Datum: (388 dagen oud)
Bedrijf:
PR: LVTPR

Cisco en NetApp versnellen digitale transformatie met software-defined converged infrastructuur voor next-generation datacenters

Nieuwe converged FlexPod SF-infrastructuur maakt digitale transformatie mogelijk met high-end voorspelbare performance, programmeerbare flexibiliteit en scale-out-waarde voor multitenantomgevingenSchiphol-Rijk, 27 juni 2017 — Cisco en NetApp (NASDAQ: NTAP) breiden het portfolio van de snelst groeiende geïntegreerde infrastructuur en gecertificeerde referentiesystemen in de branche uit[1] met een nieuwe oplossing: FlexPod SF®.

De nieuwe FlexPod SF®-oplossing biedt een ideale infrastructuur voor de data-intensieve scale-out-workloads die essentieel zijn voor digitale transformatie. De oplossing bevat innovatieve NetApp® SolidFire® all-flash, scale-out, met de cloud verbonden storage, Cisco Unified Computing System (Cisco UCS®) B-Series-servers en Cisco Nexus®-switches. De nieuwe oplossing kan enterprise- en moderne architecturen ondersteunen met precieze storagecapaciteit en performance die aansluiten op de behoeften van individuele tenants in multi-tenantomgevingen. 

“Enterprise IT-organisaties staan voor een dubbele uitdaging. Ze moeten hun performance en waarde uit huidige bedrijfskritische workloads maximaliseren en tegelijkertijd nieuwe technologieën implementeren die digitale transformatie kunnen versnellen”, zegt Eric Sheppard, Research Director van IDC. “De adoptie van private-cloudoplossingen biedt een methode die hen helpt bij een eenvoudiger transitie naar de toekomst. FlexPod SF is een goed voorbeeld van een architectuur die veilig en naadloos workloads binnen cloudomgevingen op schaal en binnen budget levert.”

Nieuwe functies ondersteunen snelle cloudomgevingen

De nieuwe oplossing betekent een uitbreiding van het FlexPod-technologieportfolio dat is geïmplementeerd door 8.400 klanten wereldwijd en 1.100 partners in honderd landen. Het portfolio vertegenwoordigt meer dan 250 jaar aan gecombineerde technische ervaring en heeft in totaal 8 miljard dollar aan gecombineerde omzet gegenereerd voor Cisco en NetApp.

De nieuwe oplossing biedt:
  • High-end voorspelbare performance. Betrouwbare uitvoering van honderden applicaties op één platform met gegarandeerde SLA's om onafhankelijk capaciteit en hoogwaardige service (QoS) op minimum-, maximum- of burst performance-niveaus binnen de gehele infrastructuur in te stellen. FlexPod SF is gebouwd op Cisco UCS, die meer dan 120 benchmarks heeft gehaald, gecombineerd met de specifieke performance van NetApp SolidFire-storage. SolidFire biedt de mogelijkheid om 93 procent van de problemen met storageperformance op te lossen en 'noisy neighbors' te verwijderen met SolidFire QoS.
  • Programmeerbare flexibiliteit. U kunt probleemloos aan bedrijfsvereisten voldoen met de SolidFire-software-defined architectuur, eenvoudiger beheer en schalen door elk aspect van de provisioning, management en rapportage te automatiseren met 100 procent programmeerbare SolidFire-storage en UCS B-Series-servers. Cisco UCS-computing biedt tot 56 procent snellere introductietijd en de mogelijkheid om tot 59 procent meer bedrijfsapplicaties aan eindgebruikers te leveren. NetApp SolidFire-storage maakt ook implementatie voor virtuele machines (VM’s) tot vijf keer sneller en biedt granulair meegroeiende schalingsmogelijkheden met onafhankelijke storagenodes.
  • Scale-out-waarde. Het stelt klanten in staat bedrijfsuitgaven af te stemmen op de bedrijfsgroei door de eerste kapitaaluitgaven te beperken. Deze zeer flexibele oplossing biedt gecontroleerde performance tegen lagere operationele kosten door klanten alleen de computing en storage in te laten kopen wanneer ze die nodig hebben. De FlexPod-serie oplossingen levert forse besparingen tot 46 procent op door lagere IT-infrastructuurkosten. FlexPod SF biedt ook kostenbesparingen door middel van infrastructuurconsolidatie, automatisering en snelle levering van applicaties.
“We hebben veel succes geboekt met FlexPod en konden daarmee onze klanten ondersteunen bij het voldoen aan hun bedrijfsvereisten, en bijdragen aan hun operationele efficiëntie, kostenbesparingen en algehele succes”, zegt Jerry McIntosh, Senior Vice President, Advanced Technology bij ePlus. “We zijn blij dat we nu meer cloud- en virtualisatieklanten kunnen bereiken met FlexPod SF.”

