Datum: (368 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Progress Communications

InterPost verbetert dienstverlening en vergroot efficiency met Descartes e-CustomsAmersfoort, 22 juni 2017 – Descartes Systems Group (Nasdaq: DSGX) (TSX: DSG), wereldwijd leider in het onderling verbinden van logistiekintensieve organisaties, maakt bekend dat post- en pakketdienstverlener InterPost de efficiency van zijn inklaringsactiviteiten sterk heeft vergroot door de inzet van Descartes e-Customs™.

“Als pakketdienstverlener is expresslevering een groot deel van ons werk. Dat vereist dat we 24 uur per dag en zeven dagen per week operationeel zijn”, zegt John O’Brien, consultant bij InterPost. “Met de e-Customs-cloudoplossing van Descartes kunnen we leveringen op afstand inklaren in de avonduren, in het weekend en op feestdagen. Dit bespaart tijd en is efficiënt voor ons operationsteam. Het leidt tot kostenbesparingen die we direct aan klanten kunnen doorgeven.”

Descartes e-Customs is een veilige cloudoplossing die verzenders en logistiek dienstverleners helpt bij het op elk gewenst moment aanleveren van data aan de Engelse douane en andere overheidsinstanties. De oplossing biedt tevens aanvullende, modulaire douanebeheermogelijkheden. InterPost gebruikt ook de Descartes e-Customs Enhanced Temporary Storage Facility- (ETSF) en de New Computerised Transit System-compliancemodules (NCTS).

“We helpen InterPost graag bij het verbeteren van de operationele prestaties en het verbeteren van de klantenservice”, zegt Pól Sweeney, Vice-President of Sales & Business Management van Descartes UK. "Descartes e-Customs is ontwikkeld om bedrijven van iedere omvang die moeten voldoen aan internationale eisen, te voorzien van een douaneoplossing die makkelijk in het gebruik, schaalbaar en altijd toegankelijk is.”

###

Over InterPost Ltd
InterPost Ltd, gevestigd in Slough, dichtbij de luchthaven Heathrow, is actief in de internationale post- en pakketsector. Het bedrijf levert diensten aan postbedrijven, consolidators en e-commerce-integrators in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en daarbuiten. Het bedrijf richt zich op gebruiksvriendelijke en economische post- en pakketvolgoplossingen binnen Europa. Het gebruikt daarvoor de binnenlandse direct access-overeenkomsten van veel postbedrijven en private pakketbezorgers. Naast deze binnenlandse oplossingen biedt InterPost internationale oplossingen via postbedrijven als PostNL (Nederland), Eestipost (Estland) en Swedenpost (Zweden). InterPost Ltd is als groothandelsbedrijf onderdeel van B2C Europe dat bedrijven heeft in België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Spanje, China en de Verenigde Staten. InterPost is actief sinds 1993 en werd opgericht door de huidige Managing Director Martin Hooker. Meer informatie: www.interpost.eu. 

Over Descartes
Descartes (TSX: DSG) (Nasdaq: DSGX) is de wereldwijde leider op het gebied van on-demand SaaS-oplossingen (Software-as-a-Service) die bijdragen aan de verbetering van de productiviteit, en van de prestaties en zekerheid voor ondernemingen, waarbij logistiek een belangrijke rol speelt. Klanten gebruiken de modulaire, cloud-based oplossingen om leveringen te plannen, te sturen, te volgen en te meten. Ook kunnen zij vrachten plannen, toewijzen en uitvoeren, transportfacturen opstellen, controleren en betalen, wereldwijde handelsdata bekijken, douane- en beveiligingsdocumenten voor import en export archiveren, en verschillende andere logistieke processen uitvoeren. Dit alles door deelname aan ’s werelds grootste, multimodale samenwerkingscommunity voor logistiek. Het hoofdkantoor van Descartes is gevestigd in Waterloo, Canada, en de organisatie heeft kantoren en partners wereldwijd. Meer informatie: www.descartes.com. Volg ons op LinkedIn en Twitter voor de meest recente informatie.

Voor meer informatie
Progress Communications
Allard Rustenhoven / Corinna Peekel
Tel.: +31 (0)20 363 11 52
E-mail: descartes@progresscommunications.nl