Datum: (369 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Marcommit

Nissan houdt ruim 30.000 valse onderdelen van de weg door online merkbescherming van MarkMonitor

Namaakauto-onderdelen vormen gevaar voor de automobilistAmsterdam, 12 juli 2017 – Met het partnership tussen autoleverancier Nissan en MarkMonitor®, marktleider op het gebied van online merkbescherming, zijn grote stappen gezet tegen de vervalsing van auto-onderdelen. Namaakauto-onderdelen vormen naast een gevaar voor de automobilist, een bedreiging voor Nissans garantie op hoge kwaliteit. Samen met MarkMonitor heeft Nissan op online marktplaatsen en websites meer dan 31.700 namaakproducten en meer dan 125.000 advertenties verwijderd. Dit alles met een totale waarde van $283 miljoen dollar.

Sinds het partnership met MarkMonitor in 2013 heeft Nissan meerdere belangrijke doelen gerealiseerd, waaronder het vergroten van de klantveiligheid, het verminderen van domeinmisbruik, het verlagen van merkverwarring voor Nissan- en Infiniti-merken en het verlagen van het aantal namaakadvertenties op marktplaatsen wereldwijd.

“De veiligheid van onze klanten is ons belangrijkste uitgangspunt en namaakonderdelen zorgen voor een onnodig risico”, vertelt Andy Forsythe, Brand Protection Manager bij Nissan. “Nissan zet zich dag en nacht in tegen de vervalsing van auto-onderdelen. Ons partnership met MarkMonitor geeft ons de mogelijkheid om de verkoop te detecteren en dealers en consumenten te informeren over de mogelijke gevaren die deze onderdelen kunnen meebrengen.”

Vervalste onderdelen, die de wereldwijde auto-industrie jaarlijks bijna $45 miljard dollar kost, vormen een belangrijk aansprakelijkheidsrisico voor iedere autofabrikant. Veel van deze onderdelen worden verspreid via online marktplaatsen of op onwettige websites. Door gekopieerde afbeeldingen en bijschriften van het daadwerkelijke product zijn deze advertenties lastig te onderscheiden van het origineel. Hierdoor kopen en installeren automonteurs vaak deze namaakonderdelen zonder dat ze het doorhebben. Dit leidt voor Nissan tot meer klachten vanuit de klant en het vaker (onterecht) vergoeden van garantiekosten. Voor de automobilist leidt dit tot een verhoogd risico door bijvoorbeeld niet werkende motoronderdelen of remmen.

“Nissan heeft proactief stappen ondernomen om de klant te beschermen en ervoor te zorgen dat nagemaakte onderdelen niet in hun handen belanden”, zegt Charlie Abrahams, Senior Vice President bij MarkMonitor. “Vervalsers zijn voortdurend hun methoden aan het verfijnen om de consument te misleiden. Merken hebben een sterke strategie nodig om de aankoop van namaak te voorkomen. MarkMonitor heeft Nissan de hulpmiddelen verstrekt om dealers te informeren over de mogelijke gevaren die namaakonderdelen kunnen veroorzaken en een methode om namaakproducten en merkmisbruik op een agressieve manier te bestrijden.”

Voor meer informatie over Nissan’s partnership met MarkMonitor, ga naar: https://www.markmonitor.com/download/cs/MarkMonitor_CaseStudy_Nissan.pdf

-----

Over MarkMonitor
MarkMonitor, wereldwijd marktleider in enterprise merkbescherming, biedt uitgebreide oplossingen en diensten die de reputatie en omzet van merken beschermen tegen online risico’s. Met end-to-end oplossingen die de groeiende dreiging van online fraude, merkmisbruik en niet-geautoriseerde kanalen aan pakken, creëert MarkMonitor een veilig internet voor bedrijven en hun klanten. MarkMonitors exclusieve toegang tot data in combinatie met de gepatenteerde real-time preventie, detectie en reactie mogelijkheden, bieden uitgebreide bescherming tegen de steeds veranderende online risico's van merken. Voor meer informatie, bezoek www.markmonitor.com.  

© 2017 MarkMonitor Inc. Alle rechten voorbehouden. MarkMonitor® is een geregistreerd handelsmerk van MarkMonitor Inc., onderdeel van Clarivate Analytics. Alle andere handelsmerken die hierin zijn opgenomen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars.

Over Clarivate Analytics
Clarivate Analytics versnelt innovatie door haar klanten wereldwijd inzichten en analyses te bieden. Dit maakt dat haar klanten nieuwe concepten sneller kunnen ontdekken, beschermen en commercialiseren. Gezien Clarivate Analytics voorheen the Intellectual Property and Science Business van Thomson Reuters was, biedt ze een collectie van abonnementsdiensten gericht op wetenschappelijk en academisch onderzoek, patentanalyse en regelgeving, farmaceutische en biotech-intelligentie, merkbescherming, domeinbescherming en het beheer van intellectueel eigendom. Clarivate Analytics is een onafhankelijk bureau met ruim 4.000 medewerkers, werkzaam in meer dan 100 landen met bekende merken in het portfolio, zoals Web of Science, Cortellis, Thomson Innovation, Derwent World Patents Index, CompuMark, MarkMonitor en Techstreet. Voor meer informatie: Clarivate.com.

Over Nissan Motor Co., Ltd.
Nissan bouwt hoogwaardig innovatieve voertuigen die zijn ontworpen om passievolle en lonende rijervaring te leveren. Voor Nissan betekent dit dat auto’s efficiënter, mooier en menselijker dan ooit zijn. Simpelweg staat Nissan voor auto’s die niet alleen de wereld veranderen maar ook de manier waarop we hier doorheen reizen.
 
Meer informatie
Marcommit
Sanne Bekkema
035-5822730
markmonitor@marcommit.nl