“Om bedrijven te helpen te profiteren van hun digitale transformatie, heeft hun IT-afdeling een nieuw soort cloudinfrastructuur nodig die simpel en flexibel is en voorspelbare performance heeft, aangezien applicatievereisten snel veranderen”, zegt Satinder Sethi, Vice President, Data Center Solutions bij Cisco. “FlexPod SF biedt een next-generation, vooraf gevalideerde, software-defined, converged architectuuroplossing die klanten met vertrouwen kunnen implementeren om hun transformatiedoelen te halen.”

“Data is de sleutel tot succes voor bedrijven in het digitale tijdperk. Samen bieden Cisco en NetApp een serie oplossingen die organisaties toegang biedt tot de volledige waarde van hun data om hun concurrentie voor te blijven”, zegt Brett Roscoe, Vice President, Products, Solutions, and Services Marketing, NetApp. “FlexPod SF helpt klanten die waarde te maximaliseren met een nieuw soort converged infrastructuur die gemakkelijk te schalen is, voorspelbare performance heeft en meer kostenbesparingen oplevert.”

Aanvullende bronnen
###

Over FlexPod
FlexPod is een portfolio van vooraf gevalideerde, converged-infrastructuuroplossingen die de geïntegreerde Cisco Unified Computing System-infrastructuur, Cisco-netwerken en NetApp-storagecomponenten combineren. FlexPod vereenvoudigt en moderniseert IT dankzij doorlopende innovatie en biedt ongeëvenaarde applicatieperformance, de breedste ondersteuning voor elke cloudstrategie en verhoogde operationele efficiëntie om de datacentertransformatie en bedrijfsevolutie te versnellen. Het FlexPod-portfolio omvat FlexPod Datacenter voor core-enterprisedatacenters en serviceproviders, FlexPod Express voor middelgrote ondernemingen en filialen, en FlexPod Select voor data-intensieve workloads. Het portfolio wordt gevalideerd met toonaangevende hypervisors, besturingssystemen, tools voor systeembeheer en platformen voor cloudbeheer.

Over Cisco
Cisco (NASDAQ: CSCO) is de wereldwijde technologieleider die sinds 1984 het internet draaiende houdt. Onze mensen, producten en partners helpen de maatschappij veilige verbindingen te maken en grijpen vandaag de digitale kansen van morgen. Ontdek meer op newsroom.cisco.com en volg ons op Twitter via @Cisco.

Over NetApp 
NetApp is de data-autoriteit op het gebied van de hybrid cloud. We bieden een volledig scala aan dataservices voor de hybrid cloud; deze vereenvoudigen het beheer van applicaties en data zowel in de cloud als in lokale omgevingen en versnellen digitale transformaties. Samen met onze partners stellen we wereldwijd opererende organisaties in staat om het volledige potentieel van hun data te benutten, zodat contactmomenten voor klanten kunnen worden uitgebreid, meer innovatie mogelijk is en hun operationele activiteiten worden geoptimaliseerd. Kijk voor meer informatie op www.netapp.com/nl. #DataDriven

Contactpersonen voor de pers: 
Michael Ros/Eline Alberts
LVTPR
+31 (0) 30 65 65 070
Netapp@lvtpr.com

Sharon Barclay
Cisco
1 617 571 1233
shabarcl@cisco.com

NETAPP, het logo van NETAPP en de merken op www.netapp.com/TM zijn handelsmerken van NetApp, Inc. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren.

[1] De snelst groeiende leverancier van geïntegreerde infrastructuur en gecertificeerde referentiesystemen wat betreft de omzet in kalenderjaar 2016 (bron: IDC, Worldwide Quarterly Converged Systems Tracker - 2016Q4, 23 maart 2017)