Datum: (332 dagen oud)
Bedrijf:
PR: LEWIS

OVH stelt 400 miljoen euro ter beschikking voor strategische ontwikkelingAmsterdam, 29 juni 2017 – OVH, Europees marktleider in clouddiensten en internationaal speler, rondt een financieringsronde af van 400 miljoen euro met een samenwerkingsverband van negen bankinstellingen. Deze procedure versterkt de financieringsstructuur ter ondersteuning van zijn wereldwijde uitbreidingsstrategie in de komende vijf jaar.

Door OVH‘s constante groei sinds de oprichting in 1999 en de ontwikkelingsstrategie van de organisatie, ontving de groep steun van verschillende banken in de vorm van een doorlopende kredietfaciliteit van 400 miljoen. Momenteel zet OVH 270.000 servers in binnen 20 datacenters in vijf landen in Noord-Amerika, Europa en Azië.De groep levert zijn clouddiensten (private, public en hybride) aan ruim één miljoen klanten wereldwijd en gegenereerde inkomsten van bijna €400 miljoen in 2016/2017.

Deze nieuwe investering stelt OVH in staat zijn mondiale uitbreidingsstrategie, die in het najaar van 2016 van start ging met de toetreding van KKR en Towerbrook met een investering van 250 miljoen euro. De Europees marktleider in clouddiensten kondigde toen een ambitieus ontwikkelings- en investeringsplan ter waarde van 1,5 miljard euro aan.

De groep is inmiddels begonnen met de uitvoering van het wereldwijde uitbreidingsplan, met de opening van datacenters in nieuwe geografische gebieden. Er zijn nu drie datacenters gevestigd in Australië, Singapore en Polen en een vierde en vijfde worden ontwikkeld in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. In de VS, waar OVH in 2017 een nieuw bedrijf opende, zijn binnenkort nog twee extra datacenters beschikbaar.

"Deze nieuwe financiering biedt ons een steeds krachtigere positie bij de groep banken, wat het vertrouwen in de internationale strategie van de groep en positionering vernieuwt”, aldus Nicolas Boyer, CFO bij de OVH groep. “Bovendien bewijst de toetreding van Amerikaanse investeringsbank JP Morgan onze positie als wereldwijde speler op de cloud computing-markt. We zullen ons strategische plan voortzetten via internationale implementatie, versterking van onze positie in de digitale markt, versnelling van onze groei bij enterprise-klanten, en middels versterking en structurering van onze organisatie. Op die manier kunnen we optimaal profiteren van marktkansen."

Société Générale Corporate & Investment Banking staat OVH bij sinds 2014 en trad op als coördinator en documentatie-agent. De Mandated Lead Arrangers en Bookrunners van de consortiumlening waren BNP Paribas, Groupe Crédit Agricole,HSBC France en Société Générale Corporate & Investment Banking.De deelnemers waren JPMorgan Chase Bank N.A. (Paris Branch), CIC Nord Ouest en Banque Commerciale du Marché Noord-Europa.Over OVH
OVH is specialist op het gebied van cloud- en internetinfrastructuren en biedt innovatieve producten en services aan die allemaal onder drie domeinen vallen: Web, Dedicated en Cloud. Sinds de oprichting in 1999 is het bedrijf de onmisbare partner geworden van honderdduizenden professionals over de hele wereld. OVH heeft zijn succes te danken aan een ontwikkelingsmodel dat gebaseerd is op innovatie en het volledige beheer van de eigen hosting chain. Dit gaat van de productie van eigen servers tot het onderhouden van eigen infrastructuren en de begeleiding van klanten. OVH garandeert zijn klanten stabiele en betaalbare aanbiedingen voor elke service en aangeboden oplossing en altijd voor de beste prijs/kwaliteitsverhouding. Ga voor meer informatie naarwww.ovh.nlof volg ons op Twitter via @ovh_nlVoor meer persinformatie of fotomateriaal kunt u contact opnemen met:
Contact OVH
Alberto Wieske
Tel: +31 (0)6 2191 3857
alberto.wieske@corp.ovh.com

Contact LEWIS
Telefoon: 040 235 46 00
OVHnl@teamlewis.com