Datum: (385 dagen oud)
Bedrijf:

Nutanix en Google Cloud laten cloudomgevingen voor enterprise apps samensmeltenHoofddorp – 29 juni 2017 – Nutanix, (NASDAQ:NTNX), leider in enterprise cloud computing, maakt vandaag op de Nutanix .NEXT Conference 2017 bekend een strategische alliantie te hebben gesloten met Google Cloud. Deze samenwerking maakt het voor gezamenlijke klanten mogelijk om zowel cloudgebaseerde als traditionele bedrijfsapplicaties te implementeren en beheren als een geïntegreerde public cloudservice, waarbij de Nutanix-omgeving wordt opgenomen in het Google Cloud Platform (GCP).

Samen grijpen Google en Nutanix de technologische kansen aan voor het bouwen en exploiteren van hybrid clouds die het beste van private cloudarchitecturen combineren met schaalbare public cloudomgevingen. Grootzakelijke klanten kunnen nu gebruikmaken van de vereende krachten van Nutanix en het Google Cloud Platform voor:
  • One-Click Hybrid Operations met Nutanix Calm voor GCP. Dit maakt het mogelijk om met één controlepanel applicaties op GCP- en Nutanix-cloudomgevingen te beheren. Traditionele en cloud-native applicaties kunnen met een enkele klik naar GCP- of Nutanix-cloudomgevingen worden gebracht en naadloos tussen de twee omgevingen migreren. Met Nutanix Calm worden applicaties gemodelleerd tot eenvoudige, reproduceerbare app-blauwdrukken die met een enkele muisklik kunnen worden geactiveerd en die eenvoudig kunnen migreren tussen Nutanix- en GCP-omgevingen.

  • Nutanix Enterprise Cloud OS met ingebouwde ondersteuning voor Kubernetes waardoor containerapplicaties kunnen worden geïmplementeerd, beheerd en geschaald in een Nutanix Enterprise Cloud. Een gecombineerde oplossing van Kubernetes, Google Container Engine (GKE) en Acropolis Container Services (ACS) biedt een kwaliteitsomgeving voor containers waarin schaalbare opslagdiensten voor stateful application workloads zijn inbegrepen. Cloudmanagers kunnen snel zelf aan de slag gaan met Kubernetes via een vooraf gedefinieerde applicatieblauwdruk met Nutanix Calm en containerapplicaties bekrachtigen in Google Cloud of een Nutanix-powered omgeving.

Daarnaast zijn Google en Nutanix overeengekomen samen te werken op het gebied van Internet of Things (IoT) door de samensmelting van realtime edge intelligence met core cloudcomputing. Klanten kunnen Nutanix gebruiken als ‘intelligent edge’ voor GCP-gebaseerde IoT-applicaties door TensorFlow toe te passen op edge processing, en ondertussen machine learning modellen trainen en analytics draaien op de metadata in GCP.

“Hybrid cloud moet tweerichtingsverkeer zijn”, zegt Patrick van de Werken, ‎Senior Regional Director Noord-Europa bij Nutanix. “De strategische samenwerking met Google toont aan dat we er alles aan doen om de operations van onze klanten eenvoudiger te maken.”

“Door deze strategische alliantie met Nutanix adresseert Google een van de meest dringende technologische uitdagingen waar bedrijven voor staan: het managen van hybride cloudapplicaties zonder in te boeten op veiligheid en schaalbaarheid”, zegt Nan Boden, Hoofd Global Technology Partners, Google Cloud. “Partners als Nutanix zijn essentieel voor ons om een gezond ecosysteem te kunnen bouwen en bedrijven te helpen sneller te innoveren.”

Prijzen en beschikbaarheid
De integratie van Nutanix Calm en Google Cloud Platform zal beschikbaar komen in het eerste kwartaal van kalenderjaar 2018. Andere features worden nog ontwikkeld en prijsdetails worden bekendgemaakt kort voor de releasedatum.

##

Over Nutanix
Nutanix maakt infrastructuur onzichtbaar, zodat IT volledig kan worden ingezet voor applicaties en services die de bedrijfsvoering ondersteunen. Het Nutanix enterprise cloud platform zet web-scale engineering en consumer-grade design in om berekeningen, virtualisatie en opslag in één softwaregedreven oplossing met geavanceerde machine intelligence onder te brengen. Dit levert voorspelbare prestaties op, evenals cloud-achtige infrastructure consumption, verhoogde veiligheid en een naadloze toepassingsmobiliteit voor een breed spectrum aan bedrijfsapplicaties. Kijk voor meer info op https://www.nutanix.com of volg ons op Twitter via @nutanix.