Datum: (370 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Marcommit

Avi Networks betreedt de Benelux markt

Vliegende start: Partnership Cisco en tevreden klant ProxsysAmsterdam/Brussel, 17 juli 2017 Avi Networks gaat haar pijlen richten op de Benelux markt. Avi Networks levert een cloud application delivery platform waarmee organisaties de consistentie van de end-user experience van applicaties waarborgen. Dit wordt gedaan door middel van elastische software-gebaseerde load balancing, wat ervoor zorgt dat de belasting van het netwerk en de applicaties goed verdeeld wordt in het geval van toename in activiteit. Avi Networks verovert in rap tempo de wereldwijde markt en zal zich in de Benelux richten op organisaties die hun datacenters en applicaties willen moderniseren en op zoek zijn naar schaalbare virtuele netwerk functionaliteit.

Cisco partnership
Na een jaar intensieve samenwerking zijn Avi Networks en Cisco een strategisch partnership aangegaan, waarbij de Avi Networks software is opgenomen in het Cisco productportfolio. Dit zet de introductie op onder andere de Benelux markt duidelijk kracht bij en onderstreept het belang van softwareoplossingen binnen de Cisco productstrategie. “Bedrijven betalen te veel voor de overcapaciteit van hardware gebaseerde load balancers en onderpresterende netwerktools”, aldus Dirk Marichal, Vice President voor EMEA en India bij Avi Networks. De samenwerking komt voort uit de groeiende vraag van klanten naar meer flexibiliteit en API-gebaseerde oplossingen. Deze samenwerking biedt de klant bovendien kosten-efficiënte netwerkdiensten die meteen klaar zijn voor gebruik. Avi Networks en Cisco werken samen om een volledig geautomatiseerde load balancing dienst te leveren op een turn-key NFV platform en SDN-omgevingen.

Casestudy Proxsys
Avi Networks heeft reeds verschillende klanten opgetekend in de Benelux, waaronder Proxsys, ICT-dienstverlener voor de Nederlandse markt. Proxsys kwam bij Avi Networks terecht tijdens hun zoektocht naar nieuwe load balancing oplossingen voor haar klanten. Het Avi Vantage Platform is gebaseerd op software-defined principles, waarbij een geavanceerde Application Delivery Controller zorgt voor een snelle uitrol van applicaties, efficiënt gebruik van voorzieningen en inzicht in applicatie- en netwerkperformance. De Avi Console verschaft Proxsys een eenvoudige interface voor het beheren van load balancing voorzieningen, waardoor het team direct inzicht en controle heeft over hun gedistribueerde multitenant omgeving. Stefan de Kooter, infrastructuur engineer bij Proxsys, over Avi Networks: “Met onze vorige load balancing oplossing hadden we vaak te maken met downtime of onderbrekingen door onderhoud. Avi neemt dat probleem weg door het aanbieden van ondersteuning voor gedistribueerde, per tenant en per applicatie toegepaste load balancing.”

Dirk Marichal: “Wij zien zeer veel kansen in de Benelux markt. Initiatieven zoals Multi Cloud/ Hybride Cloud, Openstack, SDN en Containers hebben behoefte aan flexibiliteit, schaalbaarheid en geautomatiseerde oplossingen. Onze software-defined ADC-oplossingen worden omarmd door zowel ondernemingen die applicaties op grote schaal inzetten als kleinere ondernemingen die middels een pay-per-use model willen consumeren. Veel bedrijven in de Benelux realiseren zich dat de traditionele load balancers eerder gemaakt zijn voor traditionele omgevingen en niet voor de eerder genoemde nieuwe initiatieven. Ook het kostenbesparend plaatje (zowel Opex als Capex) is aantrekkelijk voor vele bedrijven, soms wel met besparingen tot 60 procent.”

------------


Over Avi Networks
Avi Networks biedt public-cloudachtige flexibiliteit voor applicatiediensten en gaat daarbij verder dan alleen load balancing, met voorzieningen als diepe applicatieanalyse, voorspellende autoscaling en beveiliging in het datacenter of de public cloud. Het Avi Vantage Platform maakt gebruik van software-defined principes voor krachtige, elastische levering van applicaties op bare-metal servers, VM’s of containers. Het platform is gebouwd op software-defined principes, draait op commodity-x86-servers, virtuele machines, containers, en past bij de automatisering en self-service doelstellingen van de moderne ondernemingen. Meer informatie op www.avinetworks.com

Meer informatie
Marcommit
Gosse de Reus
+31 (0)35-5822730
avinetworks@marcommit.nl