Datum: (360 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Marcommit

Biometrie en automatisch leren: winnende combinatie van Gemalto verbetert het vertrouwen in online bankieren

De oplossing begrijpt gebruikersgedrag en past authenticatiemethodes aan met behulp van big dataAmsterdam, 27 juni 2017 Gemalto, wereldleider in digitale beveiliging, lanceert de Gemalto Assurance Hub, een baanbrekende manier om fraude bij online bankieren te voorkomen. De Hub is zelflerend en analyseert realtime het profiel en gedrag van klanten. Het platform activeert de bijkomende authenticatiemaatregelen alleen wanneer dat nodig is en zorgt daarmee voor een snelle gebruikerservaring.

Banken bieden steeds meer digitale diensten aan en zien daardoor steeds meer geavanceerde cyberaanvallen. Banken moeten echte gebruikers kunnen onderscheiden van mogelijk frauduleuze gebruikers. Aan legitieme klanten wordt een vlotte service geboden, niet-geautoriseerde gebruikers worden geblokkeerd.

De Gemalto Assurance Hub is gebaseerd op big data: het verwerken van miljoenen transacties met duizenden kenmerken – zoals toestelprofielen, locatie, gebruikersgedrag, biometrische gegevens of type toetsenbord – om gedrag realtime te analyseren en de geschikte authenticatiecontroles te activeren. Als iemand bijvoorbeeld een groot bedrag overschrijft vanaf een ongewone locatie worden extra biometrische authenticatiemaatregelen geactiveerd om de transactie te valideren.

assurance-hub-clouds
 
“Een recente studie van Gemalto toont aan dat 44 procent van de klanten zijn bank zou verlaten in geval van een beveiligingslek. 38 procent zou zelfs overstappen naar een concurrent die betere diensten aanbiedt”, zegt Bertrand Knopf, Executive Vice President Banking and Payment bij Gemalto. “Tegelijkertijd krijgen klanten te maken met onterechte weigering en overmatige authenticatiestappen wanneer ze online of mobiel bankieren. De uitdaging ligt erin het aantal beveiligingsprocedures terug te dringen en te vereenvoudigen, zonder het vertrouwen in digitaal bankieren te verminderen. Dit is precies wat de Gemalto Assurance Hub doet.”

De Gemalto Assurance Hub is de enige oplossing die banken één platform biedt dat de beste fraudedetectietechnologieën integreert. De Hub is uitgerust met één beleids- en fraudedetectieconsole. Het platform kan op een simpele manier bestaande oplossingen van banken integreren, maar kan ook leren om de nieuwste fraudebeschermingstechnologieën toe te passen.

------

De tekst van deze mededeling is een vertaling en mag geenszins als officieel worden beschouwd. De enige rechtsgeldige versie van de mededeling is die in de originele taal, het Engels, die dus voorrang heeft in geval van verschillen met de vertaling.

Over Gemalto
Gemalto (Euronext NL0000400653 GTO) is de wereldleider in digitale beveiliging met een jaaromzet in 2016 van € 3,1 miljard en met gerenommeerde klanten in meer dan 180 landen. Wij bieden vertrouwen in een steeds meer verbonden wereld. Dankzij onze technologieën en diensten kunnen bedrijven en overheden identiteiten authenticeren en gegevens beschermen zodat deze veilig blijven. Ook maken wij veilige diensten mogelijk voor persoonlijke en verbonden apparaten, de cloud en alles wat daartussen ligt. Gemalto’s oplossingen staan centraal in het moderne leven, van betalingen en beveiliging van bedrijfsgegevens tot het internet der dingen. Wij authenticeren mensen, transacties en objecten, versleutelen gegevens en creëren waarde voor software, waardoor onze klanten veilige digitale diensten kunnen aanbieden aan miljarden mensen en apparaten.Onze meer dan 15.000 werknemers zijn actief vanuit 112 kantoren, 43 personaliserings- en gegevenscentra, en 30 centra voor onderzoek en ontwikkeling van software, verspreid over 48 landen.

Ga voor meer informatie naar www.gemalto.com, of volg @gemalto op Twitter.?

Meer informatie
Marcommit
Michelle Huisman
gemaltoidp@marcommit.nl