Datum: (383 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Marcommit

ITvisors en InterSystems vereenvoudigen reserveringsproces van Eurail.comITvisors breidt zijn expertiseportfolio, bestaande uit technologie van SAP, Open Text/Documentum en Mendix uit met de Enterprise Service Bus (ESB) van InterSystems. Een van de eerste projecten waar ITvisors het ESB-platform Ensemble heeft ingezet, is bij Eurail.com, de organisatie die zich bezig houdt met de online verkoop van Europese treinpassen.

Eurail.com, een gezamenlijk verkoopkanaal van diverse Europese treinmaatschappijen, richt zich op mensen die per trein door geheel Europa willen reizen zonder voor elk traject een afzonderlijk kaartje te moeten kopen. Met de Eurail- of Interrail pas kunnen zij zich binnen 30 Europese landen via het spoor laten vervoeren. De Eurail.com- organisatie in Utrecht richt zich tevens op het maken van treinreserveringen voor haar klanten bij de betrokken Europese spoorwegbedrijven. Dit reserveringsproces verliep tot 2014 via e-mailcorrespondentie met veel handmatige verwerkingsprocessen. Een door ITvisors ondersteund onderzoek naar de mogelijkheid om werkprocessen binnen Eurail.com te stroomlijnen, resulteerde in de bouw van een reserveringsportaal in tweeënhalve maand tijd. Daarmee werd de tijdsduur per boeking van gemiddeld een uur teruggebracht tot een kwartier. Om de reizigers nog beter van dienst te kunnen zijn en gelijktijdig de verwerkingsprocessen verder te optimaliseren, heeft Eurail.com aan ITvisors de opdracht gegeven koppelingen tot stand te brengen tussen het eigen IT-systeem met de IT-voorzieningen van de aangesloten spoorwegorganisaties.

Inmiddels is één koppelingsproject voltooid met Trenitalia, de exploitant van treinen in Italië. Een tweede koppeling met een andere spoorwegorganisatie is in de maak. De IT-architecten van ITvisors zijn gecharmeerd van de ’simpele’, maar degelijke InterSystems technologie, waarmee koppelingen tussen verschillende systemen zijn in te richten, inclusief de ’business rules’ functionaliteit voor het orkestreren van het berichtenverkeer. InterSystems is een ideale tool gebleken om de diversiteit van niet gestandaardiseerde treinreserveringssystemen binnen Europa te ontsluiten. Daarmee kan de technologie een centrale rol vervullen bij de door ITvisors begeleide digitale transformatietrajecten. Gestart als consultants met SAP-expertise heeft ITvisors zich ontwikkeld tot een bureau met deskundigheid in de methodiek van Lean Six Sigma. Daarmee laten bedrijfsactiviteiten zich helder vastleggen in eenduidige, efficiënte processen, waarmee bedrijven klantwaarde realiseren.

Eurail.com heeft, met ondersteuning van ITvisors, het ontwikkelplatform Mendix ingezet voor het reserveringsportaal. Dit platform voorziet in het snel ontwikkelen van innovatieve (mobiele) toepassingen. De bus-architectuur van Intersystems Ensemble zorgt nu voor online integratie met de treinreserveringssystemen van de lokale Europese Treinvervoerders. Dit levert veilige en betrouwbare datastromen op tussen deze systemen en de klanteninteractie self-service portalen.Over Eurail
Eurail is gespecialiseerd in de online verkoop van Eurail en Interrail passen. Eurail.com is gevestigd in Nederland, met fulfilment centra opererend vanuit de Verenigde Staten, Ierland en Singapore. Eurail helpt sinds 2006 reizigers van over de hele wereld aan een onvergetelijke treinreis. Meer informatie via www.eurail.com  en www.interrail.eu.

Over ITvisors
ITvisors wil een betrouwbare en innovatieve partner voor haar klanten zijn door het brengen van hoogwaardige kennis op het gebied van kritische bedrijfsapplicaties (build2last) en innovatieve IT technologie (designed2change). ITvisors is een specialist in beide omgevingen en is in staat om deze werelden samen te laten werken vanwege haar unieke positionering. Middels een complete aanpak vertaalt ITvisors business processen van haar klanten naar innovatieve en doelmatige IT oplossingen. Dit doen zij met een zeer ervaren team van professionals, gespecialiseerd in SAP, Mendix, OpenText en Intersystems. Innovatie komt vaak voort uit procesoptimalisatie. De consultants van ITvisors zijn daarom ook getrainde Lean Six Sigma experts. Door hun jarenlange ervaring, zijn zij deskundig in het optimaliseren van bedrijfsprocessen. ITvisors helpt haar klanten de reis van digitale transformatie succesvol te maken en is daarom aangemerkt als strategisch partner van Intersystems. Meer informatie:

Aesa Brans
0612918515
Aesa.brans@itvisors.com
www.itvisors.com