2499 volgen @ICTberichten
Datum: (1052 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: LEWIS

AutoScout24 en Finnik bundelen krachten om consument nog beter te helpen bij (ver)koop auto

Integratie mobiele platforms en big data ondersteunt consument bij (ver)koop droomauto

Shoppen met de smartphone is al langer in trek, maar ook voor grote uitgaven, zoals een auto, is de mobiel steeds vaker het startpunt. Acht op de tien consumenten geeft de voorkeur aan een mobiel device voor de aan- en verkoop van een auto, zo blijkt uit cijfers van AutoScout24.nl en Finnik. Om de consument nog beter van dienst te zijn, bundelen de twee organisaties hun krachten. AutoScout24.nl is, met ruim 265.000 auto’s online, het grootste platform voor het (ver)kopen van gebruikte en nieuwe auto’s en Finnik, onderdeel van VWE, is de autoriteit op het gebied van auto-informatie. Maandelijks worden ruim drie miljoen autorapporten via Finnik gedownload, waarvan 95% via de app.

Samenwerking ondersteunt koper en verkoper bij online zoektocht
Door de samenwerking kunnen autobezitters en potentiële kopers vanaf nu eenvoudig online auto-informatie opvragen bij Finnik en hun auto direct kopen of verkopen via het platform van AutoScout24. Dit gebeurt middels een koppeling in de kenteken-app en op de website van Finnik. Wanneer consumenten een autorapport opvragen, worden ze middels een button gelinkt met het platform van AutoScout24 waar de auto meteen verkocht of gekocht kan worden.

Inspelen op trend: internet boven showroom bij aankoop auto
Jurgen Vugts, Managing Director van AutoScout24, is verheugd over de samenwerking: “Wij zien dat consumenten de voorkeur geven aan mobiele devices wanneer ze op zoek zijn naar een andere auto. Maar liefst 80 procent van alle traffic naar ons platform komt namelijk via een smartphone. We hebben dan ook al 2,2 miljoen app downloads. Met Finnik hebben autokopers en -verkopers een schat aan data tot hun beschikking die ze helpt bij het maken van de juiste keuze. De samenwerking draagt bij aan onze ambitie om consumenten, snel, efficiënt en stressvrij de auto van hun dromen te laten vinden.”

Big data ondersteunt keuzeproces
Met twee miljoen app downloads, 850.000 actieve gebruikers en meer dan 38 miljoen autorapporten per jaar, is Finnik een autoriteit op het gebied van auto-informatie. Thomas Edens, Directeur van Finnik, stelt: “Uit onze data blijkt dat meer dan de helft van onze bezoekers onze app raadpleegt omdat ze bezig zijn met de aankoop of verkoop van een auto. Een samenwerking met AutoScout24 is voor ons om die reden belangrijk en een logische stap. Naast betrouwbare informatie, is het kiezen uit een zo groot mogelijk aanbod belangrijk bij het maken van de juiste keuze. Niemand zou onzeker moeten zijn over de beslissing rondom zijn of haar toekomstige auto.”

Relatie VWE en AutoScout24 aanleiding voor krachtenbundeling
AutoScout24 werkt al langer samen met het VWE waar Finnik onderdeel van is. Dat beide partijen nu de krachten bundelen is een logische stap. Ze delen dezelfde missie en geloven beiden dat mobiele devices in de toekomst nog meer het startpunt worden voor oriëntatie en aankoop van een auto.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over AutoScout24.nl
AutoScout24 is het grootste Europese automotive digitale advertentieplatform. De online occasionportal helpt consumenten om snel, eenvoudig en zonder stress hun droomauto te vinden. Op AutoScout24 staan advertenties voor gebruikte en nieuwe auto’s van autobedrijven en particulieren.

Daarbij biedt AutoScout24 advertentieruimte, zoals display advertising en het verkrijgen van leads aan bedrijven in de automotive sector en toeleveranciers. AutoScout24 is de nummer één van Nederland en biedt met het grootste aanbod de meeste keuze voor de consument.

AutoScout24 is onderdeel van de Scout24 Group, die toonaangevende digitale portals in onroerend goed en de automotive sector exploiteert in Nederland, Duitsland en andere geselecteerde landen.

Sinds 1 februari is de Scout24 Group ook eigenaar van Auto Trader. Met gezamenlijk meer dan 9 miljoen bezoeken op de twee online platforms AutoScout24.nl en AutoTrader.nl is AutoScout24 marktleider in de Nederlandse online auto aan- en verkoopmarkt. Meer informatie is beschikbaar op www.autoscout24.nl

Over Finnik 
Finnik gelooft dat in Nederland geen mens onzeker zou moeten zijn over informatie of een beslissing rondom zijn of haar (toekomstige) auto. Dit kan alleen met voldoende inzicht. Daarom biedt Finnik informatie, inzicht, producten en diensten die helpen om de beste keuze te maken. Finnik is onderdeel van VWE.
www.finnik.nl
twitter.com/finniknl 
facebook.com/finnik.nl

Over VWE
VWE voertuiginformatie en -documentatie is een zakelijke dienstverlener voor de autobranche. VWE is RDW-provider en levert onlineproducten en -diensten voor alle partijen binnen de automotivesector, variërend van autobedrijven tot importeurs en lease en verzekeringsmaatschappijen. Aangevuld met kennis van wet- en regelgeving biedt VWE de klant gemak en ondersteuning in zijn bedrijfsprocessen. Van RDW-diensten en exportdienstverlening tot managementinformatie en remarketingdienstverlening.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Jurgen Vugts
Managing Director AutoScout24 Nederland B.V.
www.autoscout24.nl 

Yvonne Aarts, LEWIS
Saskia Versneij, LEWIS
Telefoon: 020 – 220 0220
Email: autoscout24@teamlewis.com
Tags  
Laatste van AutoScout24  
Wintersport: ruim helft Nederlanders geen idee hoe sneeuwkettingen te monteren

Piekmaand zoektocht naar tweedehands SUV

Tweedehands automarkt 2018: aantrekkende economie zorgt voor grotere auto’s met meer luxe
Geplaatst:
Verstreken tijd: 1052 dagen
AutoScout24 contact  

Logo AutoScout24

AutoScout24 sociaal  


AutoScout24 tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Snowflake
Logo Snowflake
Logo Maunt
Logo Siemens Mobility B.V.
Logo Synobsys
Logo Renewd
Logo iSourcing Hub
Logo CPMview
Logo ORdigiNAL
Logo ID Control
Logo Codelogic
Logo Bergler ICT
Logo FortifyData
Logo UiPath
Logo Spryng
Logo Dataplace
Logo Postex Nederland B.V.
Logo RoSecure
Logo Postex Nederland B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo Denit Hosting Solutions
Logo SCOS Software bv
Logo Guardian360 bv
Logo PQR B.V.
Logo Broad Horizon
Logo Young Coders B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo Yenlo
Logo Postex Nederland B.V.
Logo NetApp
Logo Databricks
Logo Onguard
Logo Staples Nederland
Logo Bynder B.V.
Logo Poly
Logo Arrow Electronics
Logo Vertiv
Logo Protime BV
Logo Pegasystems
Logo Veeam Software
Logo Cloudian B.V.
Logo Citrix
Logo Solvinity
Logo Zyxel
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88532 persberichten
- 5709 bedrijfsprofielen
- 58 PR-bureauprofielen
- 8144 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nlContentbureauwww.marcommit.nl