Datum: (372 dagen oud)
Bedrijf:

Voorkom vakantievirussen met deze zeven tips voor veilig internettenBadhoevedorp, 13 juli 2017 – Vakantiefoto’s en -video’s zijn tegenwoordig direct te bekijken voor familie en vrienden met een smartphone. Via sociale netwerken blijft het thuisfront op de hoogte, maar ook inbrekers. Datadieven zoeken nu zelfs actief vakantiegebieden op. Om wachtwoorden en persoonlijke gegevens te onderscheppen via onbeveiligde Wifi-verbindingen.

Er is slechts minimale technische kennis nodig om persoonlijk dataverkeer tussen mobiele apparaten en wifi-netwerken te onderscheppen. G DATA adviseert dan ook om mobiele apparaten voor de vakantie goed te beveiligen en heeft nog wat meer belangrijke tips voor reizigers.

“Publieke wifi-hotspots in hotels, luchthavens, restaurants en cafés zijn vaak slecht beveiligd. Criminelen kunnen via deze netwerken eenvoudig persoonlijke gegevens stelen”, zegt Eddy Willems, Security Evangelist bij G DATA. “Een Virtual Private Network (VPN) is een goede manier om dataverkeer van mobiele apparaten te beschermen tegen ongewenste meekijkers.”

Zeven tips om mobiele apparaten te beschermen           
  1. Wifi-hotspots: steeds meer hotels en cafés bieden gratis wifi. Dit is handig, maar ook riskant. Criminelen kunnen eenvoudig mails meelezen of privacygevoelige gegevens onderscheppen, zoals creditcardnummers of wachtwoorden. Tip: voer online banktransacties of winkelaankopen uit vóór of ná het reizen. Kan het niet anders, gebruik dan in ieder geval een beveiligde verbinding, ofwel VPN.
  2. Internetcafés: op openbare computers is niet te zien wat de beveiligingsinstellingen zijn en of er misschien al een malware-infectie heeft plaatsgevonden. Log daarom nooit in op persoonlijke accounts bij PC’s in internetcafés of hotellobby’s. Gebruik waar mogelijk de privé- of incognito-instelling in de browser. Dan worden geen persoonlijke data opgeslagen. Log na afloop uit op alle accounts en verwijder de surfgeschiedenis.
  3. Sofware: installeer altijd beveiligingssoftware. Dit maakt het leven van cybercriminelen minder aangenaam. Bovendien kan deze software een gestolen apparaat lokaliseren en gevoelige data op afstand wissen als het nodig is.
  4. Apps: alle apps op een mobiel apparaat moeten voor vertrek een update krijgen om eventuele beveiligingsgaten te dichten.
  5. Beveiligingscodes en wachtwoorden: een PIN, of andere veiligheidscode, voor het scherm van een mobiel apparaat verhoogt de bescherming en maakt het voor dieven moeilijk om het apparaat te gebruiken en toegang te krijgen tot data. Een viercijferige PIN levert 10.000 mogelijke combinaties, een code met 6 cijfers 1 miljoen. Vele apparaten worden bovendien geblokkeerd nadat een beperkt aantal foutieve codes is ingevoerd. Gebruik nooit simpele codes als 1234, geboortedata, of 0000.
  6. Sociale netwerken: wees op sociale netwerken voorzichtig met publieke updates over vakanties. Criminelen gebruiken deze informatie. Zij brengen huizen waarvan de bewoners afwezig zijn in kaart. Daarom kun je de vakantieherinneringen het beste bewaren tot na de vakantie of alleen via privéberichten naar vrienden en familie sturen.
  7. Schakel draadloze verbindingen uit: schakel bluetooth en wifi uit als ze niet nodig zijn, omdat ze ongemerkt toegang kunnen bieden aan aanvallers met slechte bedoelingen.
G DATA VPN beschermt tegen datadiefstal
De VPN-module in G DATA Mobile Internet Security versleutelt de eigen verbinding met internet, zowel tijdens het surfen via een data-abonnement als via wifi. Het virtuele privénetwerk creëert een tunnel die niet alleen de digitale identiteit van de gebruiker beschermt, maar ook voorkomt dat hackers de inhoud van het dataverkeer zien. Persoonlijke gegevens worden beschermd verstuurd via beveiligde servers. Met het geïntegreerde, optionele G DATA VPN, hebben gebruikers geen aparte app meer nodig om zich te beveiligen op publieke netwerken.

Over G DATA
IT-beveiliging is in Duitsland uitgevonden: G DATA Software AG wordt gezien als de uitvinder van antivirus. Bijna 30 jaar geleden ontwikkelde het bedrijf, dat in 1985 in Bochum werd opgericht, het eerste programma dat de strijd aanbond met computervirussen. Tegenwoordig is G DATA één van ’s werelds leidende leveranciers van IT-beveiligingsoplossingen.

Testresultaten bewijzen dat “Made In Germany” IT-beveiliging internetgebruikers de best mogelijke bescherming biedt. Consumentenbonden over de hele wereld testen sinds 2005 internet security-oplossingen. G DATA won negen van de testen van de Nederlandse Consumentenbond. Ook internationaal werden vele overwinningen behaald, waaronder in Australië, België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Spanje en de Verenigde Staten.

Het productportfolio bevat beveiligingsoplossingen voor consumenten, kleine zelfstandigen, het MKB en grote ondernemingen. G DATA’s beveiligingsoplossingen zijn wereldwijd verkrijgbaar in meer dan 90 landen.

Meer informatie over G DATA en zijn oplossingen is te vinden via www.gdata.nl en www.gdata.be.

Contactinformatie voor de pers
G Data Persdesk
T.: +31 (0)23 562 82 08
E: gdata@checktwice.nl